03 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Open Carbonara and Open Recipes

3 MIN READ

Campaign of the Day: Open Carbonara and Open Recipes

Campaign of the Day: Open Carbonara and Open Recipes

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Ο κόσμος γίνεται κάθε μέρα και πιο πολύπλευρος και πολυπολιτισμικός, κάτι που είναι φυσολογικό να αποτυπώνεται και στο φαγητό. Γι’ αυτό η Barilla, σε συνεργασία με την Publicis Italy/Le Pub, αποφάσισε να μεταφέρει την αξία της συμπερίληψης στα διάσημα ζυμαρικά της. Κοινή φιλοδοξία αυτής της προσπάθειας είναι να καθίσουν όλοι οι άνθρωποι στο τραπέζι και να απολαύσουν την ιδιοφυΐα του ιταλικού φαγητού.

Δεν είναι μυστικό ότι το φαγητό έχει τη δύναμη να ενισχύσει τις σχέσεις μέσω θετικών συνδέσεων και κοινών εμπειριών. Σήμερα, ωστόσο, το φαγητό έχει γίνει αιτία αποκλεισμού για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, λόγω συνθηκών υγείας, κουλτούρας ή προσωπικών επιλογών. Με βάση μια νέα έρευνα που δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (57%) σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν μια τροφική δυσανεξία ή ότι έχουν ειδικές διατροφικές απαιτήσεις, η Barilla αποφάσισε να γιορτάσει τη φετινή Ημέρα Carbonara λανσάροντας το «Open Carbonara»: μια νέα συνταγή εμπνευσμένη από το πρωτότυπο πιάτο αλλά ερμηνευμένη μέσα από τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η ιταλική μάρκα ζυμαρικών προτείνει αυτή τη νέα έκδοση της carbonara, του ιταλικού κλασικού πιάτου με τις περισσότερες αναζητήσεις στο ίντερνετ, καθώς η έρευνά της διαπιστώνει ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (36%) ισχυρίστηκαν ότι αισθάνονται πιο κοντά στους καλεσμένους όταν μοιράζονται το ίδιο πιάτο. .

Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους 2.000 συμμετέχοντες (47%) παραδέχθηκαν ότι δεν προσκαλούν φίλους ή συγγενείς για ένα γεύμα επειδή δεν αισθάνονται ικανοί να καλύψουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Barilla έχει εμβαθύνει στις ιταλικές της ρίζες και κάλεσε μια ομάδα ειδικών στα τρόφιμα να δημιουργήσουν μια συνταγή Open Carbonara. Με επικεφαλής τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Marco Martini, ήδη γνωστό για την καινοτόμο αντίληψή του στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, μια ομάδα έξι διάσημων σεφ από διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και υπόβαθρα (με εξειδίκευση στην κουζίνα Halal, Kosher, χωρίς λακτόζη και vegan) συγκεντρώθηκαν για να συνδημιουργήσουν.

Για να λανσάρουν τη νέα συνταγή και να ευαισθητοποιήσουν την ανάγκη για μεγαλύτερη συμπερίληψη των τροφίμων, η Barilla και η Publicis Italy/Le Pub δημιούργησαν ένα διαφημιστικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Simone Godano, με ολόκληρη την ομάδα σεφ να αφηγείται την αληθινή ιστορία του πώς γεννήθηκε το έργο Open Carbonara. Όλα ξεκίνησαν σε ένα σχολικό κυλικείο, όπου η κόρη του Martini ανακάλυψε ότι δεν μπορούσαν όλα τα παιδιά να φάνε το φαγητό που σερβιρίστηκε. Από εκεί προέκυψε η ιδέα μιας διαφορετικής carbonara.

Η καμπάνια φέρει την υπογραφή του agency Publicis Italy/Le Pub.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.