02 Μάι 2024
READING

Το κατάστημα της Benetton στο metaverse

3 MIN READ

Το κατάστημα της Benetton στο metaverse

Το κατάστημα της Benetton στο metaverse

Το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστεί σε πολλές συζητήσεις το metaverse, μια νέα μορφή εικονικής πραγματικότητας που φέρνει το διαδίκτυο πιο κοντά στο φυσικό κόσμο. Το metaverse έγινε πιο γνωστό μετά την πρόσφατη μετονομασία του Facebook σε Meta και την στροφή του στο metaverse. Τώρα, αρκετές εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμά του, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει ο νέος αυτός κόσμος.

Διαβάστε επίσης: Οι καινοτομίες της Meta που δίνουν μια εικόνα για το metaverse

Ο κόσμος της μόδας φυσικά δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει με τον τρόπο του στο μετα-σύμπαν. Η United Colors of Benetton εισέρχεται στον εικονικό κόσμο ανοίγοντας ένα κατάστημα στο metaverse. Θα ανοίξει σε λίγες εβδομάδες και, αν και οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν ρούχα, θα υπάρχουν διάφορες εμπειρίες παιχνιδιών που θα τους επιτρέπουν να συλλέγουν QR codes. Αυτοί οι κωδικοί QR μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την πραγματοποίηση αγορών στα φυσικά καταστήματα της Benetton.

Το διαδικτυακό “κατάστημα” της Benetton θα έχει παρόμοια διακόσμηση και αισθητική με το κατάστημα στο Corso Vittorio Emanuele στο Μιλάνο τις επόμενες εβδομάδες. Το κατάστημα θα μεταμορφωθεί με ανανεωμένη διακόσμηση, η οποία κυμαίνεται στους τόνους του ροζ, από τα παράθυρα μέχρι το εσωτερικό του καταστήματος, από τις κρεμάστρες μέχρι τα ράφια, και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αποχρώσεις των ενδυμάτων της Benetton. Το κατάστημα θα είναι διαθέσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, πέντε influencers εμφανίστηκαν στον χώρο και μοιράστηκαν με την Benetton τις προσωπικές τους ιστορίες αλλαγής. Αφηγήθηκαν τις στιγμές της ζωής τους που χρειάστηκε να επανεφεύρουν τον εαυτό τους και να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά. Μέσα στους influencers ήταν τρεις γνωστοί TikΤokers, ένας τηλεπαρουσιαστής και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός. Μάλιστα, οι τρεις tiktokers παρέδωσαν σεμινάρια styling στους παρευρισκόμενους.

Με αυτόν τον τρόπο, η μάρκα δημιουργεί ξεχωριστές και διαφορετικές εμπειρίες για τους καταναλωτές και δημιουργεί ένα επιπλέον κανάλι, ενισχύοντας τη στρατηγική omnichannel με έναν πρωτότυπο και ενδιαφέροντα τρόπο. Η Benetton είναι μια από τις πρώτες μάρκες που πειραματίζεται με ένα omnichannel μοντέλο που χτίζει μια κυκλική σχέση μεταξύ του φυσικού κόσμου και του metaverse.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Gap και η Benetton έδειξαν τον δρόμο στους σημερινούς ανταγωνιστές τους

Ο στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει μια πολυδιάστατη σύνδεση μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος, του πραγματικού και του εικονικού, μέσω μιας εμπειρίας που είναι καθηλωτική και, πάνω απ’ όλα, ταιριάζει στα γούστα των νέων καταναλωτών.

Η βιομηχανία της μόδας έχει ήδη χτίσει μια δυναμική παρουσία στο metaverse με τις εταιρείες να δημιουργούν ψηφιακά καταστήματα, να προβαίνουν σε συνεργασίες gaming ή να επενδύουν σε περιουσιακά στοιχεία. Οι μάρκες Gucci, Gap,  Prada, Adidas και Nike  είναι μόνο μερικά παραδείγματα από brands που έχουν εισαχθεί στο metaverse. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένονται πολλές ενδιαφέρουσες και καινοτόμες ιδέες για την παρουσία της μόδας στο metaverse.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.