02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Sharenting

2 MIN READ

Campaign of the Day: Sharenting

Campaign of the Day: Sharenting

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Μια νέα καμπάνια της Deutsche Telekom και του agency adam&eve Berlin καταδεικνύει τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γονείς χάρη στην αύξηση της κατάχρησης προσωπικών δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Στο διαφημιστικό σποτ, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται δραματικά για να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η ίδια. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιακών θέλησε να δείξει πώς εκτός από τις ευκαιρίες της ψηφιοποίησης, ελλοχεύουν και θέματα υπεύθυνου χειρισμού των προσωπικών δεδομένων.

Φωτογραφίες από διακοπές, οικογενειακές γιορτές ή ταξίδια του Σαββατοκύριακου με όλη την οικογένεια – αυτές είναι μικρές και μεγάλες συναισθηματικές στιγμές που οι φίλοι και οι συγγενείς θέλουν να μοιραστούν άμεσα. Συχνά όμως αυτό συμβαίνει πάρα πολύ απρόσεκτα γιατί μόλις αναρτηθούν στο διαδίκτυο, αυτά τα προσωπικά δεδομένα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως και χωρίς όρια. Με την καμπάνια #ShareWithCare, η Deutsche Telekom θέλει να ευαισθητοποιήσει για τον υπεύθυνο χειρισμό των φωτογραφιών και των δεδομένων.

Η επικοινωνία ξεκινά με το deepfake σποτ “Ένα μήνυμα από την Ella”, όπου χρησιμοποιείται το παράδειγμα μιας οικογένειας για να δείξει τις συνέπειες του διαμοιρασμού παιδικών φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Η Telekom εφιστά την προσοχή στο λεγόμενο “sharenting” – μια πολυσυζητημένη πρακτική κατά την οποία οι γονείς μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο και λεπτομέρειες της ζωής των παιδιών τους στο διαδίκτυο – τα στοιχεία της εταιρείας έδειξαν ότι αυτό πράττει το 75% των γονιών.

Η εικόνα μιας 9χρονης ηθοποιού, που ονομάζεται “Ella”, λειτουργεί ως πρωταγωνίστρια της ταινίας. Με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργήθηκε ένα deepfake του κοριτσιού, ώστε να δύμε πώς η “ενήλικη Ella” απευθύνεται στους έκπληκτους γονείς της για την συνήθειά τους να ανεβάζουν φωτογραφίες της γιανα μοιραστούν τη χαρά τους με όλο τον κόσμο.

Στην ουσία στέλνει μια προειδοποίηση από το μέλλον και φέρνει τη μητέρα και τον πατέρα αντιμέτωπους με τις συνέπειες του να μοιράζονται φωτογραφίες του παιδιού τους στο διαδίκτυο. Για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε ένα εικονικά γερασμένο deepfake ενός 9χρονου παιδιού, ώστε να μπορεί να συμπεριφέρεται και να επιχειρηματολογεί σαν ενήλικη γυναίκα, εκπροσωπώντας ουσιαστικά μια ολόκληρη γενιά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.