02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: ¡Marte! For Another Planet

2 MIN READ

Campaign of the Day: ¡Marte! For Another Planet

Campaign of the Day: ¡Marte! For Another Planet

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η Lavazza, η κορυφαία ιταλική εταιρεία espresso, αποκάλυψε το ¡Marte! For Another Planet, ένα ολοκαίνουργιο προϊόν καφέ που μεγαλώνει στον Άρη. Φυσικά, το προϊόν δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, ωστόσο βασίζει την έμπνευση του ονόματός του στην παράφραση της ¡Tierra!, της προϊοντικής γκάμας οργανικού καφέ της εταιρείας.

Η ονομασία δεν προέκυψε τυχαία, αφού στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τη σημασία της φροντίδας του πλανήτη μας με την επινόηση ενός τρικ με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γης.

Στο πλαίσιο αυτό η Lavazza συνεργάστηκε με το agency LePub για μια καμπάνια που παρουσιάζει το απίθανο αυτό προϊόν, προκειμένου να τονίσει τη δέσμευση της εταιρείας να δείξει στους καφεπαραγωγούς πώς να καλλιεργούν καφέ μέσω βιώσιμων γεωργικών πρακτικών και πώς να προστατεύουν παράλληλα τον μοναδικό πλανήτη στον οποίο αναπτύσσεται το καφεόδεντρο: τη Γη.

Η ψηφιακή ενεργοποίηση οδηγεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στον Άρη και περιλαμβάνει κόκκινα coffee beans που μοιάζουν σαν να μπορούσαν να έχουν καλλιεργηθεί σε ένα αρειανό περιβάλλον. Ακριβώς όταν σκέφτονται οι θεατές ότι ο ¡Marte! μπορεί να είναι αληθινός, το σποτ αποκαλύπτει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Η νέα εκστρατεία, μέσα από σασπένς και ειρωνεία, επιβεβαιώνει ότι η Lavazza στηρίζει τους παραγωγούς καφέ προωθώντας καλές γεωργικές πρακτικές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, έτσι ώστε ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καλλιεργήσει η ανθρωπότητα καφέ στον Άρη – τουλάχιστον όχι ακόμα.

Η καμπάνια φέρει την υπογραφή του agency LePub.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.