02 Μάι 2024
READING

Πώς η Samsung χρησιμοποιεί τα lock screens των κινητών για καλό σκοπό

4 MIN READ

Πώς η Samsung χρησιμοποιεί τα lock screens των κινητών για καλό σκοπό

Πώς η Samsung χρησιμοποιεί τα lock screens των κινητών για καλό σκοπό

Μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, η Samsung, καινοτομεί χρησιμοποιώντας τα lock screens των κινητών για να ενισχύσει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μαζί με την ανταγωνιστική Apple, η Samsung διεκδικεί το 26% της παγκόσμιας αγοράς smartphone, με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο τρίμηνο του 2022 κυκλοφόρησε στην αγορά 272 εκατομμύρια μονάδες. Η εταρεία λέει ότι αυτή η εμβέλεια στην αγορά τη βάζει σε θέση να κινητοποιεί γρήγορα μεγάλες αλλαγές, και ότι η δέσμευση με τον ΟΗΕ αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για τη χρήση της τεχνολογίας της για καλό σκοπό.

Η αρχή του project αυτού έγινε το 2019, όταν η κορεάτικη εταιρεία κυκλοφόρησε την εφαρμογή Samsung Global Goals. Η τελευταία έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) απλώς παρακολουθώντας διαφημίσεις. Οι χρήστες Android μπορούν να δωρίσουν περίπου 0,05 δολάρια μέσω κάθε διαφήμισης που παρακολουθούν στην εφαρμογή.

Σχεδιασμένη για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ (μια μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία βιωσιμότητας για την εξάλειψη της πείνας, την αντιμετώπιση της ανισότητας και τον καθαρισμό του πλανήτη πριν από το 2030), η εφαρμογή είναι τώρα προεγκατεστημένη σε 200 εκατομμύρια smartphones παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Samsung σχεδιάζει τα προϊόντα της για να κρατά ευχαριστημένους τους πελάτες της

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έμεινε εκεί, αλλά σήμερα επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν διαφημίσεις, όταν η κινητή συσκευή τους είναι κλειδωμένη ή φορτίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με μεγαλύτερο αριθμό βίντεο. Συνεπώς, όσο περισσότερο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις διαφημίσεις, τόσα περισσότερα χρήματα δωρίζονται. Βέβαια, οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν μια άμεση δωρεά μέσω της Samsung ή του Google Pay.

Φυσικά, οι διαφημίσεις εμφανίζονται στις οθόνες κλειδώματος των χρηστών της Samsung μόνο εάν δοθεί άδεια από τους χρήστες. Η επιχείρηση είναι πολύ προσεκτική ως προς το ζήτημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για τον ΟΗΕ από την κυκλοφορία της εφαρμογής, χωρίς ουσιαστικά ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Samsung στην εφαρμογή Global Goals απηχεί εκείνη που χρησιμοποιείται από πλατφόρμες τεχνολογίας διαφημίσεων κοινωνικού αντίκτυπου, όπως την Good Loop, η οποία δίνει στους θεατές την ευκαιρία να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιτρέπει στα brands να παρακολουθούν το κόστος άνθρακα της διαφήμισής τους σε πραγματικό χρόνο.

Σε ορισμένες ασιατικές αγορές, όπως η Ινδία, η επιχείρηση συνεργάζεται με την Glance, μια θυγατρική του κολοσσού της τεχνολογίας διαφημίσεων InMobi Group, για την προβολή διαφημίσεων για τεράστιες μάρκες όπως η McDonald’s και η Nike στην οθόνη κλειδώματος. Στις αρχές Ιουλίου, υπήρχαν πληροφορίες ότι η Glance συνεργαζόταν με παρόχους ίντερνετ στις ΗΠΑ για να φέρει την υπηρεσία και εκεί, αν και ενδεχομένως οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να εξαιρεθούν από την υπηρεσία.

Με μόλις οκτώ χρόνια απομένουν για να επιτευχθούν όσα ορίζονται στους Παγκόσμιους Στόχους, η Samsung πήρε μια ομάδα νέων καινοτόμων από την ομάδα του ΟΗΕ Generation 17 στα φετινά Cannes Lions, για να εκπαιδεύσει και άλλους διαφημιστές σχετικά με τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Βέβαια, παρόλες τις προσπάθειες της Samsung να υιοθετήσει πρακτικές για βιωσιμότητα και την κινητοποίηση εναντίον της κλιματικής αλλαγής, η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι αποτελεί την επιχείρηση με το μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα στη βιομηχανία τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung επαναχρησιμοποιεί πεταμένα δίχτυα ψαρέματος για τα νέα της κινητά

Ωστόσο, τους τελευταίους 12 μήνες έχει σημειώσει πρόοδο προς αυτούς τους στόχους με την ανάληψη πολλών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της επαναχρησιμοποίησης των απορριπτόμενων διχτυών ψαρέματος και των πλαστικών που συνδέονται με τον ωκεανό για την παραγωγή εξαρτημάτων για τις συσκευές Galaxy.

Το νοτιοκορεάτικο brand έχει επίσης αναπτύξει τη «SmartThings Energy», που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για μια υπηρεσία που αυτοματοποιεί τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας σε έξυπνες οικιακές συσκευές.

Όσον αφορά το στόχο της χρήσης της τεχνολογίας για καλό σκοπό, η Samsung δηλώνει ότι θέλει να βρει τον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές της θα μπορούν να συμβάλλουν στο κλείσιμο του «ψηφιακού χάσματος» και να κάνουν το διαδίκτυο πιο προσιτό στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις δυσπρόσιτες αγροτικές περιοχές. Πράγματι, η μάρκα μόλις υπέγραψε συμφωνία με την Mediacom στις ΗΠΑ για να φέρει το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένες κοινότητες.

Μπροστά σε φόβους ότι οι ανακοινώσεις και τα φιλόδοξα μακροπρόθεσμα πλάνα μπορεί απλά να καταλήγουν να λειτουργούν ως greenwashing, ανακοινώσεις και προγράμματα σαν της Samsung θα μπορούσαν να είναι ελπιδοφόρα ή να δείχνουν τον δρόμο για το πώς μπορεί η βιωσιμότητα να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά. Ίσως η αποφασιστικότητα των brands σε συνδυασμό με την κατάλληλη νομοθεσία να είναι η λύση.

Με πληροφορίες από AdWeek
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.