29 Απρ 2024
READING

Η Nestlé ενισχύει τις πρακτικές υπεύθυνου marketing προς τα παιδιά

3 MIN READ

Η Nestlé ενισχύει τις πρακτικές υπεύθυνου marketing προς τα παιδιά

Η Nestlé ενισχύει τις πρακτικές υπεύθυνου marketing προς τα παιδιά

Η Nestlé ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τις πρακτικές υπεύθυνου marketing, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να συμβάλει στο να γίνει η ισορροπημένη διατροφή προσιτή στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο ελβετικός κολοσσός των τροφίμων και των ποτών θα περιορίσει εθελοντικά το marketing σε παιδιά κάτω των 16 ετών, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει τις μακροχρόνιες προσπάθειές της να βοηθήσει τις οικογένειες να καθιερώσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής.

Η Nestlé, ως εταιρεία τροφίμων με παγκόσμια παρουσία, διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο, από ροφήματα και λύσεις για γεύματα μέχρι γλυκίσματα και προϊόντα υγιεινής διατροφής. Με πάνω από 150 χρόνια παρουσίας, η εταιρεία δεσμεύεται να προσφέρει διαχρονικά ασφαλή, οικονομικά προσιτή, βιώσιμη και υψηλής ποιότητας διατροφή για τους ανθρώπους παντού και σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

Η νέα πολιτική που υιοθετεί η εταιρεία για την επικοινωνία marketing σε παιδιά θα απαγορεύει την απευθείας διαφήμιση γλυκισμάτων και παγωτών, καθώς και ροφημάτων με βάση το νερό με πρόσθετα σάκχαρα σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Με αυτόν τον εθελοντικό περιορισμό, η Nestlé επεκτείνει την προηγούμενη δέσμευσή της για απαγόρευση της διαφημιστικής στόχευσης παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Nestlé επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη βιωσιμότητα του καφέ

Θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2023 σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σχεδιάζεται να εφαρμοστεί τόσο σε τηλεοπτικές, όσο και σε διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των social media και του gaming, όπου το 25% του κοινού της εταιρείας κινείται στις ηλικίες κάτω των 16. Επιπλέον, η Nestlé δεσμεύτηκε ότι δεν θα συλλέγει δεδομένα ανηλίκων και θα συνεργάζεται μόνο με influencers άνω των 18 ετών.

Το σημαντικό στοιχείο της απόφασης αυτής δεν είναι μόνο το ίδιο το περιεχόμενο όσο ο εθελοντικός αυτοπεριορισμός της. Εξάλλου, η Nestlé είναι μία από τις πρώτες εταιρείες τροφίμων και ροφημάτων σε διεθνές επίπεδο που υιοθετεί εθελοντικά τόσο αυστηρά πρότυπα. Η πρωτοπορία αυτή την ώθησε να καλέσει και άλλες εταιρείες τροφίμων να προωθήσουν παρόμοια μέτρα, που να υποστηρίζουν την ευημερία των παιδιών.

Από τα σχολικά προγράμματα μέχρι τα social media, η πολυεθνική εταιρεία τροφίμων προσπαθεί να κάνει το φαγητό ένα διασκεδαστικό και ελκυστικό μέρος της ζωής και να εμπνεύσει τα παιδιά να κάνουν υγιεινές επιλογές και στη διατροφή τους και στον τρόπο διαβίωσης, επιλογές που θα τα προετοιμάσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Διαβάστε ακόμα: Η Nestlé αναμορφώνει το χαρτοφυλάκιό των προϊόντων της

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, έχει εγκαινιάσει το πρόγραμμα Nestlé for Healthier Kids με στόχο να βοηθήσει 50 εκατομμύρια παιδιά έως το 2030 να ζήσουν με περισσότερη υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία στέκεται στο πλευρό των γονέων και ενθαρρύνει τις οικογένειες να εμπλέκουν τα παιδιά στα ψώνια, στον εντοπισμό και στην αναγνώριση των συστατικών τους και στην προετοιμασία των γευμάτων. Το πρόγραμμα, ουσιαστικά, προωθεί την υγιεινή διατροφή και τις συνήθειες ενός ανάλογου τρόπου ζωής για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Μέσα από τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της και πάντα με γνώμονα τα παιδιά, η εταιρεία έχει πετύχει ήδη τη μείωση 40.000 τόνων ζάχαρης και 6.200 τόνων κορεσμένων λιπαρών από το 2014 σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα έχει αφαιρέσει 15.000 τόνους αλάτι από το 2012, ενώ έχει αυξήσει τον αριθμό των εμπλουτισμένων τροφίμων με βιταμίνες και μέταλλα κατά 174 δις μερίδες το 2017.

Προκειμένου να επικοινωνήσει ακόμη περισσότερο την αξία της ορθής διατροφής στο σωστά στοχευμένο κοινό, η Nestlé συνεργάζεται στα social media με influencers που μοιράζονται ιδέες για το πώς να εμπλέξουν τα παιδιά στην κουζίνα και έχει δημιουργήσει “πιασάρικα” βίντεο που ενθαρρύνουν τις οικογένειες να αφήνουν τα παιδιά να διαλέγουν τα δικά τους φρούτα για το πρωινό.

Με πληροφορίες από Nestlé | Comunicaffe

Photo: Nestlé

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.