02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: STEM for Girls

2 MIN READ

Campaign of the Day: STEM for Girls

Campaign of the Day: STEM for Girls

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Τρία διαφημιστικά σποτ σε στιλ ντοκιμαντέρ αποτυπώνουν τις προσπάθειες της ΙΒΜ σε συνεργασία με την ινδική κυβέρνηση, να προωθήσει την εκπαίδευση STEM στα κορίτσια δημόσιων σχολείων στην Ινδία.

Η IBM προχώρησε σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία στην Ινδία για τη βελτίωση των τρόπων εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για τα κορίτσια στα δημόσια σχολεία. Πρόκειται για το πρόγραμμα “STEM for Girls” που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2019, με στόχο να προετοιμαστούν πάνω από 200.000 κορίτσια γυμνασίου σε πολλές πολιτείες της Ινδίας ώστε να λάβουν τα κατάλληλα τεχνολογικά εφόδια για να μπουν στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτησή τους.

Σύμφωνα με έρευνα της ίδιας της εταιρείας, το 14% των επιστημόνων, των μηχανικών-μηχανολογων και των τεχνολόγων στην Ινδία είναι γυναίκες, ενώ το διπλάσιο ποσοστό αφορά την παγκόσμια κλίμακα. Η επιλογή του προγράμματος STEM βασίστηκε στο εύρημα ότι τα επαγγέλματα του μέλλοντος θα απαιτούν σχετικές δεξιότητες σε ποσοστό 80%.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας ένωσε τις δυνάμεις της με τους εταίρους της Quest Alliance και American Indian Foundation Trust για να μεταφέρει αυτό το πρόγραμμα τριετούς διάρκειας σε δημόσια σχολεία σε επιλεγμένες πόλεις. Με τον τρόπο αυτό κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η IBM έχει φτάσει σε πάνω από 200.000 μαθήτριες μέσω 1.200 σχολείων.

Η καμπάνια δημιουργήθηκε από την ινδική εταιρεία Bloomberg Quint.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.