02 Μάι 2024
READING

Trending Now: A music instrument for the hearing impaired

2 MIN READ

Trending Now: A music instrument for the hearing impaired

Trending Now: A music instrument for the hearing impaired

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Το “παίξιμο με το αυτί”, μια φράση που συχνά ακούγεται στους μουσικούς κύκλους, δεν έχει το ίδιο νόημα για τα άτομα με προβλήματα ακοής. Ο Μπετόβεν, παράδειγμα μουσικής ιδιοφυΐας με προβλήματα ακοής, συνέθεσε ολόκληρα ορχηστρικά κομμάτια βασιζόμενος σε όσα θυμόταν από την εποχή που μπορούσε να ακούσει.

Δεν έχουν όλοι τέτοιες αναμνήσεις για να αντλήσουν, αλλά το Vibra βοηθά τους ανθρώπους με προβλήματα ακοής να παίξουν μουσική συνδέοντας τον ήχο με άλλες αισθήσεις όπως η αφή και η όραση.

Βραβευμένο με το σημαντικό βραβείο Red Dot Design Concept Award, το Vibra είναι ένα μείγμα καινοτόμου τεχνολογίας και προσεγμένου σχεδιασμού. Περισσότερο από ένα απλό μουσικό όργανο, είναι ένα εργαλείο αιχμής φτιαγμένο για άτομα που είναι κωφά. Ο ευέλικτος σχεδιασμός του επιτρέπει στους χρήστες να αισθάνονται, να βλέπουν, ακόμα και να κινούνται με τη μουσική, ξεπερνώντας τα συνήθη όρια των οργάνων που βασίζονται στον ήχο. Το Vibra χρησιμοποιεί δονήσεις, αφή και οπτικά στοιχεία για να ζωντανέψει τη μουσική με τρόπο που ξεπερνά την ακοή.

Η εφαρμογή που συνοδεύει το Vibra είναι επίσης πολύ έξυπνη και χρήσιμη. Μετατρέπει τη μουσική, η οποία μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί χωρίς ήχο, σε κάτι που μπορούμε να δούμε – σαν μια εικόνα που αποτελείται από χρώματα και φώτα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές νότες και μελωδίες. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από όμορφες εικόνες – βοηθά τους χρήστες να μάθουν και να εξασκηθούν στη θεωρία της μουσικής με οπτικό τρόπο. Είναι σαν ένα εργαλείο διδασκαλίας που δίνει νόημα στη μουσική μέσω της όρασης.

Το Vibra δίνει τη δυνατότητα στους κωφούς να ανακαλύπτουν και να παίζουν μουσική εύκολα. Μπορούν να ακούσουν τραγούδια, να δημιουργήσουν τα δικά τους και να συνδεθούν βαθιά με τη μουσική. Αυτή η καινοτομία θέλει να διασφαλίσει ότι όλοι μπορούν να γίνουν μέρος του μουσικού κόσμου, ανεξάρτητα από το πώς βιώνουν τον ήχο. Εξάλλου, η μουσική είναι για όλους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.