01 Μάι 2024
READING

Τι προσφέρει η νέα σουίτα υπηρεσιών του Amazon για τους ανεξάρτητους πωλητές;

4 MIN READ

Τι προσφέρει η νέα σουίτα υπηρεσιών του Amazon για τους ανεξάρτητους πωλητές;

Τι προσφέρει η νέα σουίτα υπηρεσιών του Amazon για τους ανεξάρτητους πωλητές;

Δραστικές αλλαγές στο Amazon

Στην έντονα ανταγωνιστική ψηφιακή αγορά, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην επιχειρηματική του προσέγγιση. Αντί να επικεντρώνεται απλώς στο να είναι μια κορυφαία πλατφόρμα e-commerce, θέτει τώρα τις βάσεις για να γίνει ένας απαραίτητος σύμμαχος για τους πωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου, καλλιεργώντας μια συμβιωτική σχέση που προωθεί την ανάπτυξη και για τα δύο μέρη.

Η εξέλιξη αυτή απορρέει από την αύξηση των πωλήσεων από τρίτους πωλητές στην πλατφόρμα, οι οποίοι αποτελούν πλέον το 60% των συνολικών πωλήσεων σε σύγκριση με το 40% πριν από μια δεκαετία.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Amazon δίνει το τιμόνι στις μικρές επιχειρήσεις;

Ενίσχυση των πωλητών με νέες υπηρεσίες

Θεμέλιο αυτού του μετασχηματισμού ήταν η σειρά υπηρεσιών και εργαλείων που έχει αναπτύξει το Amazon για την υποστήριξη των ανεξάρτητων πωλητών. Μεταξύ αυτών είναι η διαφήμιση του Amazon, η εκπλήρωση παραγγελιών από το Amazon, το Seller Fulfillment Prime και το Amazon Accelerate. Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν έχουν ανοίξει μόνο νέες επιχειρηματικές προοπτικές για τον κορυφαίο e-retailer, αλλά και για τους πολυάριθμους ανεξάρτητους πωλητές που αξιοποιούν αυτές τις υπηρεσίες για να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους.

Το πρόσφατο συνέδριο Amazon Accelerate 2023 χρησίμευσε ως πλατφόρμα για την εταιρεία να προωθήσει το συνεχώς αυξανόμενο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που είναι πλέον διαθέσιμα στους τρίτους πωλητές της.

Εκπλήρωση αποθήκης και παράδοση

Το Amazon έχει διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της υπηρεσίας Fulfillment by Amazon, ώστε να εξυπηρετεί όχι μόνο τις παραγγελίες που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του, αλλά και να διαχειρίζεται και τις παραγγελίες στις DTC τοποθεσίες ενός πωλητή, όταν το προϊόν αγοράζεται μέσω του Prime.

Παγκόσμια αποθήκευση και διανομή

Με την εισαγωγή της υπηρεσίας Amazon Warehousing and Distribution, μιας ολοκληρωμένης λύσης logistics τρίτων, το Amazon μπορεί πλέον να αποθηκεύει και να αποστέλλει προϊόντα ανεξάρτητων εμπόρων σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο εκπλήρωσης παραγγειλών. Η νέα αυτή υπηρεσία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση εφοδιαστικής τρίτου μέρους που χειρίζεται ακόμη και προϊόντα που δεν πωλούνται μέσω του Amazon.

Υπηρεσία επίγειας παράδοσης πακέτων

Αυτή η νέα υπηρεσία παρέχει στους πωλητές τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το δίκτυο μεταφορών του Amazon για την αποστολή παραγγελιών από τους ιστότοπους DTC ή άλλα κανάλια πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκών.

Υλικό διαχείρισης αποστολών και αποθεμάτων

Το νέο scanner, Veeqo, αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας στους πωλητές μια λύση επιχειρηματικού επιπέδου για να διαχειρίζονται με επάρκεια τα αποθέματά τους. Το Veeqo θα δίνει στο Amazon 5% επιστροφή στις επιλέξιμες αποστολές.

Χρηματοδότηση και οικονομικές πληροφορίες

Με την επέκταση του ορίου δανεισμού μέσω των τρίτων συνεργατών του Amazon Lending και την προσφορά συστάσεων εξοικονόμησης κόστους, η εταιρεία διασφαλίζει ότι οι πωλητές έχουν τα οικονομικά εφόδια για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Πέρυσι, οι ανεξάρτητοι έμποροι δανείστηκαν περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω των τρίτων συνεργατών του Amazon Lending. Τώρα μπορούν να δανειστούν περισσότερα από 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ και να είναι σε θέση να πληρώνουν απευθείας τους προμηθευτές τους.

Έρευνα προϊόντων και αγοράς

Το Amazon αξιοποιεί την τεράστια δεξαμενή δεδομένων που διαθέτει για τους πελάτες του για να παρέχει αξιοποιήσιμες πληροφορίες στους πωλητές, βοηθώντας τους να βελτιώσουν τις στρατηγικές τους για τα προϊόντα και το marketing.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Amazon ανανεώνει το Prime τώρα, μετά από σχεδόν 20 χρόνια;

Διαχείριση πελατειακών σχέσεων

Οι συνεργάτες πωλήσεων του Amazon έχουν πρόσβαση στο Customer Loyalty Dashboard – ένα ισχυρό ψηφιακό εργαλείο που τους παρέχει μια βαθύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς και των τάσεων των καταναλωτών, διευκολύνοντας τη μακροπρόθεσμη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες.

Προώθηση ενός μέλλοντος αμοιβαίας ανάπτυξης

Αυτές οι στρατηγικές αλλαγές αντικατοπτρίζουν το όραμα του Amazon για τη δημιουργία ενός αμοιβαία επωφελούς οικοσυστήματος όπου οι τρίτοι πωλητές μπορούν να ευδοκιμήσουν και να συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία της πλατφόρμας. Επεκτείνοντας τον επαγγελματισμό, τις καινοτόμες λύσεις και τις στρατηγικές γνώσεις, το Amazon όχι μόνο εδραιώνει τη θέση του ως παγκόσμιος ηγέτης του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη πιο συνεργατικό, εφευρετικό και επιτυχημένο μέλλον με τους τρίτους πωλητές του.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.