18 Μάι 2024
READING

Trending Now: Stacking Hemp-Made Chairs

2 MIN READ

Trending Now: Stacking Hemp-Made Chairs

Trending Now: Stacking Hemp-Made Chairs

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Οι στοιβαζόμενες καρέκλες είναι συνηθισμένες σε σχολεία και γραφεία, αλλά συχνά αποτελούν μια συνηθισμένη πλαστική κατασκευή. Η καρέκλα «PEEL» όμως έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει μια αδιαμφισβήτητα βιώσιμη εναλλακτική λύση, ως η ιδανική απάντηση στη βιομηχανία fast furniture.

Βασισμένη σε μια ιδέα του design studio PROWL Studio και της εταιρείας κατασκευής επίπλων M4 Factory, η καρέκλα έχει ένα πρωτοποριακό δομικό πλαίσιο που αποτελείται από βιοπλαστικό με βάση την κάνναβη. Ένα υλικό που αναπτύχθηκε από την M4 Factory συνδυάζοντας υποπροϊόντα της βιομηχανικής επεξεργασίας κάνναβης που συνήθως σπαταλούνται, με βιοπολυμερή υλικά.

Γιατί αποφασίστηκε κάτι τέτοιο; Για να μην αφήσει η καρέκλα πίσω της επιβλαβή υλικά ή υπολείμματα μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απορριφθεί πλήρως για να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης. Το πλαίσιο εκτιμάται ότι χρειάζεται έως και έξι μήνες για να αποσυντεθεί, ενώ το υπόλοιπο αποσυντίθεται με παρόμοια ταχύτητα με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Η καρέκλα «PEEL» βρέθηκε και στο Salone Del Mobile 2023 στο Μιλάνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το τι μπορεί να προσδώσει στο κοινό έπιπλο μια νέα προσέγγιση βιωσιμότητας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.