02 Μάι 2024
READING

Πώς το CVC επενδύει σε ιατρική και εκπαίδευση

4 MIN READ

Πώς το CVC επενδύει σε ιατρική και εκπαίδευση

Πώς το CVC επενδύει σε ιατρική και εκπαίδευση

Τον Σεπτέμβριο του 2025 εκτιμάται η λειτουργία της σχολής με την εισαγωγή των πρώτων σπουδαστών

Το επενδυτικό fund που στοχεύει συστηματικά σε ολόκληρο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιεί μέσω του Hellenic Healthcare Group και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ένα βήμα για την δημιουργία της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως παράρτημα του κυπριακού ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Από το 2018 όταν ιδρύθηκε, ο Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, πρωταγωνιστώντας στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, μίας αγοράς που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα.

Ο Hellenic Healthcare Group

Ο HHG αξιοποιεί τα επενδυτικά κεφάλαια του CVC Capital Partners που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και με σημαντική εξειδίκευση στο νοσοκομειακό κλάδο, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Με δέσμευση για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου οράματος για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και την ανάδειξη της Ελλάδας διεθνώς σε πρωτοπόρο στην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη, ενσωμάτωσε κάτω από την ομπρέλα του τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία που είναι διαχρονικά ταυτισμένα με το υψηλό επίπεδο παροχών υγείας.

Σήμερα διαθέτει 9 κορυφαία θεραπευτήρια, το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το Creta InterClinic στην Κρήτη, το City Hospital στην Καλαμάτα, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο και το Αρεταίειο στην Κύπρο.

Τα θεραπευτήρια του HHG περιθάλπουν περίπου 1.3 εκατ. ασθενείς ετησίως, συνεργάζονται με περισσότερους από 6.662 ιατρούς, απασχολούν περισσότερους από 5.359 εργαζόμενους, διαθέτουν 1.630 κλίνες νοσηλείας, 108 χειρουργικές αίθουσες και 34 αίθουσες τοκετού, πραγματοποιούν 101.418 χειρουργικές επεμβάσεις και 9.691 τοκετούς ετησίως. Η επένδυση στην ιατρική τεχνολογία αιχμής είναι συνεχής και αδιάλλειπτη. Τα νοσοκομεία αξιοποιούν 12 ρομποτικά χειρουργικά συστήματα, λειτουργούν 10 μαγνητικούς τομογράφους τελευταίας γενιάς, ενώ διαθέτουν 27 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα.

Η εστίαση του CVC στον ιατρικό κλάδο

Το επενδυτικό fund στοχεύει συστηματικά σε ολόκληρο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης. Ανάμεσα σε άλλα το 2016 επένδυσε στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό δίκτυο της Ινδονησίας Siloam Hospitals με 41 μονάδες. Το 2018 στράφηκε στον Mehiläinen τον φιλανδικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας με περισσότερες από 670 μονάδες.

Ομοίως έπραξε και το 2020 με τη γαλλική Elsan, που διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο 135 νοσοκομειακών εγκαταστάσεων και εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως. Σημαντική ήταν η επένδυσή της στην ινδική HealthCare Global, που ειδικεύεται στη νοσηλεία καρκινοπαθών με 26 εξειδικευμένα κέντρα. Το 2022 επένδυσε στην τσεχική FutureLife που έχει επίσης παρουσία σε Μεγάλη βρετανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Ρουμανία με 42 κλινικές και εργαστήρια. Όπως και στον βιετναμέζικο νοσοκομειακό όμιλο Phuong Chau.

Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το βήμα στην ιατρική εκπαίδευση

Με τέτοιο υπόβαθρο και εμπειρία, το CVC συνεχίζει να επενδύει στην ιατρική επιστημονική έρευνα, επιδιώκοντας να αποτελέσουν οι επενδύσεις του πόλο έλξης για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντιστρέφοντας ταυτόχρονα το «brain drain» στο χώρο της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το fund μέσω του HHG προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία, που έρχεται να ενδυναμώσει τον κλάδο της ιατρικής επιστήμης, κατόπιν συμφωνίας του CVC με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτική ιατρικής σχολής στην Αθήνα σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ελληνικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο HHG αγόρασε το ακίνητο της πρώην Olympic Catering, επενδύοντας 10 εκατ. ευρώ για την αγορά του, άλλα 10 εκατ. για την ανακαίνισή του και 5 εκατ. ευρώ επιπλέον για τον εξοπλισμό του, με το σύνολο της επένδυσης να αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις 10.000 τ.μ. θα φιλοξενούν πολλές διαφορετικές αίθουσες και εργαστήρια εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της νέας τεχνολογίας, εστιατόριο, καφετέρια και rest rooms.

Το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα της Ιατρικής θα λειτουργεί ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του μεγαλύτερου στην Κύπρο, στο οποίο φοιτούν πολλοί Έλληνες. Η νέα Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Επιπλέον θα υπάρχει στενή συνεργασία με τις κλινικές, που ελέγχει η CVC Capital στην Αθήνα (Υγεια, Μητέρα, Metropolitan, Λητώ κ.ά.), οπότε θα δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να παρακολουθούν από κοντά ιατρικές πράξεις από καταξιωμένους επιστήμονες, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία. Παράλληλα θα ανοίγει ο δρόμος για μελλοντική συνεργασία με τις κλινικές του ομίλου HHG, αφού πάρουν πτυχίο και ειδικότητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.