02 Μάι 2024
READING

Τα μπουφάν του Ralph Lauren για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προσαρμόζονται στη θερμοκρασία σώματος

3 MIN READ

Τα μπουφάν του Ralph Lauren για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προσαρμόζονται στη θερμοκρασία σώματος

Τα μπουφάν του Ralph Lauren για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προσαρμόζονται στη θερμοκρασία σώματος

Παρά τη μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου λόγω του Covid-19, ο οίκος Ralph Lauren θέλει να διασφαλίσει ότι η ομάδα των ΗΠΑ θα παραμείνει ζεστή στην τελετή έναρξης. Το υλικό των μπουφάν Ralph Lauren προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του σώματος, διατηρώντας τους αθλητές ζεστούς ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Η Ralph Lauren παρουσίασε τις εμφανίσεις της για τους Χειμερινούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου. Σε σχέση με τα ρούχα που σχεδιάστηκαν για τους περσινούς θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αυτήν τη φορά τα ρούχα είναι πιο σπορ και casual. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι είναι ένα μπουφάν κατασκευασμένο από ένα νέο υλικό που προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του σώματος, διατηρώντας αυτόν που το φοράει ζεστό ή δροσερό. Αυτή η δημιουργία είναι μέρος του ευρύτερου στόχου της Ralph Lauren να συνδυάσει το κλασικό αμερικανικό στυλ και την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας.

Από το 2008, η Ralph Lauren συνεργάζεται με την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ για να ντύνει τους αθλητές για τις τελετές έναρξης και λήξης. Η εταιρεία τονίζει ότι, όταν πρόκειται για τους Χειμερινούς Αγώνες, η έμφαση δίνεται στο να είναι οι αθλητές άνετα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής έναρξης οι θερμοκρασίες μπορεί να κυμανθούν από πολύ κρύες σε πολύ ζεστές μέσα σε λίγα λεπτά.

Για τους Χειμερινούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα, η Ralph Lauren δημιούργησε μπουφάν με μπαταρίες που επέτρεπαν στους αθλητές να ενεργοποιούν ένα σύστημα θέρμανσης όταν κρυώνουν. Ωστόσο, αυτή τη φορά, η εταιρεία ήθελε να δημιουργήσει ένα ρούχο που να ρυθμίζει τη θερμότητα από μόνο του.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ανακάλυψε μια μικρή εταιρεία καινοτομίας κλωστοϋφαντουργίας που ονομάζεται Skyscrape και είχε αναπτύξει μια τεχνολογία που ονομάζεται Intelligent Insulation. Το ύφασμα της Skyscrape αποτελείται από δύο ξεχωριστά υλικά που διαστέλλονται και συστέλλονται ανάλογα με τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Όταν γίνεται πιο κρύο, τα μήκη των δύο υλικών συστέλλονται προκαλώντας τον σχηματισμό ενός στρώματος αέρα που δημιουργεί μόνωση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ύφασμα δοκιμάζεται ως πρωτότυπο από μια μεγάλη μάρκα. Η Ralph Lauren υποστηρίζει ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται τα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Η Ralph Lauren δεσμεύεται να χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια 100% μετά το 2025

Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα την κάνει πιο βιώσιμη, υπό την έννοια ότι αν τα μπουφάν προσαρμόζονται σε εύρος θερμοκρασιών, δεν θα υπάρχε ανάγκη για πολλαπλά ενδύματα. Για το σκοπό αυτό, ολόκληρη η στολή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο -αντί για παρθένο- πολυεστέρα. Η στολή για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα περιλαμβάνει ένα anorak με τη νέα τεχνολογία, ένα μπουφάν μεσαίας στρώσης, παντελόνι, γάντια και μπότες.

Η Ralph Lauren σχεδίασε αυτές τις στολές εν μέσω της πανδημίας, γεγονός που αποτέλεσε πρόκληση, καθώς όλα έπρεπε να γίνουν ψηφιακά. Ωστόσο, η εταιρεία υποστηρίζει ότι, τελικά, αυτό τη βοήθησε να δημιουργήσει μια πολύ πιο εκσυγχρονισμένη σχεδιαστική προσέγγιση. Αντί να χρησιμοποιεί σκίτσα, τα πάντα σχεδιάζονταν στον υπολογιστή. Αυτό έδωσε πολύ περισσότερες δυνατότητες, όπως η αλλαγή χρώματος των ρούχων σε πραγματικό χρόνο.

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.