02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Toxic Influence

2 MIN READ

Campaign of the Day: Toxic Influence

Campaign of the Day: Toxic Influence

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Στην εποχή που τα social media έχουν ενσωματωθεί στις ζωές των νέων, κυρίως των εφήβων κοριτσιών, ο αγώνας κατά των τοξικών προτύπων ομορφιάς αποκτά έναν νέο σύμμαχο – το Self-Esteem Project του Dove.

Το Toxic Influence αποκαλύπτει μια σκληρή πραγματικότητα: δύο στα τρία κορίτσια περνούν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά με τους φίλους τους, πέφτοντας θύματα των τοξικών τάσεων ομορφιάς.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Dove συνεργάστηκε με την Ogilvy και υιοθέτησε μια δημιουργική και εντυπωσιακή προσέγγιση. Χρησιμοποίησαν την τεχνολογία deepfake για να βάλουν τα λόγια των τοξικών influencers απευθείας στο στόμα του ενός ατόμου που οι έφηβες εμπιστεύονται περισσότερο: τις μητέρες τους. Η εκστρατεία αυτή είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους γονείς σχετικά με το επιβλαβές περιεχόμενο που μπορεί να συναντούν καθημερινά οι κόρες τους.

Το agency παρακολούθησε σχολαστικά 50 τοξικές τάσεις σε πραγματικό χρόνο σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση τις πιο δημοφιλείς φράσεις εκατοντάδων τοξικών influencers, ανέπτυξαν ψεύτικες μεταγραφές. Αυτές οι μεταγραφές “μιλούσαν” στη συνέχεια από deepfake εκδοχές των μητέρων των κοριτσιών, φέρνοντας το θέμα στο φως σε μια ταινία που ανοίγει τα μάτια και μπορεί να μοιραστεί.

Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως το Self-Esteem Project της Dove, το οποίο όχι μόνο αναδεικνύει το πρόβλημα αλλά και ενθαρρύνει τον διάλογο και βοηθά τους γονείς να λάβουν μέτρα για να είναι οι κόρες τους ψυχικά υγιείς. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τον διαδικτυακό κόσμο ένα καλύτερο, πιο ευτυχισμένο μέρος για την επόμενη γενιά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.