25 Ιούν 2024
READING

Νέα εποχή για τα καταστήματα COSMOTE με επίκεντρο την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη

4 MIN READ

Νέα εποχή για τα καταστήματα COSMOTE με επίκεντρο την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη

Νέα εποχή για τα καταστήματα COSMOTE με επίκεντρο την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη

Τα καταστήματα COSMOTE μπαίνουν σε μια νέα εποχή, με επίκεντρο την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη

Πιο διαδραστικά, με μοντέρνα αισθητική και βιωματικές γωνιές, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση από εξειδικευμένους συμβούλους για ιδιώτες και επαγγελματίες, μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και κοινωνική υπευθυνότητα, τα ανανεωμένα καταστήματα COSMOTE φέρνουν το μέλλον δίπλα μας. 

Οι καταναλωτές αναζητούν πλέον νέες αγοραστικές εμπειρίες, όπου δεν χωρούν οι απλές διαδικασίες συναλλαγής του παρελθόντος. Αντιθέτως, θέλουν η φυσική εμπειρία αγορών να ενισχύεται, να διευκολύνεται ή να πραγματοποιείται με τη μεσολάβηση ψηφιακών τεχνολογιών. 

Σε αυτή την απαίτηση η COSMOTE ανταποκρίθηκε υλοποιώντας το αναδυόμενο μοντέλο του βιωματικού retail, που θέτει στο επίκεντρο την εμπειρία των πελατών, αναβαθμίζοντας σταδιακά τα φυσικά καταστήματά της στην ελληνική επικράτεια και εστιάζοντας στη διάδραση, στην ψηφιοποίηση και την προσωποποίηση της εξυπηρέτησης του πελάτη, είτε είναι ιδιώτης είτε επαγγελματίας. 

Ήδη σε 18 νέα καταστήματα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Μεσσηνία, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες και το Ηράκλειο Κρήτης οι καταναλωτές μπορούν να γνωρίσουν από κοντά ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει. Στόχος είναι μέσα στη χρονιά να αναβαθμιστούν επιπλέον 12 καταστήματα της εταιρείας.

Βιωματικές high tech εμπειρίες 

Τα νέα καταστήματα υποδέχονται τον πελάτη σε ευχάριστους, οικείους χώρους, με μοντέρνα αισθητική και καινοτόμα υλικά. Διαθέτουν θεματικές ζώνες και νέες σχεδιαστικές γραμμές που διευκολύνουν την περιήγηση του πελάτη και αναδεικνύουν τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών του ομίλου ΟΤΕ σε σταθερή τηλεφωνία, κινητή, internet και τηλεόραση. Επίσης, έχουν εμπλουτιστεί με περισσότερα live demos, ψηφιακές οθόνες και Social Media Walls για να ενισχύσουν κι άλλο τη διαδραστικότητα της αγοραστικής εμπειρίας. 

Οι καταναλωτές μπορούν να γνωρίσουν από κοντά high tech προϊόντα και να επιλέξουν εκείνα που τους ταιριάζουν στις ειδικά διαμορφωμένες βιωματικές γωνιές:

Smart Home: ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος σπιτιού, με γρήγορες ταχύτητες internet, connectivity παντού και έξυπνες συσκευές που κάνουν το σπίτι πιο άνετο και λειτουργικό, πιο ασφαλές και μειώνουν το ενεργειακό του κόστος.

Fiber gaming zone: οι λάτρεις των οnline παιχνιδιών μπορούν να δοκιμάσουν νέες εφαρμογές που «τρέχουν» στα υπερσύγχρονα και κορυφαίας ποιότητας δίκτυα οπτικών ινών του ομίλου ΟΤΕ, ανεβάζοντας την εμπειρία του gaming σε άλλα επίπεδα.

Fiber / 5G stage: μέσα από διαδραστικές οθόνες οι καταναλωτές γνωρίζουν τα οφέλη του fiber connectivity και του 5G.

COSMOTE TV: ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να ζήσουν από κοντά την κορυφαία τηλεοπτική εμπειρία της COSMOTE TV και να επιλέξουν την smart TV τους. 

Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση 

Στα νέα καταστήματα, όπως και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της COSMOTE, οι καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις, έχουν στο πλευρό τους εξειδικευμένους συμβούλους τεχνολογίας που τους βοηθούν να επιλέξουν το κατάλληλο προϊόν με βάση τις ανάγκες τους. Με βαθιά γνώση των telecoms, οι άνθρωποι των καταστημάτων τούς συμβουλεύουν και τους καθοδηγούν, πριν αλλά και μετά την πώληση. 

Ειδικότερα, οι Smart life coaches προσφέρουν άμεση και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στον ιδιώτη που θέλει να μάθει τα πάντα για τη συνδεσιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ, με τη βοήθεια του Business Expert, κάθε επιχείρηση μπορεί να επιλέξει τα ψηφιακά εργαλεία, τα προϊόντα και τα προγράμματα (σε σταθερή, κινητή τηλεφωνία, internet, υπηρεσίες cloud, τηλεφωνικού κέντρου, IoT) που θα την κάνουν πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική. Και όλα αυτά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Business lounge.

Εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη  

Η βιώσιμη ανάπτυξη αγκαλιάζει το σύνολο της στρατηγικής και των δράσεων του ομίλου ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, τα νέα καταστήματα COSMOTE υποδέχονται τον πελάτη σε ένα περιβάλλον που προάγει την ορθή χρήση  των φυσικών  πόρων και την κυκλική οικονομία, ενθαρρύνει τη βιώσιμη κατανάλωση και την κοινωνική υπευθυνότητα. Τα νέα καταστήματα διαθέτουν υλικά ανανεώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον, βιοφιλικό σχεδιασμό (Green Walls), LED φωτισμό που εξοικονομεί ρεύμα και οικολογικά δάπεδα. Η δε ποιότητα εσωτερικού αέρα εξασφαλίζεται με την εγκατάσταση μονάδων καθαρισμού αέρα με φίλτρα HEPA με στόχο την υγεία και την ευεξία εργαζομένων και πελατών.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα νέα καταστήματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία. Επίσης, υιοθετούν μια νέα, paperless νοοτροπία με ψηφιακές αποδείξεις που μειώνουν την σπατάλη χαρτιού, ενώ σε όλα τα καταστήματα έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης συσκευών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.