30 Απρ 2024
READING

Με χρώματα KRAFT Paints, 2 νέες τοιχογραφίες Γιάννενα & Σάμο

2 MIN READ

Με χρώματα KRAFT Paints, 2 νέες τοιχογραφίες Γιάννενα & Σάμο

Με χρώματα KRAFT Paints, 2 νέες τοιχογραφίες Γιάννενα & Σάμο

Η KRAFT Paints, συνεχίζοντας να υποστηρίζει street δράσεις που γεμίζουν με χρώμα κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσέφερε χρώματα για την υλοποίηση 2 εντυπωσιακών τοιχογραφιών που πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο και τα Γιάννενα, μέσα στο Μάϊο και Ιούνιο 2023 αντίστοιχα.

Η πρώτη εικαστική παρέμβαση, αφορά τη δημιουργία τοιχογραφίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η οποία υλοποιήθηκε από τον ταλαντούχο street artist “Life in Color”, μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας UrbanAct, και απεικονίζει διάφορους χαρακτήρες της φύσης σε μία πιο ελεύθερη απόδοση, με τις αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε να κυριαρχούν. Η τοιχογραφία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της UrbanAct “Χρώμα στα Νοσοκομεία” κατά το διάστημα 15-19 Ιουνίου 2023, στο αίθριο – παιδική χαρά του τμήματος της Παιδιατρικής Κλινικής, μετά από σχετική πρόσκληση του Νοσοκομείου.

Με το ίδιο ενδιαφέρον για κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, η KRAFT Paints παρείχε όλα τα χρώματα που χρειάστηκαν για την υλοποίηση του εντυπωσιακού έργου “The Cinemascope Screen”, που πραγματοποιήθηκε στο δρόμο από τον Μαραθόκαμπο προς το Καρλόβασι της Σάμου μέσα στον Απρίλιο – Μάϊο 2023 και αναπαριστά μία μεγάλη οθόνη σινεμά με θέμα το ελληνικό καλοκαίρι. Η πρωτοβουλία της τοιχογραφίας ανήκει στον καλλιτέχνη Thomas Steffens, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στο νησί της Σάμου το 2018, είδε την γκρι επιφάνεια των 190τμ που απλωνόταν στο δρόμο Μαραθόκαμπος – Καρλόβασι και ξεκίνησε διαδικασία σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου για να δημιουργήσει ένα έργο αφιερωμένο στο νησί και στους κατοίκους του!

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η διατήρηση των τοιχογραφιών μέσα στο χρόνο, και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν χρώματα από τη σειρά 4 SEASONS της KRAFT Paints, τα οποία διαθέτουν καινοτομίες που εγγυώνται υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία τους, η επιφάνεια παραμένει καθαρή για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στη συγκέντρωση σκόνης και ρύπων πάνω σε αυτή, ενώ παράλληλα αδιαβροχοποιείται, προλαμβάνοντας την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας.

Η KRAFT Paints εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται σταθερά δίπλα σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν έναν πιο χρωματιστό κόσμο για όλους μέσα από την δράση της «Cities of Color», που έχει ως στόχο να ομορφύνει τις πόλεις με χρώμα, δίνοντας παράλληλα χώρο στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία!

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.