03 Μάι 2024
READING

Trending Now: Smartphone-Powered Telescopes

2 MIN READ

Trending Now: Smartphone-Powered Telescopes

Trending Now: Smartphone-Powered Telescopes

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Τα τηλεσκόπια, ως απαραίτητα εργαλεία για την παρατήρηση των άστρων, αποτελούσαν διαχρονικά το μέσο με το οποίο μικροί και μεγάλοι ήθελαν να προσεγγίσουν το σύμπαν. Ωστόσο, το κόστος τους τα καθιστά απαγορευτικά για την πλειονότητα.

Αυτό θέλησε να αλλάξει το Vaonis “Hestia”, ένα gadget που ήρθε για να κάνει το όνειρο προσέγγισης του σύμπαντος ρεαλιστικό για όλους. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο τηλεσκόπιο, με συμπαγή σχεδιασμό, που ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα, αφού τροφοδοτείται από το smartphone του χρήστη, βοηθώντας τον να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας που ήδη έχει στην κατοχή του.

Κι αυτό γιατί το τηλεσκόπιο λειτουργεί έχοντας το smartphone τοποθετημένο στην ειδική θήκη του τηλεσκοπίου, αποτυπώνοντας εκπληκτικές λήψεις του νυχτερινού ουρανού με εντυπωσιακή ευκρίνεια και φωτεινότητα όπως ποτέ άλλοτε.

Το Vaonis “Hestia” είναι σε θέση να αυξήσει τη λεπτομέρεια έως και πέντε φορές περισσότερο από ό,τι είναι δυνατό με ένα παραδοσιακό σύστημα κάμερας smartphone, ενώ παράλληλα αυξάνει την ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού κατά 25 φορές.

Το τηλεσκόπιο συνδέεται με εφαρμογή μέσω της οποίας ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε έναν διαδραστικό χάρτη του ουρανού. Μέσα από το app μπορεί να εντοπίσει επίσης τα σημεία ενδιαφέροντος και καλύτερης τοποθέτησης του τηλεσκοπίου, αλλά και να χρησιμοποιήσει μια βάση δεδομένων για το πώς να “διαβάζει” καλύτερα τον έναστρο ουρανό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.