03 Μάι 2024
READING

BAT Hellas: Διαφορετικότητα & Ισότητα για ένα Καλύτερο Αύριο

4 MIN READ

BAT Hellas: Διαφορετικότητα & Ισότητα για ένα Καλύτερο Αύριο

BAT Hellas: Διαφορετικότητα & Ισότητα για ένα Καλύτερο Αύριο

Η BAT Hellas είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά που εκτός από τη σημαντική συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία εφαρμόζει και μια συνεχή προσπάθεια για τη δημιουργία και διατήρηση μιας συμπεριληπτικής κουλτούρας, χωρίς αποκλεισμούς, στο εργασιακό της περιβάλλον.

Η εταιρεία έχει διακριθεί με το βραβείο «Κορυφαίου Εργοδότη 2023» από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό “Top Employer Institute” για τις καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζει, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η διάκριση σηματοδοτεί το 10ο βραβείο “Top Employer” της BAT Hellas που λαμβάνεται τα τελευταία έτη.

Πέρα από υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής ευθύνης με έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες, η ΒΑΤ Hellas ξεχωρίζει και σε θέματα που αφορούν την απασχόληση, αλλά και πιο συγκεκριμένα σε ουσιαστικές πρακτικές που στόχο έχουν τη δημιουργία ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος που εξασφαλίζει την ισότητα ανάμεσα στα φύλα.

Πιο συγκεκριμένα, παγκοσμίως ο Ομίλος της BAT εντάσσεται στον διεθνή δείκτη για την ισότητα των φύλων, Bloomberg Gender Equality Index (GEI) για το 2023. Ο δείκτης GEI καταγράφει τις επιδόσεις μιας εταιρείας αναφορικά με την ισότητα των φύλων, ενώ η αξιολόγηση πραγματοποιείται σε σχέση με πέντε πυλώνες: τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ηγετικές και ανάπτυξης δεξιοτήτων και ταλέντων, την ισότητα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, την εφαρμογή πολιτικών κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενδυνάμωση των γυναικών στην εταιρική φήμη.

Η αναγνώριση Bloomberg Gender Equality Index (GEI) αποτελεί απόδειξη των στρατηγικών πυλώνων, ενισχύοντας τη δέσμευση της ΒΑΤ να δημιουργήσει μια κουλτούρα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης. Η συγκεκριμένη διάκριση αναγνωρίζει ιδιαιτέρως την εστίαση της ΒΑΤ, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες μέσω των πρωτοβουλιών πρόσληψης, την υιοθέτηση πολιτικών φιλικών προς την οικογένεια και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αφιερωμένων στην εκπαίδευση των γυναικών.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι στην BAT οι έννοιες της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης (Diversity & Inclusion) αποτελούν μέρος της στρατηγικής του Ομίλου παγκοσμίως που σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως, καθώς oι γυναίκες αποτελούν το 39% στη διοίκηση και το 27% στις ηγετικές ομάδες. Επίσης, σε ολόκληρο τον Όμιλο καταγράφονται 141 διαφορετικές εθνικότητες σε διοικητικούς ρόλους που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα εθνοτήτων. Ειδικότερα, στην ΒΑΤ Hellas το 54% του γενικού πληθυσμού της εταιρείας αποτελείται από γυναίκες, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το 62% των γυναικών βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια εξισορρόπησης ανάμεσα στα φύλα στον εργασιακό χώρο και αναδεικνύοντας την πραγματική ύπαρξη ισότητας.

Η προσπάθεια για την επίτευξη θετικού κοινωνικού αντίκτυπου είναι κεντρική στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας και περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας ποικιλόμορφης και συμπεριληπτικής ατμόσφαιρας χωρίς αποκλεισμούς για τους ανθρώπους της. Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι ότι μέχρι το 2025 ο Όμιλος της ΒΑΤ έχει δεσμευτεί να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών σε management ρόλους στο 45% και στις ανώτερες ηγετικές ομάδες στο 40%.

Επιπροσθέτως, η ΒΑΤ Hellas προσπαθώντας να υλοποιήσει περισσότερα για τους εργαζομένους της και ειδικότερα για τις εργαζόμενες μητέρες, ανεξάρτητα από τον ρόλο τους και το αντικείμενο της εργασίας τους, εφαρμόζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα υπηρεσιών παιδικής μέριμνας για τα παιδιά μικρής ηλικίας. Η εταιρεία με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να προσφέρει ουσιαστικές παροχές και να ενισχύσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για τους εργαζομένους της που μέσα σε αυτό τον απαιτητικό και σύγχρονο τρόπο ζωής όλοι έχουν τόσο ανάγκη.

Εμφανές στοιχείο της συνεχούς προσπάθειας της ΒΑΤ Hellas είναι το γεγονός ότι η εταιρεία έχει λάβει 20 σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις μεθόδους ανθρώπινου δυναμικού που χρησιμοποιεί και το εργασιακό περιβάλλον της, ενισχύοντας στην πράξη τον σκοπό της ΒΑΤ να δημιουργεί μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, την κοινωνία και τους ανθρώπους της εταιρείας.

Η BAT Hellas ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.