15 Μάι 2024
READING

Trending Now: Scanner Φαγητού

2 MIN READ

Trending Now: Scanner Φαγητού

Trending Now: Scanner Φαγητού

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο στον κόσμο τουλάχιστον το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση σπαταλάται; Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνους τροφίμων που καταλήγει στα σκουπίδια.

Διαβάστε επίσης: Tάση | Nέα προϊόντα με ανακυκλωμένα τρόφιμα για μείωση της σπατάλης φαγητού

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, καθώς η κατανάλωση χωρίς φειδώ τροφίμων δεν είναι μόνο ηθικό και οικονομικό ζήτημα, αλλά έχει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τη ανεξέλεγκτη σπατάλη των περιορισμένων φυσικών πόρων. Φυσικά τη λύση δίνει η τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία, με την εύρεση προηγμένων τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κλάδο της βιομηχανίας των τροφίμων, βοηθώντας τους καλλιεργητές, τους διανομείς και τους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σαρωτές OneThird, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων τροφίμων που δημιουργούνται στα supermarket. Χρησιμοποιώντας τη τεχνητή νοημοσύνη (AI) οι σαρωτές αυτοί μπορούν να προβλέψουν τη διάρκεια ζωής λαχανικών και φρούτων.

Ήδη τρεις από τις μεγαλύτερους λιανεμπόρους (Ripeness Checker Supermarket, the Handheld Avocado Ripeness Checker και Shelf-Life Scanner) στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντάξει τους σαρωτές αυτούς στα καταστήματα του. Είναι έτοιμο το ελληνικό κοινό για κάτι τέτοιο;

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.