03 Μάι 2024
READING

Ο David Attenborough προωθεί το 5G σε νέα virtual reality εκπομπή

3 MIN READ

Ο David Attenborough προωθεί το 5G σε νέα virtual reality εκπομπή

Ο David Attenborough προωθεί το 5G σε νέα  virtual reality εκπομπή
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Ο David Attenborough θα εμφανιστεί ως ολόγραμμα στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την προώθηση της τεχνολογίας 5G.

Ο Attenborough θα είναι το πρόσωπο μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τη σειρά του BBC “The Green Planet” το 2022, όπου το ομοίωμα του αναγνωρισμένου ραδιοτηλεοπτικού παραγωγού και ιστορικού της φύσης θα προβάλλεται μπροστά σε εικόνες των φυτών για τα οποία μιλάει.

Η εφαρμογή αποτελεί μέρος της συνεργασίας “Green Planet” 5G AR μεταξύ των BBC Studios, του φορέα εκμετάλλευσης δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G EE, του μη κυβερνητικού δημόσιου οργανισμού Royal Botanic Gardens Kew, του παραγωγού φυσικής ιστορίας Talesmith και των Dimension Studios, με επικεφαλής το στούντιο εντυπωσιακού περιεχομένου Factory 42. Ο συνεταιρισμός κέρδισε χρηματοδότηση ύψους 3,01 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού 5G Create, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία 5G μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργικών βιομηχανιών.

Το 5G Create αφορά τη διερεύνηση νέων και εφευρετικών τρόπων με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το 5G, για να παρέχεται στις βρετανικές βιομηχανίες ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτή η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή πρόκειται να αποτελέσει ένα εμπνευσμένο παράδειγμα του πώς η νέα τεχνολογία μπορεί να επανασυνδέσει τα άτομα με τον φυσικό κόσμο, ενώ παράλληλα θα επιδείξει τη δύναμη του 5G σε ένα τεράστιο νέο κοινό.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούν να συνεργαστούν οι υπηρεσίες cloud, το 5G και  IoT;

Επιπλέον, μέσω της μαγείας της επαυξημένης πραγματικότητας, οι επισκέπτες όλων των ηλικιών μπορούν να συνοδεύσουν έναν εικονικό David Attenborough σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μυστικό βασίλειο των φυτών, εμπνευσμένο από την τρέχουσα σειρά του BBC One. Από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2022, το The Green Planet AR Experience, που τροφοδοτείται από την EE 5G, θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στην 55 Regent Street του Λονδίνου. Η εμπειρία The Green Planet AR Experience, powered by EE 5G, θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα παράθυρο στον κόσμο των φυτών, μέσα από ένα καθηλωτικό ταξίδι επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι επισκέπτες της δωρεάν εμπειρίας, η οποία δημιουργήθηκε από την Factory 42 σε συνεργασία με τα BBC Studios και είναι εμπνευσμένη από τη σειρά ορόσημο της Natural History Unit, The Green Planet, θα ταξιδέψουν μέσα από έξι ψηφιακά βελτιωμένους κόσμους – συμπεριλαμβανομένων των τροπικών δασών, των κόσμων του γλυκού και του αλμυρού νερού, των εναλλασσόμενων εποχών και των τοπίων της ερήμου, με αποκορύφωμα την ανθρώπινη ιστορία και το πώς μπορούμε όλοι να επηρεάσουμε τη θετική αλλαγή.

Το 5G θα χρησιμοποιείται σε μερικούς από τους μεγαλύτερους χώρους του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο Λονδίνο, το Project Vista του O2 θα διερευνήσει πώς μπορεί να παρέχει άμεσες, πολυγωνικές αναπαραστάσεις μέσω smartphones κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων σε γήπεδα. Επίσης, η εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής Candour TV θα δοκιμάσει την δυνατότητα του 5G να μεταδίδει ζωντανό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και να μεταφέρει τεράστια αρχεία βίντεο από διάφορες απομακρυσμένες τοποθεσίες και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Βέβαια, ο πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι, μέχρι σήμερα, επιφυλακτικοί προς το 5G με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, συνεπώς, αναμένεται να φανεί αν η προσπάθεια αυτή θα πιάσει τόπο και θα αλλάξει τη στάση του κόσμου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.