02 Μάι 2024
READING

Το marketing της Lego στα χέρια των παιδιών

4 MIN READ

Το marketing της Lego στα χέρια των παιδιών

Το marketing της Lego στα χέρια των παιδιών

Η Lego παρουσίασε την καινούρια της εορταστική καμπάνια στην οποία πρωταγωνιστεί η δημοφιλής αμερικανίδα τραγουδίστρια Katy Perry. Φαίνεται ότι η θεμελιώδης άποψη της εταιρείας ότι “τα παιδιά είναι το πρότυπό μας: η περιέργεια, η δημιουργικότητα και η φαντασία τους εμπνέουν κάθε μας δράση” ισχύει πράγματι, καθώς δημιουργοί της διαφήμισης και συμπρωταγωνιστές της τραγουδίστριας είναι τα ίδια τα παιδιά. Γι’ αυτό και η καμπάνια είναι φανταστική.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η Lego βαδίζει σε εορταστικό πνεύμα όπως φαίνεται και από την καινούρια της διαφήμιση “Build to Give”. Πρόκειται για ένα σποτ, το οποίο ξεκινάει με μία ομάδα παιδιών που δημιουργούν το δικό τους φανταστικό αυτοκίνητο με τον πύργο της Ραπουνζέλ και μια καμηλοπάρδαλη, χρησιμοποιώντας τουβλάκια Lego, σε ένα παιδικό δωμάτιο. Το παιχνίδι τους διακόπτει ένας δυνατός θόρυβος απέξω και τότε έκπληκτα πηγαίνουν να δουν τι συμβαίνει. Ανοίγοντας την πόρτα αντικρίζουν την τραγουδίστρια Katy Perry να ερμηνεύει το επιτυχημένο κομμάτι της “Firework” στην κορυφή ενός τεράστιου οχήματος, που είναι κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego και είναι ίδιο με αυτό που κατασκεύαζαν τα παιδιά πριν από μερικά δευτερόλεπτα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το αυτοκίνητο είναι γεμάτο από παιχνίδια Lego, που προορίζονται να μοιραστούν σε παιδιά σε όλο τον κόσμο ενόψει των εορτών. Τότε τα παιδιά ορμούν στο όχημα και μετατρέπονται σε μικρούς Αι-Βασίληδες, επισκέπτοντας πόλεις και χωριά για να μοιράσουν τα παιχνίδια. Απαραίτητοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό, η Katy Perry ντυμένη ως Χιονάτη, εξ ολοκλήρου με φόρεμα από Lego, αλλά και διάσημοι ήρωες, όπως η Ραπουνζέλ και ο Iron Man, που βοηθούν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν όποια δυσκολία προκύπτει στον δρόμο τους.

Διαβάστε ακόμα: 90 χρόνια Lego | Πώς το πιο δημοφιλές brand παιχνιδιών συνεχίζει να αναπτύσσεται

Η διαφήμιση μπορεί να διαρκεί μόλις 60” αλλά καταφέρνει να συνοψίσει τις αξίες της Lego που την οδήγησαν να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών στον κόσμο, όπως και να μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα: το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να φέρεις κοντά τους ανθρώπους. Το καίριο αυτό σημείο υποστηρίζεται από δύο ακόμα ολιγόλεπτες ταινίες στις οποίες παρουσιάζονται επίσης τα παιδιά να είναι δημιουργικά ενώ χρησιμοποιούν τουβλάκια Lego για να χτίσουν και να παίξουν μαζί.

Η ιδέα ανήκει στο τμήμα marketing της εταιρείας, ενώ η σκηνοθεσία και η παραγωγή έγινε μέσω του Traktor και το post-production ανέλαβε η εταιρεία παραγωγής The Mill. Το μυστικό, ωστόσο, κρύβεται στο σενάριο που υπογράφουν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία μάλιστα πρωταγωνιστούν στην διαφήμιση. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Lego ζήτησε από παιδιά να φανταστούν και να αποτυπώσουν με τα διάσημα τουβλάκια πώς θα έμοιαζε το ιδανικό όχημα παράδοσης παραγγελιών των παιχνιδών τους. Επίσης, τους ζήτησε να μιλήσουν για τη μαγική περιπέτεια στο οποίο θα το χρησιμοποιούσαν. Μόλις τα παιδιά παρουσίασαν τις ιδέες τους, η εταιρεία έφτιαξε με άκρα μυστικότητα την πραγματική εκδοχή της φανταστικής ιδέας τους, σε μεγάλη κλίμακα. Το αποτέλεσμα είναι αυθεντικό: οι έκπληκτες αντιδράσεις των παιδιών όταν τρέχουν έξω από το χώρο όπου παίζουν για να δουν την Katy Perry να βρίσκεται πάνω στη δημιουργία τους, είναι γνήσιες.

Διαβάστε ακόμα: Η Lego φτιάχνει metaverse για παιδιά

Ξεκίνησαν επίσης οι εκδηλώσεις εορτασμού των 90 χρόνων ζωής της Lego μέσω της καμπάνιας “Rebuild the World”, της μεγαλύτερης καμπάνιας της Lego εδώ και 30 χρόνια, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια ταινία και μια σειρά από συλλεκτικά παιχνίδια Lego. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν στις 10 Ιουνίου και κορυφώθηκαν τρεις μήνες μετά, μέσω online δραστηριοτήτων, social media και e-commerce καναλιών, των πάρκων Legoland και των καταστημάτων της δανέζικης εταιρείας σε 25 χώρες του κόσμου. Μάλιστα, για τις ανάγκες τους επιστρατεύτηκαν 24.000 υπάλληλοι της Lego από όλον τον κόσμο. Παράλληλα, οι ψηφιακές πλατφόρμες περιελάμβαν προσκλήσεις κατασκευής και ένα κουίζ με τίτλο “What Brick Are You?”, που απευθύνονταν στους λάτρεις του δημοφιλούς παιχνιδιού ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να “χτίσουν τις παιχνιδιάρικες γιορτές τους”, η Lego επικοινωνεί μέσα σε 60” την αξία της ισότητας προβάλλοντας στο φόντο τα χρώματα του Pride και το μήνυμα “όλοι είναι ίσοι”, της κατάργησης των στεροτύπων στα παιχνίδια με τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών στη δημιουργία του φανταστικού αυτοκινήτου, μα πρωτίστως στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης όλων χάρη στο προσεκτικά επιλεγμένο τραγούδι της Katy Perry που προσκαλεί τα παιδιά να μην διστάζουν να δείχνουν την αξία τους σε ό,τι κάνουν – ακόμη και στο χτίσιμο ενός αυτοκινήτου με τουβλάκια Lego, στο δημιουργικό παιχνίδι τους και στο μοίρασμα των φετινών δώρων. 

Με πληροφορίες από AdWeek | Retail Market | Lego

Photo | Video: Lego

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.