01 Μάι 2024
READING

Μια καμπάνια για την Γη

2 MIN READ

Μια καμπάνια για την Γη

Μια καμπάνια για την Γη

Αστροναύτες από διαφορετικά έθνη μοιράζονται τη μεταμορφωτική εμπειρία του “Overview Effect” του πλανήτη Γη, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν μπορούν να υπάρχουν σύνορα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. «Ενωμένοι για έναν υπέροχο κόσμο» είναι το σύνθημα της εκστρατείας που ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες παγκοσμίως.

Η EDP μόλις ξεκίνησε την τελευταία της εταιρική καμπάνια, η οποία στοχεύει να ενισχύσει τη σημασία της μεγαλύτερης συνεργασίας για την προστασία του πλανήτη και των πόρων του, που απειλείται από μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας – την κλιματική αλλαγή.Μέσα από μια φιλόδοξη αφήγηση, βασισμένη στην εμπειρία που αναφέρουν οι αστροναύτες όταν παρατηρούν τον πλανήτη Γη στις αποστολές τους (το “Overview Effect”), έξι άνδρες και γυναίκες από διαφορετικές χώρες καλούνται να συλλογιστούν τον πλανήτη Γη από το διάστημα, υπενθυμίζοντας μας την ομορφιά του και τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Οι αστροναύτες βρίσκονται στο φεγγάρι και μαζί φτιάχνουν μια ωδή στον πλανήτη με τη μελωδία του “What a Wonderful World” του Louis Armstrong. Ως έμπνευση για την εκστρατεία, η EDP χρησιμοποιεί ένα διάσημο και εντυπωσιακό απόφθεγμα από τον José Saramago: “Πρέπει να φύγουμε από το νησί για να δούμε το νησί», υπενθυμίζοντας πώς συχνά θεωρούμε δεδομένη τη βιωσιμότητα του πλανήτη και ότι πρέπει να αποκτήσουμε νέες προοπτικές για να βρούμε λύσεις συλλογικά που να ανταποκρίνονται κατηγορηματικά στην κλιματική αλλαγή.

Την καμπάνια υπογράφει η Havas και την παραγωγή της Krypton. Η επιλογή των διαφόρων εθνικοτήτων των αστροναυτών αντιπροσωπεύει επίσης την παγκοσμιοποίηση του αποτυπώματος της EDP η οποία είναι παρούσα σήμερα, με έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους, στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την APAC.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.