02 Μάι 2024
READING

Το Twitch και η Maybelline απευθύνονται στις γυναίκες gamers

3 MIN READ

Το Twitch και η Maybelline απευθύνονται στις γυναίκες gamers

Το Twitch και η Maybelline απευθύνονται στις γυναίκες gamers

Για να βοηθήσει στην προώθηση της νέας της μάσκαρας, της Colossal Curl Bounce, η Maybelline συνεργάστηκε με το Twitch για μια ειδική προβολή μακιγιάζ όπου οι θεατές μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με την εμπειρία επιλέγοντας τα χρώματα και το στυλ της εμφάνισης της streamer Fasffy.

Tι συνέβαλε σε αυτή την επιτυχημένη καμπάνια; Ο στόχος της εταιρείας καλλυντικών δεν είναι άλλος από την προσέγγιση νέων καταναλωτών και κυρίως των γυναικών gamers της Gen Z, οι οποίες αποτελούσαν μια ανεκμετάλλευτη πελατειακή βάση για την Maybelline. Οι γυναίκες gamers αποτελούσαν μια σταθερά αυξανόμενη δημογραφική ομάδα, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε προσεγγιστεί αποτελεσματικά από τη βιομηχανία προϊόντων μακιγιάζ.

Διαβάστε ακόμα: Η Maybelline διαφημίζει τη νέα της μάσκαρα αποκλειστικά σε πλατφόρμα gaming

Συνήθως, οι γυναίκες gamers αφιερώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να κάνουν τα προφίλ τους οπτικά ευχάριστα, συμπεριλαμβανομένης της δικής τους εμφάνισης. Έτσι, η εταιρεία μακιγιάζ θεώρησε ότι το Twitch θα ήταν η απόλυτη ευκαιρία να συνδεθεί με αυτήν την πολλά υποσχόμενη αγορά.

Η gaming streamer, Fasffy επιστρατεύτηκε για να μεταδώσει μια δίωρη ζωντανή “εκπομπή” όπου οι θεατές μπορούσαν να συμμετάσχουν στο να την “βάψουν” με προϊόντα της εταιρείας Maybelline. Αυτή η διαδραστική εμπειρία, σε συνδυασμό με τη λειτουργία ψηφοφορίας του Twitch, επέτρεψε στους θεατές να επιλέξουν τις λεπτομέρειες της εμφάνισής της, από τα χρώματα μέχρι το στυλ. Φυσικά, δημιουργήθηκε και ένα προσαρμοσμένο chatbot για να δώσει στους θεατές την ευκαιρία να αγοράσουν τη μάσκαρα κατά τη διάρκεια της ροής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Maybelline ποντάρει στο gaming. Τον Αύγουστο του 2022 η εταιρεία καλλυντικών συνεργάστηκε με την εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Zynga, για να κυκλοφορήσει ένα advergame, δηλαδή μια μορφή διαφήμισης κατά την οποία ένα videogame σχεδιάζεται αποκλειστικά με σκοπό τη διαφήμιση ενός επώνυμου προϊόντος. Το παιχνίδι που ονομάστηκε “Maybelline Mascara Merge”, παρέμεινε στο διαδίκτυο για λίγους μόλις μήνες.

Η απόφαση της Maybelline να υιοθετήσει την in-game διαφήμιση, δείχνει ότι η εταιρεία ομορφιάς υπολογίζει στην αποδοτικότητα του mobile -και όχι μόνο- gaming ως μια νέα μορφή marketing, αποσκοπώντας στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας του ίδιου του brand και των πωλήσεων των προϊόντων της.

Τώρα, το μακιγιάζ μπαίνει στον κόσμο του gaming με διαδραστικό τρόπο, που επιτρέπει στους θεατές όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά και να απολαμβάνουν ενεργά τον λόγο για τον οποίο συνήθως συντονίζονται στο Twitch – το live streaming gaming. Παράλληλα, οι θεατές έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με αγαπημένες τους gamers, καθώς και με το brand, σε ένα νέο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα: Η Hyundai απευθύνεται στους gamers μέσω του Twitch

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτού του “παντρέματος”; Το Twitch και η Maybelline επικέντρωσαν την καμπάνια σε τρεις φάσεις: την ευαισθητοποίηση, τη δέσμευση της κοινότητας και τις πωλήσεις – με την καθεμία να επιτυγχάνει εκπληκτικά αποτελέσματα. Σχεδόν 85.000 λεπτά παρακολούθησης, 86% ποσοστό ολοκλήρωσης βίντεο και 100% πωλήσεις προϊόντων στο stream.

Το gaming, και ιδιαίτερα η mobile μορφή του, δίνει στα brands ευκαιρία να προσεγγίσουν τους Gen Z-ers. Κι αυτό γιατί εξαιτίας των αλλεπάλληλων εγκλεισμών, παρατηρήθηκε μια αύξηση της ενασχόλησης με τις ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνίδια, καθώς και μία αξιοσημείωτη στροφή στα mobile games, δηλαδή στα παιχνίδια σε smartphone. Χαρακτηριστικό αποτελεί πως η αγορά των mobile games υπολογίζεται σήμερα σε 98 δις δολάρια παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται πως την επόμενη δεκαετία θα εκτιναχθεί στα 272 δις.

Το Twitch είναι μια πολύ ιδιαίτερη πλατφόρμα, όπου μία μάρκα πρέπει να απευθύνεται στο σωστό κοινό και να αναθέσει στο σωστό άτομο να κάνει κάνει το streaming. Μόνο έτσι θα πετύχει εκεί. Αυτό είναι κάτι που η Maybelline έχει σίγουρα καταλάβει.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Maybelline

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.