02 Μάι 2024
READING

Η Frank & Fame και η ΕΕΔΑ λένε “όχι” στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική

2 MIN READ

Η Frank & Fame και η ΕΕΔΑ λένε “όχι” στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική

Η Frank & Fame και η ΕΕΔΑ λένε “όχι” στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική

Οι επερχόμενες εκλογές στις 21 Μαΐου αποτέλεσαν την αφορμή για την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) να βγάλουν στο προσκήνιο την υποεκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή.

Οι γυναίκες είναι το 51% των Ελλήνων. Κι όμως, αποτελούν μόνο το 21,6% των βουλευτών, 15,5% των υπουργών και 5,4% των δημάρχων, παρά τη θεσμοθετημένη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

Εν όψει των εκλογών, η νέα καμπάνια από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου φέρνει στο προσκήνιο την αδικία αυτής της ανακολουθίας και προωθεί την ψήφο σε ικανές γυναίκες, κόντρα στις διακρίσεις φύλου.

Το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε η Frank & Fame επικοινωνεί ένα λιτό αλλά ηχηρό μήνυμα: την αδικία αυτής της ανακολουθίας και προωθεί την ψήφο σε ικανές γυναίκες, κόντρα στις διακρίσεις φύλου.

Με χρήση ειδικών εφέ μακιγιάζ, καταδεικνύει πώς μόνο η διαφορά στο φύλο ενός υποψηφίου μπορεί να μειώσει κατά 60% της πιθανότητες εκλογής του, ακόμη κι αν έχει τις ίδιες ικανότητες, αξίες και διαπιστευτήρια.

Την ταινία σκηνοθέτησε η Στέλλα Σερέφογλου σε παραγωγή Stefi & Lynx Productions, με τον Αλέξανδρο Λόγγο να δημιουργεί το SFX makeup. Η Rabbeats music επιμελήθηκε τον ήχο αλλά και το ραδιοφωνικό σποτ της καμπάνιας, που ξεκινάει με τη φράση «Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι Ελληνίδες είμαστε άχρηστες» για να καταγγείλει τα αβάσιμα στερεότυπα που ακόμη αποκλείουν γυναίκες από την πολιτική.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.