06 Μάι 2024
READING

Trending Now: Floating Bamboo Houses

2 MIN READ

Trending Now: Floating Bamboo Houses

Trending Now: Floating Bamboo Houses

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η H&P Architects, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που εδρεύει στο Βιετνάμ, παρουσίασε ένα σπίτι με την εύστοχη ονομασία “Floating Bamboo House”, το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί απλώς για να κερδίσει εντυπώσεις σε επίπεδο αισθητικής, αλλά προορίζεται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε ποτάμια σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής και ακανόνιστων μεταβολών της στάθμης των υδάτων.

Με διαστάσεις περίπου 36 τετραγωνικών μέτρων, η κατοικία, το όνομα της οποίας συντομεύεται σε “FB House”, είναι κατασκευασμένη από ένα συνδυασμό στελεχών μπαμπού, φύλλων και πάνελ, ενώ μπορεί να επιπλέει στο νερό χάρη στη χρήση απλών πλαστικών βαρελιών.

Σύμφωνα με την H&P Architects το Βιετνάμ είναι μία από τις χώρες που πρόκειται να υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, καθώς σχεδόν η μισή περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ προβλέπεται να βυθιστεί στο προσεχές μέλλον από την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το FB House εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια χρήσιμη εναλλακτική λύση για εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά ώστε, το συντομότερο δυνατό, να δημιουργήσουν οι ίδιοι μια σταθερή και ασφαλή στέγη και να προσαρμοστούν στο χειρότερο σενάριο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.