01 Μάι 2024
READING

Η P&G μάς δείχνει πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον

2 MIN READ

Η P&G μάς δείχνει πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον

Η P&G μάς δείχνει πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον

Η δύο τελευταία χρόνια, η P&G υλοποιεί το πρόγραμμα εταιρείας «Το Σπίτι μας, ο Πλανήτης τους», ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις. Η τελευταία δράση του είναι η καμπάνια με μήνυμα «Είναι απλό να εξοικονομώ».

Μέσα από την καμπάνια αυτή η P&G ενημερώνει τους καταναλωτές για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας το αποτύπωμά τους. Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζει μία πολύ σημαντική πράξη είναι η χρήση προϊόντων, τα οποία επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και πλαστικού όπως τα Ariel Pods, Fairy Max Power, Pantene Leave In Conditioner και Gillette Proglide. Όλα φυσικά ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Η νέα της καμπάνια συνεχίζεται σε όλα τα μέσα -τηλεόραση, in-store, digital και social media.

Είναι γεγονός ότι η P&G έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα προς το μέτωπο της βιωσιμότητας. Το 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε ήδη επιτύχει πολλούς από τους στόχους βιωσιμότητας του 2020 που είχε θέσει πριν από μία δεκαετία. Πριν από τρία χρόνια ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 50%, την χρήση νερού στις εγκαταστάσεις παραγωγής κατά 27%, ενώ ανακοίνωσε ότι εξάλειψε την ποσότητα των αποβλήτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της. Παράλληλα, η συσκευασία της για αρκετές μάρκες όπως η Always, η Ariel, η Dawn, η Fairy, η Febreze, η Head & Shoulders, η Pantene, η Pampers και το Tide έγινε πλέον 100% ανακυκλώσιμη ή επαναχρησιμοποιήσιμη.

Ταυτόχρονα, η P&G προωθεί τις προσπάθειές της να συνεισφέρει στην ανανέωση των δέντρων που χρησιμοποιεί για τα χάρτινα προϊόντα της, όπως για παράδειγμα η φύτευση ενός εκατομμυρίου δέντρων από το 2020 έως το 2025. Έτσι, συνεχίζει τη δημιουργία νέων «Πάρκων Τσέπης», ο συνολικός αριθμός των οποίων, μέχρι σήμερα, αγγίζει τα 15 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.