02 Μάι 2024
READING

Trending Now: Innovative solar-powered streetlights chase the sun

2 MIN READ

Trending Now: Innovative solar-powered streetlights chase the sun

Trending Now: Innovative solar-powered streetlights chase the sun

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, από απλές λάμπες έως προχωρημένα gadgets. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα χρειάζονται το φως του ήλιου για να λειτουργήσουν σωστά. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ειδικά για τις μικρότερες συσκευές που πρέπει να δεσμεύουν “έξυπνα” το φως του ήλιου.

Η μετακίνηση του ήλιου και οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες μπορούν να μειώσουν την έκθεσή τους στο ηλιακό φως. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος δημιουργήθηκε ένας ευρηματικός σχεδιασμός για ηλιακούς λαμπτήρες δρόμου. Αυτά τα φώτα έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται και να ακολουθούν τον ήλιο, όπως ακριβώς κάνουν τα φυτά στη φύση.

Παραδοσιακά, τα φώτα του δρόμου είναι στερεωμένα σε στύλους, , γεγονός που τα καθιστά σταθερά και εύκολα στη συντήρηση. Όμως τα ηλιακά φώτα χρειάζονται το φως του ήλιου για να λειτουργήσουν. Όταν βρίσκονται σε ένα σημείο, οι σκιές από σύννεφα ή κτίρια μπορεί να εμποδίσουν τον ήλιο και να μην μπορούν να πάρουν ενέργεια.

Το Sunseeker προσφέρει μια νέα λύση. Αντί να τοποθετούνται σε στύλους, τα φώτα αυτά συνδέονται σε μια αλυσίδα, που τους επιτρέπει να κινούνται. Αυτή η κινητικότητα είναι το κλειδί: οι αισθητήρες φωτός σε κάθε λαμπτήρα ανιχνεύουν το ισχυρότερο ηλιακό φως και οι λαμπτήρες στη συνέχεια μετακινούνται ή περιστρέφονται ανάλογα με τους ηλιακούς συλλέκτες τους.

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά αντικατοπτρίζει φυσικά φαινόμενα όπως τα ηλιοτρόπια, τα οποία είναι πάντα στραμμένα προς τον ήλιο – ζωτικής σημασίας για τις ηλιακές συσκευές. Τα φώτα Sunseeker κάνουν το ίδιο, κινούμενα προς τον ήλιο, φροντίζοντας να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως πριν δύσει.

Εκτός από την πρακτική τους λειτουργία, αυτά τα φώτα είναι και διασκεδαστικά. Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί καθώς περιστρέφονται αργά προς τον ήλιο. Ακόμη και όταν δεν κινούνται, έχουν μια μοναδική, σχεδόν εξωγήινη εμφάνιση, που μοιάζει με μια σειρά από μικρά UFO στον νυχτερινό ουρανό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.