02 Μάι 2024
READING

Πώς μια πλατφόρμα επαναπροδιόρισε την κουλτούρα ευεξίας της Gen Z

3 MIN READ

Πώς μια πλατφόρμα επαναπροδιόρισε την κουλτούρα ευεξίας της Gen Z

Πώς μια πλατφόρμα επαναπροδιόρισε την κουλτούρα ευεξίας της Gen Z

Τι έχει καταφέρει το Woo μέχρι τα πρώτα του γενέθλια

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το ITV, ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, επιχείρησε να εισέλθει στον προσοδοφόρο και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ευεξίας με την έναρξη της διαδικτυακής πλατφόρμας του, Woo.

Συνδυάζοντας το retail με μία μορφή περιοδικού πολυμέσων, η πλατφόρμα είναι αφιερωμένη στην ταλαιπωρημένη από την κρίση Gen Z και έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι έχουν πρόσβαση, κατανοούν και δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία τους.

Διαβάστε ακόμα: Μήπως οι Gen Z-ers έχουν τελικά βαρεθεί τη δουλειά τους;

Γιατί το Woo ξεχωρίζει από άλλα wellness platforms

Η προσέγγιση του Woo για την ευεξία διαφέρει από τις παραδοσιακές πλατφόρμες ευεξίας, καθώς αναγνωρίζει ότι η ευεξία δεν αφορά μόνο τη σωματική υγεία, αλλά περιλαμβάνει επίσης την ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική ευεξία. Η πλατφόρμα καλύπτει μια σειρά θεμάτων, όπως η ενσυνειδητότητα, η αυτοφροντίδα και θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Παρέχει επίσης πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες, όπως ρουτίνες προπόνησης και συνταγές, για να βοηθήσει τους νέους να ενσωματώσουν πρακτικές ευεξίας στην καθημερινή τους ζωή.

Αυτή η πειραματική προσέγγιση της ολοκληρωμένης ευεξίας μέσα από μια συναρπαστική, προνοητική και μερικές φορές “τρελή” pop οπτική έχει ήδη συγκεντρώσει 208 εκατομμύρια μηνιαίες εμφανίσεις στα κοινωνικά και ψηφιακά κανάλια της και 5,4 εκατομμύρια προβολές βίντεο – με βάση περίπου 250 αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και 12-20 συντακτικές ιστορίες εβδομαδιαίως, καθώς και μερικές τηλεοπτικές εκπομπές ανά τρίμηνο και μια ομάδα μηνιαίου περιεχομένου με πρωταγωνιστές celebrities.

Το retail του Woo

Το στοιχείο λιανικής πώλησης του Woo είναι ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό που το διαφοροποιεί από άλλες πλατφόρμες ευεξίας. Το Woo όχι μόνο έχει συγκεντρώσει μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την Gen Z, αλλά δημιούργησε επίσης μια ψηφιακή αγορά που αποτελείται για 170 brands και πάνω από 4300 προϊόντα. Οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν προϊόντα ευεξίας απευθείας από την πλατφόρμα, από προϊόντα περιποίησης του δέρματος μέχρι στρώματα γιόγκα.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει ξεκινήσει το Woo Studio, ένα ιδιόκτητο δημιουργικό γραφείο που προσφέρει περιεχόμενο λευκής ετικέτας και συνεργασίες, ενώ παράλληλα παρέχει υποστήριξη και πόρους σε νέες και αναδυόμενες μάρκες στον κλάδο της ευεξίας. Brands όπως η Virgin 02 και η New Balance έχουν ήδη επωφεληθεί από τις υπηρεσίες του Woo Studio.

Από Gen Z, σε Gen Anxious

Η ευεξία έχει γίνει τόσο διαδεδομένη ανησυχία που έχει πλέον εισχωρήσει στην καθημερινή κατανάλωση δημοφιλών τάσεων από τους Gen Z-ers, με μεγάλη έμφαση στην ψυχική, πνευματική και σεξουαλική υγεία, καθώς και στους συχνά παραμελημένους τομείς της σωματικής ευεξίας.

Διαβάστε ακόμα: Τι επηρεάζει τις καταναλωτικές αποφάσεις της Gen Z;

Και ενώ οι περισσότερες προσεγγίσεις για την ευεξία δεν είναι ευθυγραμμισμένες με τη νεανική κουλτούρα, το Woo έχει επιτύχει να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση με γνώμονα τη νεολαία στην παραδοσιακή συμβουλευτική καθοδήγηση σκέψης και πρόκειται να συνεχίσει την καινοτόμο προσέγγισή του στην κουλτούρα της ευεξίας στο μέλλον.

Κάνοντας έναν απολογισμό του πρώτου έτους λειτουργίας του, το Woo, συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι έχουν πρόσβαση και κατανοούν την ευημερία τους. Πρωταρχικός του στόχος είναι να απομυθοποιηθεί η ευεξία και να κατανοηθεί ως κάτι προσιτό και αναπόσπαστο στην καθημερινή ζωή. Έτσι η ευεξία θα μπορέσει να να γίνει ένα κοινό θέμα συζήτησης και ενδιαφέροντος για τους νέους, όπως η μουσική ή η μόδα, με σκοπό την εύκολη ενσωμάτωσή της στη ζωή τους. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τον διαλογισμό μέχρι την ηχοθεραπεία και άλλες πρακτικές ευεξίας.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo & Video: Woo

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.