02 Μάι 2024
READING

Η Samsung στοχεύει στην “Generation TikTok”

3 MIN READ

Η Samsung στοχεύει στην “Generation TikTok”

Η Samsung στοχεύει στην “Generation TikTok”

Η Samsung λανσάρει μια νέα κοινωνική καμπάνια που δείχνει την “άλλη πλευρά” των δημιουργών περιεχομένου. Η καμπάνια, η οποία προωθεί το νέο τηλέφωνο Samsung Galaxy Z Flip4, στοχεύει να προσελκύσει το κοινό του TikTok, μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες μιας ομάδας δημιουργών.

Το TikTok προσέλκυσε δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το διαφορετικό του περιεχόμενο και τα μικρής διάρκειας βίντεο, κέρδισαν τους Gen Z-ers – και όχι μόνο. Η πανδημία και τα lockdowns, με τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που δημιούργησαν για πολύ κόσμο, έδωσαν περισσότερη άνεση στο νεανικό, κυρίως, κοινό να ανακαλύψει την πλατφόρμα. Και μετά το πέρας της πανδημίας, το TikTok συνεχίζει να βλέπει αλματώδη ανάπτυξη και αποδεικνύει ότι κάνει πραγματικά σπουδαίο έργο στο brand awarenes.

Διαβάστε ακόμα: Το TikTok παραμένει ο κορυφαίος brand marketer

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα καταπληκτικό πεδίο για να ξεκινήσει κάθε brand -νέο ή παλιό- την προσέγγισή του στο target group του, είτε επηρεάζοντάς το, είτε προσπαθώντας να αλλάξει τη γνώμη του σχετικά με το χαρακτήρα του και τα προϊόντα του. Η μετάβαση στην πλατφόρμα αυτή έχει πλέον μεγάλη αξία, επειδή οι δημιουργοί περιεχομένου και η αυθεντικότητα που αποκτά κάθε εταιρεία εκεί, οδηγούν σε πωλήσεις και σε αποτελέσματα απόδοσης που μπορούν πραγματικά να παρακολουθηθούν και να μετρηθούν.

Με την νέα της καμπάνια, που σχετίζεται αποκλειστικά με τα social media, η Samsung επιδιώκει να αμφισβητήσει το status quo, ανατρέποντας το αναμενόμενο και εμπνέοντας τους απανταχού creators με απρόβλεπτους και διασκεδαστικούς τρόπους. Φτιαγμένη για την περίφημη “Generation TikTok”, όλους τους νέους που αναζητούν τις hot τάσεις, τα νέα προϊόντα, συζητούν και συναντούν τους φίλους τους στην δημοφιλή πλατφόρμα, η καμπάνια με hashtag #FindYourFlipside ξεκινά με μια ταινία που αντιστρέφει την αφήγηση σχετικά με το τι είναι γνωστό στους δημιουργούς περιεχομένου, χρησιμοποιώντας τα Galaxy Z Flip4 και Z Fold4 ως πύλες για την πρόσβαση σε αυτές τις εναλλακτικές πραγματικότητες.

Η σειρά περιεχομένου υπό τον τίτλο “Flipside” θα παρουσιάσει το ταξίδι αυτογνωσίας του κάθε δημιουργού, καθώς καθοδηγείται και παρακινείται μέσα από την εμπειρία. Η καμπάνια θα τρέξει σε όλα τα κοινωνικά κανάλια της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των TikTok, Instagram, YouTube, Twitch, BVOD, Pinterest και Yahoo. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τέσσερις διαφορετικοί δημιουργοί περιεχομένου που πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι “αυτογνωσίας”. Μέσα από τις ισάριθμες ιστορίες που ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των χρηστών της πλατφόρμας, η νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών, διερευνά πώς ανοίγονται νέες δυνατότητες όταν είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί οι marketers στρέφονται μαζικά στο TikTok

Το TikTok είναι η πρώτη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που γεννήθηκε εκτός των Η.Π.Α. και έχει καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο που σχεδιάζονται οι καμπάνιες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Η προσοχή των εταιρειών στην συγκεκριμένη πλατφόρμα αποδεικνύει την κυριαρχία του στον χώρο του marketing.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo | Video: Samsung

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.