02 Μάι 2024
READING

Το LinkedIn βελτιώνει τις εταιρικές σελίδες με τη λειτουργία άμεσων μηνυμάτων

3 MIN READ

Το LinkedIn βελτιώνει τις εταιρικές σελίδες με τη λειτουργία άμεσων μηνυμάτων

Το LinkedIn βελτιώνει τις εταιρικές σελίδες με τη λειτουργία άμεσων μηνυμάτων

Το LinkedIn εγκαινιάζει DMs για εταιρικές σελίδες

Ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη τάση των συνομιλιών στα social media να μετατοπίζονται σε απευθείας μηνύματα (DMs), το LinkedIn εισήγαγε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στις εταιρικές σελίδες να στέλνουν και να λαμβάνουν DMs. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διευκόλυνση περισσότερων επαγγελματικών συνδέσεων και αλληλεπιδράσεων μέσω των εργαλείων ανταλλαγής μηνυμάτων της πλατφόρμας.

Με αυτή την ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν πλέον να ξεκινούν συζητήσεις με Εταιρικές Σελίδες (Company Pages) μέσω DMs και οι διαχειριστές της σελίδας μπορούν να απαντούν ως Σελίδα, προσφέροντας μια πρόσθετη επιλογή δέσμευσης. Η λειτουργία μηνυμάτων των σελίδων του LinkedIn δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να προσεγγίσουν τις μάρκες μέσω μηνυμάτων one-to-one, επεκτείνοντας τις αλληλεπιδράσεις πέρα από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ μελών.

Διαβάστε ακόμα: Ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη κίνηση του LinkedIn;

Οι οργανισμοί θα έχουν ένα ειδικό “γραμματοκιβώτιο” για τη διαχείριση αυτών των συζητήσεων και την ιεράρχηση των ερωτήσεων που είναι πιο σχετικές με την επιχείρησή τους. Φυσικά, αυτό ανοίγει ευκαιρίες για συζητήσεις σχετικά με προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ενσωμάτωση άμεσων μηνυμάτων και AI Assistant

Το LinkedIn δοκιμάζει τη νέα λειτουργία με επιλεγμένους χρήστες τον τελευταίο μήνα, επιτρέποντάς τους να βιώσουν από πρώτο χέρι τα οφέλη της άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων με τις εταιρικές σελίδες. Επί του παρόντος, περισσότερες από 63 εκατομμύρια εταιρείες δημοσιεύουν ενεργά στις εταιρικές σελίδες τους, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες των μηνυμάτων της Σελίδας ως ένα ισχυρό εργαλείο σύνδεσης και δέσμευσης.

Εκτός από τη λειτουργία DM, το LinkedIn διερευνά επίσης την ενσωμάτωση ενός στοιχείου βοηθού τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους χρήστες με τη διαδικασία ανάπτυξης σχέσεων με δυνητικούς πελάτες και στην καθοδήγησή τους μέχρι να είναι έτοιμοι να προβούν σε αγορά. Αυτή η λειτουργία θα επέτρεπε στους χρήστες να ερευνούν εύκολα τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδρούν στην πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν χειροκίνητα σε προφίλ ή αναρτήσεις.

Insights και νέα εργαλεία του LinkedIn

Για να βοηθήσει τους marketers να προσεγγίσουν τους δυνητικούς πελάτες, το LinkedIn εισάγει πολλαπλές μορφές διαφημίσεων, όπως οι διαφημίσεις In-Stream Video ads και οι Conversation Ads, οι οποίες θα είναι ευρέως διαθέσιμες τον Ιούλιο. Τα πρώτα αποτελέσματα από το beta πρόγραμμα, Thought Leader Ad, έχουν δείξει υψηλότερα ποσοστά κλικ και δέσμευσης σε σύγκριση με άλλες μορφές διαφήμισης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες, το LinkedIn λανσάρει, επίσης, το Audience Insights, ένα API που επιτρέπει στους συνεργάτες των πρακτορείων να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές πληροφορίες του LinkedIn για καλύτερη κατανόηση και στόχευση του κοινού.

Διαβάστε ακόμα: To LinkedIn δείχνει το μέλλον της εργασίας

Επιπλέον, το LinkedIn έχει αναπτύξει το B2B Leaderboard, το οποίο μετράει τα αποτελέσματα τόσο των πληρωμένων όσο και των οργανικών προσπαθειών μάρκας στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία B2B Index. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στις εταιρείες να αξιολογούν τη στρατηγική marketing τους και να την βελτιώνουν για μέγιστο αντίκτυπο. Για τις εταιρείες που συνεργάζονται με το συμβουλευτικό πρόγραμμα B2B Edge, το LinkedIn εισάγει το CMO Scorecard, το οποίο εστιάζει στις πληρωμένες προσπάθειες marketing μιας εταιρείας και βοηθά στον εντοπισμό ευκαιριών για πιο αποτελεσματικές εκστρατείες.

Τόσο η νέα λειτουργία DM του LinkedIn για εταιρικές σελίδες, όσο και όλες αυτές οι ενημερώσεις αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση του LinkedIn να παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την αποτελεσματική οικοδόμηση εμπορικών σημάτων, την καλλιέργεια σχέσεων και το marketing βάσει δεδομένων.

Με πληροφορίες από Social Media Today

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.