01 Μάι 2024
READING

British American Tobacco | Ενίσχυση της στήριξης στην ελληνική οικονομία 

3 MIN READ

British American Tobacco | Ενίσχυση της στήριξης στην ελληνική οικονομία 

British American Tobacco | Ενίσχυση της στήριξης στην ελληνική οικονομία 

Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστήμη και η τεχνολογία συνέβαλαν στη δημιουργία εναλλακτικών στο κάπνισμα προϊόντων, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της δημόσιας υγείας αλλά και καταφέρνοντας να αλλάξουν μία συνήθεια, η οποία συγκαταλέγεται στην κουλτούρα εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Υπάρχει μία αρκετά μεγάλη γκάμα καπνικών προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με στόχο να προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο στους καταναλωτές τόσο της παγκόσμιας αγοράς όσο και της εγχώριας. Ένας από τους σημαντικότερους ομίλους καπνικών προϊόντων είναι η  British American Tobacco (BAT).

Σε όλη την Ελλάδα μπορούμε να βρούμε προϊόντα ατμίσματος και προϊόντα θερμαινόμενου καπνού, σε χιλιάδες σημεία πώλησης με στόχο να επεκταθούν σε ακόμη περισσότερα, όπως είναι ο κλάδος της μικρής λιανικής (convenience stores, περίπτερα, μίνι μάρκετ). H British American Tobacco Hellas, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην χώρα μας, συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία από το 1999 μέχρι και σήμερα. Έχει καταφέρει να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις σε τομείς που σχετίζονται με την καινοτομία καθώς και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Βασικός σκοπός του ομίλου είναι να μειώσει τον αντίκτυπο της επιχείρησης στη δημόσια υγεία, μέσω κορυφαίων προϊόντων.

Το τελευταίο διάστημα ο δημοφιλής όμιλος συνεχίζει να υποστηρίζει τους Έλληνες χονδρέμπορους και retailers, εντάσσοντας ακόμη περισσότερο στην αγορά το προϊόν θερμαινόμενο καπνού glo™ και το προϊόν ατμίσματος Vuse. Πρόκειται να επενδύσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσα στα επόμενα χρόνια καθώς έχει στόχο να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου της χώρας μας. Η αγορά της μικρής λιανικής έχει δεχθεί αρκετά πυρά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι επενδύσεις να συμβάλλουν στην ευρύτερη ανάκαμψή της.

Το glo™ είναι μια έξυπνη και πρακτική συσκευή σχεδιασμένη να θερμαίνει αντί να καίει, η οποία έχει εισχωρήσει σε πολλά σημεία λιανικής πώλησης κατοχυρώνοντας τη θέση της στην αγορά. Συγκεκριμένα οι συσκευές βρίσκονται διαθέσιμες σε χιλιάδες σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα, convenience stores, και μίνι-μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα.

Το Vuse αποτελεί μία εξίσου κορυφαία μάρκα προϊόντων ατμίσματος της British American Tobacco με εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως και παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Εξαιτίας της συνεχόμενα αυξανόμενης ζήτησης των προϊόντων επεκτάθηκε σε ακόμη περισσότερα κανάλια πώλησης της αγοράς όπως είναι τα περίπτερα και τα μίνι-μάρκετ, ενισχύοντας χιλιάδες εμπόρους χονδρικής και λιανικής. Ήδη έχει συνάψει συνεργασίες με πάνω από 200 νέα καταστήματα με προϊόντα εναλλακτικού καπνίσματος σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, συμπεριλαμβάνοντας το προϊόν ατμίσματος Vuse ePod 2. Το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί μία ιδιαίτερα καινοτόμα συσκευή, η οποία βρίσκεται διαθέσιμη σε εκατοντάδες νέα κανάλια πώλησης ενισχύοντας χιλιάδες εργαζόμενους του λιανεμπορίου. Επιπλέον το Vuse ePen 3 στην Ελλάδα αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2021», ενώ παράλληλα το Vuse  έγινε το πρώτο «carbon neutral » εμπορικό σήμα της ΒΑΤ στον κόσμο, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Σήμερα το Vuse αποτελεί τη No 1 μάρκα παγκοσμίως στην κατηγορία προϊόντων ατμίσματος σε μερίδιο αξίας (με βάση τη συνολική αξία των λιανικών πωλήσεων στην κατηγορία ατμίσματος σε Η.Π.Α., Καναδά, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, που καλύπτουν περίπου το 77% του καθαρού κύκλου εργασιών της διεθνούς αγοράς προϊόντων ατμίσματος κλειστού τύπου).

Η BAT εκφράζει απόλυτα την εμπιστοσύνη της στην ελληνική αγορά καθώς έχει μία ιδιαίτερα θετική συμβολή τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ως μία υπεύθυνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, συνεργάζεται και στηρίζει υψηλού κύρους οργανισμούς, με στόχο τον εντοπισμό αλλά και την αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών αναγκών. Εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως έχουν ήδη στραφεί σε τέτοιου είδους προϊόντα και η κοινωνία οφείλει να υποστηρίξει τέτοιου είδους εναλλακτικές λύσεις, διότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε συλλογικά ένα καλύτερο μέλλον, με εναλλακτικά στο κάπνισμα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.