29 Απρ 2024
READING

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το email marketing

3 MIN READ

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το email marketing

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το email marketing

Μια ματιά στο μέλλον

Το e-mail αποτελεί εδώ και καιρό, βασικό πυλώνα του ψηφιακού marketing. Με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, η χρήση του γνωστού αυτού εργαλείου ανανεώνεται, προσφέροντας στους marketers βελτιωμένη εξατομίκευση, ταχύτητα και στόχευση για τις εκστρατείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το email marketing για τις επιχειρήσεις;

Μια πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ερευνών, Ascend2 και του πρακτορείου παροχής υπηρεσιών email marketing, RPE Origin, διαπίστωσε ότι το 57% των marketers από μεγάλες εταιρείες (με 500 ή περισσότερους υπαλλήλους) χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε σχέση με το 26% πριν από ένα χρόνο. Το άλμα αυτό οφείλεται στα σαφή πλεονεκτήματα που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον των Direct-Τo-Consumer brands βρίσκεται στο email τους

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στο email marketing

– Καλύτερη εξατομίκευση: Με την τεχνητή νοημοσύνη, το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να έχει απήχηση σε μεμονωμένους παραλήπτες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες δέσμευσης. Πάνε οι μέρες του ” one-size-fits-all”. Σήμερα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνονται πιο προσωποποιημένα, σαν να έχουν δημιουργηθεί για κάθε παραλήπτη.

– Έξυπνη επαναστόχευση: Η τεχνητή νοημοσύνη μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλοεπιδρούν με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προτείνει το καλύτερο περιεχόμενο follow-up, διασφαλίζοντας ότι οι απαντήσεις είναι τόσο έγκαιρες όσο και σχετικές.

– Βελτιστοποίηση γραμμής θέματος: Το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας παραλήπτης είναι η γραμμή θέματος, οι τίτλοι. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει ποιοι τίτλοι είναι πιο πιθανό να “ανοιχτούν”, αυξάνοντας τα ποσοστά “ανοίγματος” και τη συνολική αποτελεσματικότητα της καμπάνιας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης των marketers

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από τους υπεύθυνους marketing που συμμετείχαν στην έρευνα και χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη, ένα συντριπτικό 99% ανέφερε θετικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά της. Οι τομείς στους οποίους χρησιμοποιείται περισσότερο η τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν την εξατομίκευση του περιεχομένου, την επαναστόχευση και τη βελτιστοποίηση της γραμμής θέματος.

Μελλοντικές προκλήσεις

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει μεγάλες δυνατότητες, οι marketers έχουν επιφυλάξεις. Ανησυχούν για την ασφάλεια και την ποιότητα των δεδομένων, αλλά και για την έλλειψη επαρκούς τεχνογνωσίας και σαφούς στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, αυτές οι προκλήσεις μπορεί να είναι προσωρινές, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη στο marketing συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται.

Διαβάστε ακόμα: Μπορεί να αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη το email;

Το ανθρώπινο άγγιγμα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης

Πολύς λόγος γίνεται για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τους email marketers. Ενώ η AI μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι δεν θα αντικαταστήσει τους δημιουργικούς και στρατηγικούς ρόλους των ανθρώπων. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν στρατηγικές περιεχομένου και η τεχνητή νοημοσύνη, στη συνέχεια, θα τις τελειοποιεί για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικό κοινό.

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και του marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης με το email marketing αλλάζει το παιχνίδι. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνεται, θα συνεργάζεται ακόμη πιο στενά με τους ανθρώπους, οδηγώντας σε πρωτοποριακές αλλαγές στο χώρο του ψηφιακού marketing.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.