29 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks ανοίγουν Reserve Roastery κατάστημα 2.200 m2 στο Empire State Building

4 MIN READ

Τα Starbucks ανοίγουν Reserve Roastery κατάστημα 2.200 m2 στο Empire State Building

Τα  Starbucks ανοίγουν Reserve Roastery κατάστημα 2.200 m2 στο Empire State Building

Μόλις ένα μήνα πριν, η Starbucks αποκάλυψε τα επιθετικά σχέδια ανάπτυξης της αλυσίδας που περιελάμβαναν το άνοιγμα 2.000 νέων καταστημάτων στις Η.Π.Α. έως το 2025, διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιό του με διαφορετικής φύσης coffee concept -cafe, καταστήματα Pickup μόνο για take away, drive through και επιλεγμένα Reserve-, με στόχο να μπορούν να βρίσκουν οι καταναλωτές έναν καφέ Starbucks όποτε και όπου εκείνοι θέλουν. 

Έτσι, στις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του ένα ακόμη Starbucks Reserve Roastery, αυτή την φορά στο εμβληματικό Empire State Building στο κέντρο του Μανχάταν. Το κατάστημα θα έχει τρεις ορόφους και θα εκτείνεται σε 2.137 τ.μ., αποτελώντας την έβδομη τοποθεσία σε όλο τον κόσμο, που θα φιλοξενήσει το premium concept της αμερικανικής αλυσίδας.

Παρά το γεγονός ότι η γενέτειρά τους είναι η πόλη του Σιάτλ, τα Starbucks αναπτύσσονται εδώ και τρεις δεκαετίες παράλληλα με την Νέα Υόρκη, όπου άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να συνδεθούν, να εξερευνήσουν και να μοιραστούν νέες ιδέες. Το πρώτο σημείο άνοιξε στο “Μεγάλο Μήλο” το 1994, ενώ η αλυσίδα διατηρεί καταστήματα στο δημοφιλές τοπόσημο από το 2008. Τώρα, με το νέο Starbucks Reserve Roastery Empire State Building, η αμερικανική αλυσίδα φιλοδοξεί να φέρει τους καταναλωτές κοντά σε διαφορετικές εμπειρίες καφέ και φαγητού που θέτουν στο επίκεντρο τη διάδραση και την επικοινωνία.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Starbucks επέλεξε ως επόμενο CEO τον Ινδό Laxman Narasimhan

Το concept του Reserve Roastery έκανε το ντεμπούτο του το 2014, στο Σιάτλ. Σήμερα, έχει αναπτυχθεί στη Σαγκάη, το Μιλάνο, το Τόκιο, το Σικάγο και την περιοχή Meatpacking της Νέας Υόρκης, προωθώντας την κουλτούρα του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ και των signature ροφημάτων, και θέτοντας τις βάσεις για την εξάπλωση της τάσης του on-site roasting. Την ίδια φιλοσοφία αναμένεται ότι θα ακολουθήσει και το κατάστημα Starbucks Reserve Empire State Building, όπου θα διατίθενται ροφήματα διαχρονικά, όπως espresso, latte, cappuccino, αλλά και όσα φέρουν την υπογραφή Starbucks Reserve, όπως το Hazelnut Bianco Latte, το Whisky Barrel Aged Cold Brew και το Nitro Almondmilk Mocha. Το μενού θα περιλαμβάνει και εποχιακές επιλογές, όπως το Pumpkin Spice Latte και το Peppermint Mocha – όλα φτιαγμένα με τον καφέ Starbucks Reserve.

Το κατάστημα θα προσφέρει ροφήματα τα οποία παρασκευάζονται με όλες τις μεθόδους, όπως Chemex και French Press, θέτοντας την ιεροτελεστία κάθε παρασκευής στο επίκεντρο της διάδρασης των εκπαιδευμένων barista με τους πελάτες. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σημείο θα είναι και το μόνο κατάστημα που θα προσφέρει Cold Pressed Espresso, μια κρύα εκδοχή του espresso παρασκευασμένη με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Ενώ συνδυάζοντας τις δεξιότητες του bartender και του barista σε μια ενιαία τέχνη, το Starbucks Reserve Empire State Building θα προσφέρει και ένα πλήρες μενού με κλασικά cocktail, όπως το διαχρονικό Espresso Martini, και νέα εμπνευσμένα από τον καφέ που διατίθεται αποκλειστικά στο κατάστημα.

Το στοιχείο όμως που το διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες τοποθεσίες στον υπόλοιπο κόσμο, αφορά τα διαδραστικά sessions τα οποία θα παρέχουν πρακτική μάθηση βασισμένη στον καφέ, τα cocktail και την τέχνη του mixology με τη βοήθεια των barista και των mixologists των Starbucks. Ενώ, θα διοργανώνονται και γευστικές δοκιμές και food & coffee pairings με προϊόντα περιορισμένης έκδοσης, όπως και με τα πιάτα που παρασκευάζει αποκλειστικά για το σημείο αυτό το Princi Βakery.

Διαβάστε ακόμα: Η ιλιγγώδης ανάπτυξη των Starbucks: 1200 νέα καταστήματα στην πανδημία

Εξάλλου, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πορεία της στη διεθνή αγορά, η Starbucks όρισε τον Laxman Narasimhan ως τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλό της. Ο ινδικής καταγωγής Narasimhan που εντάχθηκε στην εταιρεία από την 1η Οκτωβρίου, θα συνεργαστεί με τον Howard Schultz, προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, μέχρι να αναλάβει πλήρως τη θέση του στην εταιρεία, ως CEO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, την 1η Απριλίου 2023. Στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιοργάνωσής της, εκτός από το άνοιγμα των χιλιάδων νέων σημείων, η αλυσίδα αναμένεται να επενδύσει 450 εκατομμύρια δολάρια για να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα καταστήματά της στη Βόρεια Αμερική με νέο εξοπλισμό και τεχνολογία που επιτρέπουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μειωμένη πολυπλοκότητα για τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Η Starbucks, που λειτουργεί περισσότερα από 35.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο επαναπροδιορισμού και αλλαγής σκέψης και στρατηγικής. Ο εκσυγχρονισμός, μέρος της στρατηγικής επανεφεύρεσης των Starbucks, έρχεται καθώς η επιχείρηση έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα παγωμένα ροφήματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 60% των πωλήσεων της εταιρείας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με πληροφορίες από ChainStorage

Photo: Starbucks

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.