03 Μάι 2024
READING

Πώς η Kaizen Gaming πορεύεται με ορίζοντα το 2026

5 MIN READ

Πώς η Kaizen Gaming πορεύεται με ορίζοντα το 2026

Πώς η Kaizen Gaming πορεύεται με ορίζοντα το 2026
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η Game Tech εταιρεία εξαπλώνεται και σε άλλες αγορές

Ξεκινώντας από το 2012, όταν δημιούργησε το ελληνικό brand Stoiximan, η Kaizen Gaming ακολουθεί μια απρόσκοπτη πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας, που αντικατοπτρίζεται στην επιτυχία των brands της και την εξέλιξή της σε μία από τις κορυφαίες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη.

Με το Stoiximan, που στόχο είχε, σε πρώτη φάση, να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, η Kaizen Gaming αξιοποίησε τη θετική τάση της εποχής, για μεταφορά του αθλητικού στοιχηματισμού από τα δίκτυα φυσικής παρουσίας στο διαδίκτυο. Έτσι, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της, ανέπτυξε μια μεγάλη δυναμική, καταφέρνοντας σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει βασική επιλογή των Ελλήνων παικτών και να επεκταθεί το 2015 και στην κυπριακή αγορά.

Η ανάπτυξή της συνεχίστηκε ραγδαία, με πρώτο σημείο αναφοράς το 2016, όταν η εταιρεία ξεπέρασε τους 100 εργαζομένους, αριθμός που σήμερα φαντάζει πολύ μικρός για την Kaizen Gaming, αφού το προσωπικό της δεκαπλασιάστηκε τα επόμενα 6 χρόνια.

Ανάπτυξη και μετασχηματισμός

Η ανάπτυξη αυτή βασίστηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες, τη δημιουργία τεχνολογίας, την κατάκτηση ξένων αγορών και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά εφαλτήριο για την εξέλιξή της στάθηκε η μετάβαση της εταιρείας από παρόχου διαδικτυακών παιγνίων σε GameTech οργανισμού. Ο μετασχηματισμός αυτός, που της επέτρεψε να διευρύνει τη δραστηριότητα και τη λειτουργία της, επετεύχθη χάρη στην ανάπτυξη δικής της τεχνολογίας, αλλά και στην επένδυση σε ανθρώπους που θα υλοποιούσαν νέες τεχνολογικές εφαρμογές. Έτσι, κατάφερε να εξελίξει τόσο την πλατφόρμα της όσο και τις υπηρεσίες που μπορούσε να παρέχει.

Επέκταση σε αγορές του εξωτερικού

Με τη δυναμική και την τεχνογνωσία, πλέον, μιας GameTech εταιρείας, η Kaizen Gaming συγκρότησε και σχεδίασε το 2017 ένα φιλόδοξο πλάνο επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού, με όχημα ένα νέο brand, το Betano, που λανσαρίστηκε εκείνη τη χρονιά αρχικά στη Ρουμανία, και στη συνέχεια σε ακόμα 7 χώρες μέχρι σήμερα, στις οποίες συγκαταλέγονται η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Βραζιλία και η Χιλή μεταξύ άλλων.

Επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό

Και αν η έμφαση στην ανάπτυξη των τεχνολογιών αναδεικνύουν την εταιρεία σε μία από τις κορυφαίες του κλάδου, η επένδυσή της στο ανθρώπινο δυναμικό ήταν το στοιχείο που της έδωσε την ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη. Θέλοντας να προσελκύσει νέα ταλέντα, ακόμα και από το εξωτερικό, δημιούργησε το καινοτόμο πρόγραμμα «Try this at home», χάρη στο οποίο επαναπατρίστηκαν Έλληνες που εργάζονταν κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Kaizen στην οποία διαθέτει ποσοστό συμμετοχής 85% ο όμιλος ΟΠΑΠ, συνεχίζει να αναπτύσσεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Ο σχεδιασμός της είναι να προσλάβει επιπλέον 1.000 άτομα έως το 2023, ενώ παράλληλα εκτός από την δραστηριότητα της Stoiximan που τρέχει η επιχείρηση, αναπτύσσει και το διεθνούς βεληνεκούς brand της Betano.

Στο διάστημα της πανδημίας ο αριθμός του προσωπικού της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκε και οι ανάγκες είναι τέτοιες που έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσεται διαρκώς όλο και περισσότερο. Αυτή την στιγμή απασχολεί συνολικά 1.800 άτομα προσωπικό από τα οποία τα 1.200 δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα στο εξωτερικό.

Το υποδειγματικό Kaizen Campus

Παρά τις δυσχέρειες που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας, η εταιρεία ολοκλήρωσε το Kaizen Campus, ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια γραφείων στην Ελλάδα, που φιλοξενεί όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης σε πληθυσμό ομάδα της, αυτήν της Τεχνολογίας – η οποία μάλιστα αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, στην Ελλάδα, με πάνω από 300 Kaizeners.

Την ανάπτυξη των νέων γραφείων που σηματοδοτούν και την νέα εποχή, πραγματοποίησαν η Dimand και η Prodea. Ο σχεδιασμός του κτιρίου είχε ως προτεραιότητα και την ενσωμάτωση των βασικών αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης LEED σε επίπεδο GOLD, αλλά και με τo διεθνές πρότυπο WELL, το οποίο επικεντρώνεται στις συνθήκες για την προώθηση της ευεξίας και της υγείας του ανθρώπου στο κτιριακό περιβάλλον.

Στο Kaizen Campus όμως έχει δοθεί έμφαση και στην ευζωία του προσωπικού, καθώς έχει δημιουργηθεί το Kaizen Hall, ο πολύχώρος που διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα και διαθέτει χώρο εστίασης και εκδηλώσεων, αίθουσα παιχνιδιών με τοίχο αναρρίχησης, F1 Playstation, μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ και αρκετές ακόμα παροχές «διαφυγής» προς το προσωπικό.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Σημαντικό γεγονός που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα είναι ότι η Kaizen Gaming συμφώνησε για την χορηγία του πρωταθλήματος της Super League ως μεγάλος χορηγός της ελληνικής λίγκας ποδοσφαίρου για τα έτη 2024-2025, η οποία θα έχει την ονομασία Stoiximan Super League. Ενώ τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων, όπου έως και τώρα διατηρεί παρουσία σε 12 αγορές του κόσμου και σε γεωγραφικές περιοχές όπως αυτές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, η Kaizen Gaming συνεχίζει να αναπτύσσεται. Όπως όλα δείχνουν και με βάση τον προγραμματισμό της κατά το προσεχές διάστημα θα ανοίξει και άλλο τη “βεντάλια” της στο εξωτερικό, προσθέτοντας και νέες αγορές.

Χώρες όπως η Αφρική αποτελούν περιοχές όπου εντοπίζει ενδιαφέρον, ενώ στο επίκεντρο της ανάπτυξής για τα επόμενα χρόνια βρίσκονται περιοχές που μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Ο προγραμματισμός πάντως αναφέρει ότι περίπου 2 έως και 3 νέες αγορές ανά έτος θα εντάσσονται στο δίκτυο της ανάπτυξης δραστηριότητα της Kaizen Gaming. Η εταιρεία εξάλλου έχει έναν συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, τον «Kaizen 2626», σύμφωνα με τον οποίο θέλει μέχρι το 2026 να έχει παρουσία σε 26 αγορές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.