02 Μάι 2024
READING

Trending Now: Dual-screen laptop clone puts a tempting price tag on poor design

2 MIN READ

Trending Now: Dual-screen laptop clone puts a tempting price tag on poor design

Trending Now: Dual-screen laptop clone puts a tempting price tag on poor design

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Τα αναδιπλούμενα smartphones αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο mainstream, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και οι φορητοί υπολογιστές ακολουθούν σιγά-σιγά το παράδειγμα. Παρέχοντας δύο οθόνες σε μία συσκευή, δίνουν στους χρήστες περισσότερο χώρο για εργασία ή τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη μία οθόνη ως πληκτρολόγιο ή για σχεδίαση.

Θεωρητικά, οι φορητοί υπολογιστές με δύο οθόνες θα πρέπει να είναι ευκολότερο να κατασκευαστούν και φθηνότεροι από τους αναδιπλούμενους, επειδή δεν χρειάζονται περίπλοκα εξαρτήματα, όπως λυγισμένες οθόνες ή ειδικούς μεντεσέδες. Όμως, λόγω του τρόπου κατασκευής και πώλησής τους, εξακολουθούν να είναι αρκετά ακριβοί.

Επιχειρώντας να κάνει αυτή την τεχνολογία πιο προσιτή, το SZBOX DS135D, από μια λιγότερο γνωστή κινεζική μάρκα, μπαίνει στην αγορά με τη δελεαστική τιμή των 699 δολαρίων. Ωστόσο, η προσιτή τιμή του μπορεί να συνοδεύεται από περιορισμούς. Τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Intel N100, σε συνδυασμό με 16 GB μνήμης RAM, και εκτελεί τα Windows 11 σε δύο οθόνες αφής 13,5 ιντσών, μια ρύθμιση που ενδέχεται να επιβαρύνει την απόδοσή του.

Οι δύο οθόνες προσθέτουν ευελιξία, αλλά δεν είναι τόσο πρακτικές, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα πραγματικό πληκτρολόγιο αντί για ένα πληκτρολόγιο οθόνης. Ο σχεδιασμός του SZBOX DS135D το καθιστά λιγότερο χρήσιμο από άλλους φορητούς υπολογιστές διπλής οθόνης. Δεν μπορεί να αναδιπλωθεί περισσότερο από 180 μοίρες, οπότε δεν μπορεί να το χρησιμοποιηθεί σαν tablet ή σε σχήμα “σκηνής”. Αυτή η σχεδιαστική επιλογή, ενώ απλοποιεί τη δομή του, μειώνει τις δυνατότητές του να ξεπεράσει τους τυπικούς φορητούς υπολογιστές.

Η καινοτομία για τη δημιουργία προσιτής τεχνολογίας είναι πράγματι αξιέπαινη. Ωστόσο, στην περίπτωση του SZBOX DS135D, η προσπάθεια να γίνει φθηνότερο φαίνεται να έχει οδηγήσει σε συμβιβασμούς που εμποδίζουν την εμπειρία του χρήστη. Αλλά, ως γνωστόν, “ό,τι πληρώνεις παίρνεις”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.