02 Μάι 2024
READING

Πώς μπορούν τα brands να προσελκύσουν την ταξιδιωτική κοινότητα του TikTok

4 MIN READ

Πώς μπορούν τα brands να προσελκύσουν την ταξιδιωτική κοινότητα του TikTok

Πώς μπορούν τα brands να προσελκύσουν την ταξιδιωτική κοινότητα του TikTok

Ταξιδεύοντας στο #TravelTok

Σε μια εποχή όπου τα social media κυριαρχούν στην επιρροή των καταναλωτικών επιλογών, το TikTok ξεχωρίζει ως ορμητήριο για τους λάτρεις των ταξιδιών. Από τροπικούς παραδείσους μέχρι πολυσύχναστες πόλεις, #TravelTok αναπτύσσεται, ανυπομονώντας για νέες ιδέες και εμπνεύσεις για τα μελλοντικά τους ταξίδια.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η κοινότητα δεν αντιπροσωπεύει απλώς μια τάση, αλλά μια αλλαγή παραδείγματος στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ερευνούν, σχεδιάζουν, ακόμα και κλείνουν τα ταξίδια τους. Πώς, όμως, μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο που όχι μόνο θα έχει απήχηση στο κοινό του TikTok, αλλά και θα μετατρέπει την εμπλοκή του σε πωλήσεις;

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το TikTok μπαίνει στο e-commerce

Δημιουργώντας το όνειρο

Κάθε λάτρης της περιπέτειας έχει μια “bucket list”, μια συλλογή από ονειρεμένους προορισμούς και εμπειρίες. Η προβολή τέτοιων τόπων που προκαλούν δέος στο TikTok μπορεί να αποτελέσει ακαταμάχητο δέλεαρ για το κοινό. Ένα καλά επεξεργασμένο βίντεο που αποτυπώνει την ουσία ενός τόπου που πρέπει να επισκεφθείτε μπορεί να αιχμαλωτίσει τη φαντασία των θεατών. Επιπλέον, οι μάρκες έχουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν παρουσιάζοντας προορισμούς που είναι λιγότερο γνωστοί αλλά εξίσου εντυπωσιακοί, δημιουργώντας μια φήμη πρωτοτυπίας και ανακάλυψης.

Κάνοντας τα όνειρα εφικτά

Αν και η γοητεία των πολυτελών ταξιδιών είναι αναμφισβήτητα δελεαστική, γεγονός παραμένει ότι ένα σημαντικό τμήμα του κοινού έχει περιορισμούς στον προϋπολογισμό. Εδώ είναι που οι πρακτικές, φιλικές προς τον προϋπολογισμό συμβουλές μπορούν να αναβαθμίσουν τη θέση ενός brand στο TikTok. Η προβολή περιεχομένου που εμφανίζει οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλείς ταξιδιωτικές εμπειρίες μπορεί να κάνει τους φιλόδοξους προορισμούς να φαίνονται προσιτοί. Οι συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων -όπως η κράτηση σε λιγότερο πολυσύχναστες ώρες ή η επιλογή τοπικών εστιατορίων αντί των γνωστών τουριστικών καταστημάτων – ενισχύουν την ελκυστικότητα του περιεχομένου και καθιστούν την μάρκα ως πολύτιμη ταξιδιωτική πηγή.

Η δύναμη του χιούμορ

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην ψυχαγωγία. Η ενσωμάτωση του χιούμορ στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα shares και τη σχετικότητά του. Είτε πρόκειται για μια χιουμοριστική περιγραφή ενός ταξιδιωτικού ατυχήματος είτε για μια κωμική οπτική σε θέματα ταξιδιωτικής επικαιρότητας, το γέλιο βρίσκει ευπρόσδεκτο κοινό στο TikTok. Παρ’ όλα αυτά, οι μάρκες πρέπει να βρουν τη σωστή ισορροπία για να διασφαλίσουν ότι τα κωμικά στοιχεία δεν αποδυναμώνουν τα βασικά μηνύματά τους. Η συνεργασία με celebrities και influencers μπορεί να είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση για την ενσωμάτωση του χιούμορ χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητα της μάρκας.

Ο ρόλος του ήχου

Ο ήχος είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αξεσουάρ στο TikTok- παίζει κεντρικό ρόλο στη δημιουργία περιεχομένου. Είτε μια μάρκα παράγει ένα ήρεμο βίντεο με μια σκηνή στην παραλία είτε αναπτύσσει ένα ενεργητικό soundtrack που αποτυπώνει την ατμόσφαιρα μιας πόλης, το στοιχείο του ήχου είναι ζωτικής σημασίας για την εμπλοκή του κοινού. Ένα καλά σχεδιασμένο voiceover μπορεί να προσφέρει πρόσθετο βάθος στο περιεχόμενο, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό ή περιγράφοντας ειδικές προσφορές της μάρκας.

Διαβάστε ακόμα: Είναι το TikTok η νέα τηλεόραση;

Βιωσιμότητα

Στο σημερινό ταξιδιωτικό τοπίο, η βιωσιμότητα δεν είναι δευτερεύουσα σκέψη, αλλά προτεραιότητα. Το περιεχόμενο που αναδεικνύει τις φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές επιλογές – από τη βιώσιμη διαμονή έως τις υπεύθυνες πρακτικές τουρισμού – έχει πολύ θετική απήχηση στο κοινωνικά ευαισθητοποιημένο κοινό. Οι μάρκες που αντιμετωπίζουν και θέτουν ως προτεραιότητα αυτές τις ανησυχίες όχι μόνο αναβαθμίζουν το προφίλ κοινωνικής ευθύνης τους, αλλά και αξιοποιούν μια αυξανόμενη αγορά οικολογικά ευαισθητοποιημένων ταξιδιωτών.

Από την οθόνη στον πραγματικό κόσμο

Το TikTok προσφέρει έναν δυναμικό χώρο για τα ταξιδιωτικά brands να συνδεθούν με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από εκείνους που απλά ονειρεύονται ταξίδια μέχρι εκείνους που σχεδιάζουν ενεργά ταξίδια. Αξιοποιώντας τους προορισμούς που περιλαμβάνονται στις λίστες τους και παρέχοντας πρακτικές ταξιδιωτικές συμβουλές, οι ταξιδιωτικές μάρκες μπορούν όχι μόνο να εμπνεύσουν τη λαχτάρα για περιπλάνηση αλλά και να γίνουν ένας αξιόπιστος σύντροφος στο ταξίδι του ταξιδιώτη από το διαδίκτυο στο πραγματικό ταξίδι.

Με πληροφορίες από Marketing Week

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.