01 Μάι 2024
READING

Το The Body Shop θέτει νέα πρότυπα με την πιστοποίηση 100% Vegan

3 MIN READ

Το The Body Shop θέτει νέα πρότυπα με την πιστοποίηση 100% Vegan

Το The Body Shop θέτει νέα πρότυπα με την πιστοποίηση 100% Vegan

Η πρώτη 100% vegan παγκόσμια μάρκα ομορφιάς

Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη στον κλάδο της ομορφιάς, η The Body Shop έγινε επίσημα η πρώτη παγκόσμια μάρκα ομορφιάς που επιτυγχάνει πιστοποίηση 100% vegan για ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της. Αυτό το ιστορικό επίτευγμα περιλαμβάνει τις σειρές περιποίησης δέρματος, περιποίησης σώματος, περιποίησης μαλλιών, μακιγιάζ και αρωμάτων της μάρκας. Το ορόσημο αυτό ακολουθεί τον φιλόδοξο στόχο που είχε θέσει η εταιρεία το 2021, όπου τότε το 60% των προϊόντων της ήταν ήδη πιστοποιημένα από τη The Vegan Society.

Η διαδικασία πιστοποίησης, την οποία επιβλέπει η The Vegan Society -μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση και η παλαιότερη vegan οργάνωση στον κόσμο- διακρίνεται για τα αυστηρά και λεπτομερή της πρότυπα. Απαιτούσε από το The Body Shop να ελέγχει προσεκτικά κάθε προμηθευτή και κατασκευαστή πρώτων υλών. Αυτή η διαδικασία περιελάμβανε τη διασφάλιση ότι πάνω από 4.000 συστατικά σε περισσότερα από 1.000 προϊόντα ήταν πραγματικά vegan, ανταποκρινόμενα στα υψηλά vegan πρότυπα της The Vegan Society, τα οποία αναγνωρίζονται παγκοσμίως σε διάφορες βιομηχανίες.

Διαβάστε ακόμα: Ο αντίκτυπος του vegan trend στο retail

Η κληρονομιά του The Body Shop για την ηθική ομορφιά

Το beauty brand, γνωστό για τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές του, πέτυχε με υπερηφάνεια ένα σημαντικό ορόσημο, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα προϊόντα του ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για vegan είδη ομορφιάς.

Ανταπόκριση στις απαιτήσεις των καταναλωτών και καθορισμός τάσεων

Με τη βιομηχανία vegan καλλυντικών να προβλέπεται να αναπτυχθεί σημαντικά, φτάνοντας κατ’ εκτίμηση τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2028, το επίτευγμα του The Body Shop έρχεται σε μια εποχή που το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα vegan προϊόντα αυξάνεται. Έρευνες της εταιρείας δείχνουν ότι περισσότεροι από 1 στους 10 νέους θεωρούν τη λέξη “vegan” σημαντικό παράγοντα στις αγορές τους για προϊόντα σχετικά με την υγεία και την ομορφιά, γεγονός που αντανακλά τη μετατόπιση των αξιών των καταναλωτών προς πιο ηθικά και βιώσιμα προϊόντα.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Body Shop δεν θα μιλά πλέον για αντιρυτιδική δράση στις καμπάνιες του

Ένα παγκόσμιο πρότυπο για τα beauty brands

Η επίτευξη της πλήρους vegan πιστοποίησης από το The Body Shop θέτει ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο για τη βιομηχανία ομορφιάς. Καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της με 2.500 καταστήματα παγκοσμίως, αυτή η vegan πιστοποίηση δεν αποτελεί απλώς ένα ορόσημο για την ίδια, αλλά θέτει επίσης ένα νέο σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία ομορφιάς στο σύνολό της.

Με την επιτυχή μετάβαση σε 100% vegan προϊόντα, το The Body Shop αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να συνδυαστούν οι ηθικές πρακτικές με την εμπορική επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο βιώσιμη και χωρίς σκληρότητα (cruelty-free) προσέγγιση στην αγορά ομορφιάς. Αυτό το ορόσημο αναμένεται να επηρεάσει και άλλες μάρκες να υιοθετήσουν παρόμοιες πρακτικές, συμβάλλοντας σε μια ευρύτερη στροφή προς την ηθική και βιώσιμη παραγωγή στον κλάδο.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.