02 Μάι 2024
READING

Πώς ο όμιλος Φάις κερδίζει την Gen Z με την Kiko Milano

4 MIN READ

Πώς ο όμιλος Φάις κερδίζει την Gen Z με την Kiko Milano

Πώς ο όμιλος Φάις κερδίζει την Gen Z με την Kiko Milano

Στόχος για ακόμη έξι καταστήματα του ιταλικού brand μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Ήταν τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ο όμιλος Φάις είχε ανακοινώσει τη συμφωνία με την ιταλική Kiko Milano για την ανάπτυξη του brand με καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία, θέτοντας ως στόχο την ανάπτυξη δικτύου με 40 περίπου σημεία σε ορίζοντας οκταετίας.

Η πανδημία ωστόσο καθυστέρησε το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος που από την άνοιξη μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2020. Από τότε μεχρι σήμερα όμως, η ανάπτυξη του δικτύου ακολουθεί θετική πορεία με 15 καταστήματα και το ομώνυμο e-shop.

Αυτή την στιγμή το brand διαθέτει shop-in-shop στο Μαρούσι, στο Περιστέρι, στον Κορυδαλλό, στον Πειραιά, στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας, εντός του Notos Galleries, ενώ διαθέτει και σημεία πώλησης και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του νέο κατάστημα Kiko Milano στο εμπορικό κέντρο των δυτικών προαστίων River West, ενώ οι πληροφορίες θέλουν το ιταλικό brand καλλυντικών να ξεκινά την πορεία του και στη Σόφια, στα εμπορικά κέντρα Paradise Mall και Serdika Center.

Γιατί η Kiko Milano θεωρείται “άσος στο μανίκι” για τον Φάις

Η Kiko Milano ιδρύθηκε το 1997 στο Μιλάνο και από την πρώτη στιγμή έφερε μια μικρή επανάσταση στον χώρο των καλλυντικών. Προσφέρει μια σειρά από ποιοτικά προϊόντα, πάντα σε προσιτές τιμές, με ένα χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από 1.200 καλλυντικά, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν make up, αξεσουάρ και προϊόντα για την φροντίδα του δέρματος και τα οποία δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Το 99% των προϊόντων make up παράγονται στην Ευρώπη, εκ των οποίων το 75% στην Ιταλία.

Κατά την προηγούμενη χρονιά, οι δραστηριότητές της στην Ευρώπη βελτιώθηκαν κατά 46%, χάρη στη Γαλλία (αύξηση 58%), την Ισπανία (αύξηση 50%), την Ιταλία (αύξηση 40%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 60%).

Το brand φαίνεται πως έχει πιάσει τον παλμό της εποχής του, αφού απευθύνεται με μεγάλη επιτυχία στους νεότερους καταναλωτές, ειδικά της Gen Z, καταφέρνοντας να υπεραποδίδουν, προσφέροντας και στον όμιλο Φάις τζίρο και κερδοφορία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη μέτρηση του αποτυπώματος των 100 πιο σύγχρονων brands από την Y Pulse σύμφωνα με νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, η Kiko Milano κατετάγη στην 35η θέση ως την ικανότητά της να απευθύνεται σε όλους αδιακρίτως, προβάλλοντας τη συμπερίληψη.

Το πλεονέκτημα της ιταλικότητας

Η επιρροή και η δημιουργικότητα της ιταλικής μόδας ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντική. Από το Μιλάνο, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη μέχρι την Ιταλική Ριβιέρα, η “Made in Italy” couture και pret-a-porter έχει τη δική της ιστορία, ταυτότητα και διαχρονική λάμψη που αγάπησαν γυναίκες και άνδρες σε όλον τον κόσμο. Έτσι, πάντοτε οι ιταλικοί οίκοι μόδας ήταν από τους βασικούς παραγοντες των αλλαγών της βιομηχανίας.

Στις αξίες της ιταλικότητας που διέπουν διαχρονικά την υψηλή μόδα, βασίζεται και η ταυτότητα της Kiko Milano. Το brand προβάλει το γεγονός ότι έχει τις ίδιες ρίζες με τα μεγάλα ονόματα της μόδας, της τέχνης και του design, στις οποίες βασίζεται για να προσφέρει ποιοτικές φόρμουλες με εγγυημένη απόδοση, συνδυάζοντας ταυτόχρονα ποιότητα και δημιουργικότητα.

Τα μεγέθη του brand

Το ιταλικό beauty brand έκλεισε το 2022 με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εμφανίζοντας έσοδα 671 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 42%, και EBITDA που τριπλασιάστηκαν στα 75 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 30% σε σχέση με τα προπανδημικά επίπεδα). Η εταιρεία σοχεύει σε καθαρά έσοδα 1,25 δισ. ευρώ το 2027 και πρόκειται να αυξήσει το δίκτυο καταστημάτων του σε 2.000 σημεία, με την είσοδό της σε νέες αγορές και ενισχύοντας την παρουσία της στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Το πρώτο στάδιο του σχεδίου επέκτασης της Kiko Milano σε διεθνές επίπεδο περιλαμβάνει το άνοιγμα άλλων 120 καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2023, με αποτέλεσμα ο αριθμός των καταστημάτων της μάρκας να ξεπεράσει τα 1.100 σε 75 χώρες. Στην Ελλάδα, ο όμιλος Φάις σχεδιάζει νέα ανοίγματα στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, αλλά και στην επαρχία σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα και η Λάρισα, με απώτερο στόχο να προστεθούν ακόμη έξι σημεία σε Ελλάδα και Βουλγαρία μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.