02 Μάι 2024
READING

Ο κροκόδειλος της Lacoste γίνεται 90 ετών

3 MIN READ

Ο κροκόδειλος της Lacoste γίνεται 90 ετών

Ο κροκόδειλος της Lacoste γίνεται 90 ετών

Η Lacoste γιορτάζει τα 90 χρόνια “Απίθανων Συναντήσεων” με μια πολύχρωμη παγκόσμια καμπάνια

Η Lacoste ιδρύθηκε το 1933 από τον τενίστα René Lacoste και τον κατασκευαστή πλεκτών André Gillier. Το χαρακτηριστικό προϊόν της μάρκας είναι το εμβληματικό polo-shirt Lacoste, το οποίο φέρει το λογότυπο κροκόδειλου της μάρκας στο αριστερό στήθος.

Ο René Lacoste, ο οποίος είχε το παρατσούκλι “ο Κροκόδειλος” λόγω της επιμονής του στο γήπεδο του τένις, σχεδίασε το μπλουζάκι πόλο για να είναι ταυτόχρονα άνετο και κομψό. Το πόλο έγινε αμέσως επιτυχία και γρήγορα έγινε σύμβολο της casual κομψότητας.

Διαβάστε ακόμα: Η τοποθέτηση προϊόντων στο Stranger Things απογειώνει Coca-Cola, Lacoste, Sony

Με την πάροδο των ετών, η Lacoste επέκτεινε τη σειρά προϊόντων της για να συμπεριλάβει ένα ευρύ φάσμα ρούχων και αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων παπουτσιών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου και αρωμάτων. Η μάρκα συνδέθηκε επίσης με διάφορα αθλήματα, όπως το τένις, το γκολφ και το σκι.

Σήμερα, η Lacoste είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη μάρκα που είναι γνωστή για τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και το διαχρονικό της στυλ. Το λογότυπο με τον κροκόδειλο της μάρκας παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στη βιομηχανία της μόδας και η δέσμευση της Lacoste στην τελειότητα και την καινοτομία συνεχίζει να οδηγεί την επιτυχία της.

Ένας διαχρονικός έφηβος, 90 ετών

Ο εμβληματικός κροκόδειλος αγαπήθηκε πρώτα από τους αθλητές, εμπνευσμένος από την ελεύθερη κομψότητα των επαγγελματιών αθλητών της οικογένειας του René και των χαρισματικών φίλων του, και εξαπλώθηκε στη Γαλλία, σε όλα τα εδάφη του τένις και του γκολφ, πέρα από κάθε γήπεδο, γραμμή και σύνορα.

Σε κάθε νέα γωνιά του κόσμου που “άγγιξε” η Lacoste, συνέβη μια μοναδική πολιτιστική διασταύρωση, επηρεάζοντας βαθιά και επηρεαζόμενη ταυτόχρονα από την κουλτούρα του δρόμου, ξεπηδώντας στις πασαρέλες της μόδας, συνεργαζόμενη με μουσικούς, καλλιτέχνες και δημιουργούς, διαγράφοντας το δρόμο της μέσα από τη vintage ρετρό σκηνή και εισχωρώντας στην ποπ κουλτούρα.

“Impossible Encounters”

Με μια τόσο πλούσια πολιτιστική έμπνευση, η Lacoste ήταν έτοιμη να δημιουργήσει μια ουσιαστική, γεμάτη συναισθήματα καμπάνια για την 90ή της επέτειο. Αλλά πώς θα μπορούσε να προβάλλει τη μοναδικότητα των κοινοτήτων της, τόσο διαφορετικών στιλιστικά όσο και γεωγραφικά απομακρυσμένων; Παίρνοντας στα σοβαρά το ρόλο της ως διαπολιτισμικού συνδετικού κρίκου, δημιουργώντας μια καμπάνια “Αδύνατων Συναντήσεων”, που έγινε δυνατή μέσω της μαγείας του στυλ και του κινηματογράφου.

Η καμπάνια, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία BETC, περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους που γεφυρώνουν μερικά ζεύγη από τις οκτώ υπο-κουλτούρες της μάρκας, η καθεμία γυρισμένη σε δικές της σημαντικές τοποθεσίες και πλαίσια.

Διαβάστε ακόμα: Η πολύχρωμη καμπάνια της Porsche στην Ταϊλάνδη

Οι ταινίες στοχεύουν να αναδείξουν τόσο τις διαφορές όσο και τις απροσδόκητες ομοιότητες μεταξύ των υποκουλτούρων, δείχνοντας πώς συνδέονται μέσω της αγάπης τους για τη Lacoste. Σε κάθε ταινία, δύο διαφορετικές υποκουλτούρες συναντιούνται μεταξύ τους, με πλάνα διαμοιρασμένης οθόνης που δείχνουν τους κόσμους τους να συναντιούνται με απροσδόκητους τρόπους.

Ενενήντα χρόνια πριν, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε η Lacoste στη μόδα και τους πολιτισμούς που είναι τόσο ευρέως και ποικιλόμορφα διαδεδομένοι. Και το σημαντικότερο, τον αντίκτυπο που θα είχαν αυτές οι κοινότητες στη μάρκα. Οι κοινότητες της Lacoste συνεχίζουν να εμπνέουν την μάρκα με αυτό το πληθωρικό πνεύμα, εφευρίσκοντας και επαναπροσδιορίζοντας τι σημαίνουν γι’ αυτές οι κωδικοί της μάρκας και βοηθώντας στην εξέλιξη του κροκόδειλου.

Με πληροφορίες από AdAge

Photo & Video: Lacoste

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.