02 Μάι 2024
READING

Πώς αλλάζει την αγοραστική εμπειρία η συνεργασία του ομίλου Prada και της Adobe 

3 MIN READ

Πώς αλλάζει την αγοραστική εμπειρία η συνεργασία του ομίλου Prada και της Adobe 

Πώς αλλάζει την αγοραστική εμπειρία η συνεργασία του ομίλου Prada και της Adobe 

Η Prada αξιοποιεί το cloud για εξατομίκευση σε πραγματικό χρόνο

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας θα αξιοποιήσει το Adobe Real-Time Customer Data Platform και το Adobe Journey Optimizer για να συνδέσει τις ψηφιακές και τις εμπειρίες των πελατών στο κατάστημα σε πραγματικό χρόνο, αυξάνοντας την αφοσίωση των πελατών και τα έσοδά της. Αυτά τα εργαλεία θα επιτρέψουν στον όμιλο να παρέχει σχετικό περιεχόμενο στους πελάτες του την κατάλληλη στιγμή. 

Τι σημαίνει αυτό; Η Prada σκοπεύει να δημιουργήσει ενοποιημένα προφίλ πελατών και να προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες σε οποιοδήποτε κανάλι σε πραγματικό χρόνο. Οι πελάτες που έχουν επιλέξει να συμμετέχουν, θα επιτρέπουν στους πωλητές να γνωρίζουν πότε επισκέπτονται ένα κατάστημα και τις προτιμήσεις τους, με στόχο μια πιο πλούσια και εξατομικευμένη εμπειρία.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Prada επιστρέφει στο Πεκίνο

Για παράδειγμα, ένας πελάτης που έχει ερευνήσει μια τσάντα στο διαδίκτυο μπορεί να κληθεί να δει τα τελευταία εποχιακά χρώματα της τσάντας αυτοπροσώπως, με έναν πωλητή έτοιμο να προσφέρει μια προσαρμοσμένη εμπειρία αγορών στο κατάστημα. Μετά την έξοδό του από το κατάστημα, ο πελάτης θα λάβει συστάσεις με βάση την αγορά του, την εμπειρία του στο κατάστημα και το διαδικτυακό του προφίλ.

Η τεχνολογία Adobe cloud

Οι εφαρμογές Adobe Creative Cloud επιτρέπουν στις μάρκες να σχεδιάζουν εντυπωσιακό περιεχόμενο για καμπάνιες marketing, χαρτοφυλάκια προϊόντων και ενεργοποιήσεις μάρκας. Κοιτάζοντας μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση, ο όμιλος Prada θα συνεχίσει να εξερευνά τις τελευταίες καινοτόμες τεχνολογίες της Adobe, όπως το Adobe Substance 3D, μέρος του Adobe Creative Cloud, για να σχεδιάζει προσομοιώσεις λιανικής πώλησης και να δημιουργεί πρωτότυπα ενδυμάτων και αξεσουάρ χρησιμοποιώντας υφάσματα φυσικής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των δερμάτων, με έναν ολοένα και πιο βιώσιμο και υπερ-ρεαλιστικό τρόπο.

Η Prada δεν είναι η μόνη

Η εταιρεία λιανικής πώλησης προμηθειών, υπηρεσιών και ευεξίας για κατοικίδια ζώα, Petco, αξιοποιεί επίσης την τεχνολογία Adobe Experience Cloud για την εξατομίκευση εμπειριών για τους πελάτες της. Η Petco εκτελεί επιχειρηματικές εφαρμογές στην πλατφόρμα Adobe Experience Platform, συμπεριλαμβανομένων των Adobe Real-Time Customer Data Platform και Adobe Journey Optimizer.

Η Petco Health and Wellness Company επιδιώκει να εμπλέξει τους πελάτες με τις πιο σχετικές και χρήσιμες προσφορές για συγκεκριμένες ανάγκες και στάδια ζωής, όπως το να γίνουν νέοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και να προετοιμαστούν για τον ετήσιο κτηνιατρικό έλεγχο.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί ο διάβολος φοράει Prada

Όσον αφορά στη συνεργασία της Prada με την Adobe, η ανάπτυξη της τεχνολογίας Adobe cloud πρόκειται να καλύψει ολόκληρο το φάσμα των εμπορικών σημάτων του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των Prada, Miu Miu, Church’s, Car Shoe, Pasticceria Marchesi και Luna Rossa.

Στο επίκεντρο της ταυτότητας του Prada Group βρίσκεται το πάθος για καινοτομία και η εστίαση στην εμπειρία του πελάτη. Ο κλάδος του retail ειδών πολυτελείας βρίσκεται στην αιχμή της ψηφιακής καινοτομίας και η συνεργασία της Adobe με τον Όμιλο Prada θα τους επιτρέψει να επεκτείνουν το ξεχωριστό τους στυλ και την αφήγηση ιστοριών μέσω εξατομικευμένων εμπειριών πελατών σε πραγματικό χρόνο τόσο εντός του καταστήματος, όσο και στον ψηφιακό κόσμο.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.