02 Μάι 2024
READING

Το Foot Locker επενδύει στην ψηφιακή ψυχαγωγία των παιδιών

4 MIN READ

Το Foot Locker επενδύει στην ψηφιακή ψυχαγωγία των παιδιών

Το Foot Locker επενδύει στην ψηφιακή ψυχαγωγία των παιδιών

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα brands αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι μια μερίδα κοινού που ίσως δε φαίνεται ούτε ακούγεται τόσο, ευθύνεται για τη δημιουργία όλο και περισσότερου περιεχομένου που το αφορά: πρόκειται για τα παιδιά. Η αντίληψη αυτή, οδηγεί πολλές εταιρείες να επενδύσουν σε εμπειρίες σχεδιασμένες να απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτό το δυναμικό κοινό.

Μία από αυτές της εταιρείες είναι η εταιρεία Kids Foot Locker, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών ενδυμάτων και υποδημάτων, Foot Locker, η οποία δραστηριοποιείται σε 28 χώρες. Το Kids Foot Locker μεταφέρει την ιδέα ενός φυσικού καταστήματος στην πλατφόρμα εικονικών παιχνιδιών Roblox. Η εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ενδυμάτων και υποδημάτων εγκαινιάζει το “Kids Foot Locker House of Play” στο metaverse. Η εμπειρία, που είναι προσανατολισμένη στα παιδιά, προσφέρει παιχνίδια, ψηφιακά αθλητικά παπούτσια που μπορούν να “ξεκλειδωθούν” με δυνάμεις του παιχνιδιού και έναν διαδραστικό εικονικό χώρο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς μπορεί το metaverse να δημιουργήσει εμπειρίες φιλικές προς τα παιδιά

Το House of Play παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021, όταν το Kids Foot Locker το παρουσίασε ως ένα νέο concept store με στόχο μια νέα γενιά αθλητικών παπουτσιών. Τα καταστήματα House of Play προσφέρουν μια εμπειρία πρώτα από όλα για τα παιδιά, η οποία περιλαμβάνει διαδραστικά τοπία παιχνιδιού, ελκυστικούς χώρους δραστηριοτήτων και τα τελευταία και καλύτερα υποδήματα και ενδύματα.

Αυτή την εμπειρία, με επίκεντρο πάντα τα παιδιά, μεταφέρει τώρα στο metaverse η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών. Το παιχνίδι επιμελούνται εικονικοί συνεργάτες του καταστήματος Kids Foot Locker, οι οποίοι ονομάζονται Stripers, οι οποίοι εμφανίζονται στο παιχνίδι ως χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες, αλλά καθοδηγούν τους χρήστες σε όλη την εμπειρία.

Οι παίκτες μπορούν να συμμετέχουν σε mini-games, τα οποία περιλαμβάνουν ένα mini μπάσκετ με στεφάνια, μια πίστα ταχύτητας και parkour και μια πρόκληση για άλμα εις ύψος. Οι παίκτες μπορούν να συλλέγουν κουπόνια σε κάθε παιχνίδι για να τα εξαργυρώσουν και να “ξεκλειδώσουν” αποκλειστικά αθλητικά παπούτσια μέσα στο παιχνίδι, τα οποία δίνουν υπερδυνάμεις στον χρήστη και μπορούν να φορεθούν σε ολόκληρο το εικονικό σύμπαν του Roblox.

Η εμπειρία Kids Foot Locker House of Play Roblox θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως τις 31 Ιανουαρίου 2023. Οι καλύτεροι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ένα τρόπαιο για να το κρατήσουν στο ψηφιακό τους σπίτι στο Club Roblox.

Η είσοδος του Kids Foot Locker στο metaverse είναι άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι το metaverse εξελίσσεται σε ένα κανάλι λιανικού εμπορίου. Σε πολλές περιπτώσεις, οι retailers αξιοποιούν την πλατφόρμα εικονικών παιχνιδιών Roblox, με το μεγάλο ενσωματωμένο κοινό της που αποτελείται κυρίως από παίκτες της Gen Z, ως σημείο επαφής με το retail του metaverse.

Δεν είναι μόνο τα Foot Lockers που έστρεψαν το βλέμμα τους στα παιδιά. Τον Οκτώβριο τα Claire’s παρουσίασαν το “ShimmerVille”, έναν διαδραστικό ψηφιακό κόσμο που φιλοξενείται στο Roblox. Τα κορίτσια που είναι οι βασικοί πελάτες του βρετανικού brand, μπορούν να αγοράζουν εικονικά ρούχα και αξεσουάρ στον εικονικό κόσμο των Claire’s, οι φυσικές εκδόσεις των οποίων διατίθενται επίσης στα φυσικά καταστήματά τους. Στο ShimmerVille προσφέρονται επίσης διάφορα παιχνίδια και εικονικοί προορισμοί όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συναναστρέφονται. Η εταιρεία περιγράφει το παιχνίδι της στο Roblox ως έναν “μεταμορφωτικό” ψηφιακό κόσμο όπου οι Gen Z-ers και οι Gen Alphas, μπορούν να εξερευνήσουν, να παίξουν, να ψωνίσουν και να συνδεθούν με φίλους.

Αντίστοιχα, η Nike έχει επίσης τον δικό της κόσμο στην πλατφόρμα, τη Nikeland, και η Vans το ψηφιακό πάρκο για skate, το Vans World. Ο εκπτωτικός κολοσσός Walmart έκανε επίσης πρόσφατα το ντεμπούτο του στο metaverse, λανσάροντας δύο νέες εμπειρίες στο Roblox. Οι χώροι που ονομάζονται Walmart Land και Walmart’s Universe of Play, προσφέρουν πρωτότυπο διαδραστικό περιεχόμενο και ψυχαγωγία. Το Walmart Land θα προσφέρει είδη μόδας, στυλ, ομορφιάς και ψυχαγωγίας απευθείας στους χρήστες του Roblox, ενώ το Walmart’s Universe of Play παρέχει έναν εικονικό προορισμό παιχνιδιών στο Roblox.

Διαβάστε ακόμα: Η Hugo Boss κυκλοφορεί τα πρώτα NFTs για να προσεγγίσει την Gen Z

Όλοι θέλουν να είναι εκεί. Ακόμη και τα luxury brands συμμετέχουν. Η Gucci έκανε το ντεμπούτο της δημιουργώντας το Gucci Garden το Μάιο. Τον Ιούλιο, η Burberry κυκλοφόρησε μια συλλογή ψηφιακών τσαντών και πολύ πρόσφατα η Dundas συνεργάστηκε με την DressX για μια σειρά από wearables του Roblox. Και η Hugo Boss κυκλοφόρησε πρόσφατα τα πρώτα της NFTs για να προσεγγίσει την Gen Z.

Αυτές οι εμπειρίες είναι το μέλλον. Ο νέος κόσμος του metaverse δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τον κλάδο του retail, δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρείες να οικοδομήσουν αυθεντικές σχέσεις με νέες κοινότητες καταναλωτών, όπως τα παιδιά, με τους όρους που εκείνα γνωρίζουν. 

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Kids Foot Locker

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.