01 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: A British Original

2 MIN READ

Campaign of the Day: A British Original

Campaign of the Day: A British Original

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η British Airways εγκαινίασε μια πρωτοποριακή πολυκαναλική καμπάνια με τίτλο “A British Original”, η οποία εξυμνεί τους ανθρώπους της British Airways, τους πελάτες της και το βρετανικό έθνος. Η καμπάνια διερευνά τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ταξιδεύουν, είτε για να επανασυνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είτε για να πάρουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους ή για να γνωρίσουν έναν διαφορετικό πολιτισμό.

Η νέα τοποθέτηση του εμπορικού σήματος της British Airways, “A British Original”, είναι απόλυτα συμβατή με τη μεταπανδημική έκρηξη των ταξιδιών και έχει ως στόχο να τιμήσει τους ανθρώπους της αεροπορικής εταιρείας, τους πελάτες της και το έθνος στο σύνολό του.

Η καμπάνια που φέρει τη σφραγίδα του agency Uncommon Creative Studio βασίστηκε στην πλέον κοινή ερώτηση που κάνουν στους ταξιδιώτες όταν προσγειώνονται σε έναν νέο προορισμό: “Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψής σας;”. Μαζί με τα τυποποιημένα κουτάκια που καλούνταν να τικάρουν οι ταξιδιώτες (για επαγγελματικούς λόγους ή για λόγους αναψυχής), η καμπάνια προσέφερε μια σειρά από διαφορετικές δυνατότητες απαντήσεων – “επειδή ο καιρός είναι χάλια”, “για να συμβάλω σε κοινωνικό έργο”, “για να σώσω το γάμο μου” κ.ο.κ.

Συνολικά, η Uncommon δημιούργησε 500 έντυπες, ψηφιακές και OOH εφαρμογές, καθώς και 32 ταινίες μικρού μήκους που τόνισαν περαιτέρω τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους οι Βρετανοί έχουν εμμονή με τις διακοπές.

Όλα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα με την τοποθεσία, την ώρα της ημέρας, τον καιρό και τις ειδήσεις, με τα κείμενα να σχετίζονται άμεσα με το μέσο στο οποίο εμφανίζονταν. Οι αλληλεπιδράσεις με το κοινό ήταν χιλιάδες, καθώς το brand κατάφερε να μετατοπίσει την εστίασή του από τα αεροπλάνα στους ανθρώπους.

Η καμπάνια βραβεύτηκε με το Outdoor Grand Prix στα Cannes Lions 2023.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.