02 Μάι 2024
READING

Kaizen Gaming | Από το Stoiximan, στις κορυφαίες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη

3 MIN READ

Kaizen Gaming | Από το Stoiximan, στις κορυφαίες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη

Kaizen Gaming | Από το Stoiximan, στις κορυφαίες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη

Ξεκινώντας από το 2012, οπότε και δημιούργησε το ελληνικό brand Stoiximan, η Kaizen Gaming ακολουθεί μια απρόσκοπτη πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας, που αντικατοπτρίζεται στην επιτυχία των brands της και την εξέλιξή της σε μία από τις κορυφαίες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη.

Με το Stoiximan, που στόχο είχε, σε πρώτη φάση, να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, η Kaizen Gaming αξιοποίησε τη θετική τάση της εποχής, για μεταφορά του αθλητικού στοιχηματισμού από τα δίκτυα φυσικής παρουσίας στο διαδίκτυο. Έτσι, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της, ανέπτυξε μια μεγάλη δυναμική, καταφέρνοντας σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει βασική επιλογή των Ελλήνων παικτών και να επεκταθεί το 2015 και στην κυπριακή αγορά.

Η ανάπτυξή της συνεχίστηκε ραγδαία, με πρώτο σημείο αναφοράς το έτος – σταθμό 2016, όταν η εταιρεία ξεπέρασε τους 100 εργαζομένους, αριθμός που σήμερα φαντάζει πολύ μικρός για την Kaizen Gaming, αφού το προσωπικό της δεκαπλασιάστηκε τα επόμενα 6 χρόνια.

Η ανάπτυξη αυτή βασίστηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες, τη δημιουργία τεχνολογίας, την κατάκτηση ξένων αγορών και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά εφαλτήριο για την εξέλιξή της στάθηκε η μετάβαση της εταιρείας από παρόχου διαδικτυακών παιγνίων σε GameTech οργανισμού. Ο μετασχηματισμός αυτός, που της επέτρεψε να διευρύνει τη δραστηριότητα και τη λειτουργία της, επετεύχθη χάρη στην ανάπτυξη δικής της τεχνολογίας, αλλά και στην επένδυση σε ανθρώπους που θα υλοποιούσαν νέες τεχνολογικές εφαρμογές. Έτσι, κατάφερε να εξελίξει τόσο την πλατφόρμα της όσο και τις υπηρεσίες που μπορούσε να παρέχει.

Με τη δυναμική και την τεχνογνωσία, πλέον, μιας GameTech εταιρείας, η Kaizen Gaming συγκρότησε και σχεδίασε το 2017 ένα φιλόδοξο πλάνο επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού, με όχημα ένα νέο brand, το Betano, που λανσαρίστηκε εκείνη τη χρονιά αρχικά στη Ρουμανία, και στη συνέχεια σε ακόμα 7 χώρες μέχρι σήμερα, στις οποίες συγκαταλέγονται η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Βραζιλία και η Χιλή μεταξύ άλλων.

Και αν η έμφαση στην ανάπτυξη των τεχνολογιών αναδεικνύουν την εταιρεία σε μία από τις κορυφαίες του κλάδου, ήταν και η επένδυσή της στο ανθρώπινο δυναμικό, που της έδωσε την ώθηση για ανάπτυξη. Θέλοντας να προσελκύσει νέα ταλέντα, ακόμα και από το εξωτερικό, δημιούργησε το καινοτόμο πρόγραμμα «Try this at home», χάρη στο οποίο επαναπατρίστηκαν Έλληνες που εργάζονταν κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία της πλατφόρμας της Stoiximan, η Kaizen Gaming δραστηριοποιείται πλέον σε 10 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 1.300 εργαζόμενους.

Το υποδειγματικό Kaizen Campus

Τους επόμενους μήνες, μέσα στο 2022, η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει το Kaizen Campus, ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια γραφείων στην Ελλάδα, που θα φιλοξενήσει όλο τους εργαζόμενους της εταιρίας στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης σε πληθυσμό ομάδα της, αυτήν της Τεχνολογίας – η οποία μάλιστα αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, στην Ελλάδα, με πάνω από 300 Kaizeners.

Στους χώρους του Campus, οι Kaizeners θα συνεχίσουν να παράγουν τεχνογνωσία στη βάση της agile μεθοδολογίας που υλοποιεί η εταιρεία ήδη από το 2018, και έχοντας τη δυνατότητα να εργαστούν βάσει του υβριδικού μοντέλου εργασίας, που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία.

Εξάλλου, οι εγκαταστάσεις του Kaizen Campus εντάσσονται στις πρώτες που είναι σχεδιασμένες με μια αρχιτεκτονική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες αυτού του υβριδικού μοντέλου, προνοώντας για τη σχετική διαρρύθμιση των χώρων, με στόχο να ικανοποιηθεί η μέγιστη αποδοτικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της που εργάζεται είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία, καθώς και να μπορεί να ενσωματωθεί η περαιτέρω αύξηση του προσωπικού της, που υπολογίζεται στο 20% ετησίως.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.