08 Μάι 2024
READING

Οι Millennials και η επανάσταση του Side Hustle

3 MIN READ

Οι Millennials και η επανάσταση του Side Hustle

Οι Millennials και η επανάσταση του Side Hustle

Η γενιά που απασχολείται σε παράλληλες δραστηριότητες

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του σύγχρονου εργατικού δυναμικού, έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αλλαγή: Οι Millennials, γεννημένοι από το 1981 έως το 1996, είναι πιο πιθανό να απασχολούνται σε παράλληλες δραστηριότητες (side hustle) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη γενιά. Η τάση αυτή αμφισβητεί την κοινή παραδοχή ότι οι Gen Z-ers, όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1997 και 2012, κυριαρχούν σε αυτό το πεδίο.

Η τάση των Millennials να εργάζονται σε περισσότερες από μία δουλειές δεν είναι απλώς μια φευγαλέα μόδα. Είναι ο τρόπος τους να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις και να εκπληρώσουν τους δικούς τους στόχους και φιλοδοξίες.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί σκοπεύουν να παραιτηθούν οι Gen Z-ers και οι Millenials το 2024;

Η οικονομική επιταγή: Οικονομικές πιέσεις που τροφοδοτούν το Side Hustle

Η έκθεση Outlook on American Life Report της H&R Block εξέτασε πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανούς φορολογούμενους και διαπίστωσε ότι ένας κοινός Millennial, με ένα μεσαίο εισόδημα, έχει συνήθως δύο δουλειές. Η κατάσταση αυτή οφείλεται κυρίως στις δύσκολες εποχές που ακολούθησαν τη Μεγάλη Ύφεση και στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, όπως η αύξηση του κόστους ζωής και η ανάγκη να φροντίζουν τόσο τα παιδιά τους όσο και τους ηλικιωμένους γονείς τους.

Άλλα κίνητρα πίσω από τις παράλληλες δραστηριότητες

Εξερευνώντας τους λόγους για τους οποίους οι Millennials ασχολούνται με παράλληλες δραστηριότητες, είναι σαφές ότι τα κίνητρά τους ποικίλουν. Πέρα από τη βασική ανάγκη για επιπλέον εισόδημα, πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν αυτές τις συμπληρωματικές δουλειές ως ευκαιρίες για αυτοβελτίωση, δημιουργική εργασία και για να βοηθήσουν τις κοινότητές τους. Αυτό συμβαίνει σε διάφορους τομείς, από ειδικούς της τεχνολογίας μέχρι επιχειρηματίες της μόδας. Για κάθε άνθρωπο, το παράλληλο επάγγελμά του συνδυάζει το να κάνει αυτό που αγαπά, να βρίσκει δημιουργικές λύσεις και να βγάζει επιπλέον χρήματα.

Ισορροπώντας μεταξύ δύο εργασιών

Η εξισορρόπηση μιας παράλληλης δραστηριότητας με την κανονική εργασία πλήρους απασχόλησης μπορεί να είναι δύσκολη. Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν στρατηγικές όπως η πειθαρχία, η καλή διαχείριση του χρόνου τους και η χρήση της τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση των εργασιών. Είναι σημαντικό να θέτουν σαφή όρια και προτεραιότητες για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους τόσο στην κύρια όσο και στην παράλληλη εργασία τους.

Τι γίνεται με τη φορολογία;

Μια κρίσιμη πτυχή της διαχείρισης μιας παράλληλης δραστηριότητας είναι ο χειρισμός των νομικών και οικονομικών επιπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι side hustles να ενημερώνουν τους εργοδότες της κύριας εργασίας τους σχετικά με την παράλληλη δραστηριότητα και να γνωρίζουν τις φορολογικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται το επιπλέον εισόδημα.

Διαβάστε ακόμα: Μήπως οι Gen Z-ers έχουν τελικά βαρεθεί τη δουλειά τους;

Το μέλλον της εργασίας καθορίζεται από την ευελιξία και την πολυμορφία

Καθώς η εργασιακή ζωή αλλάζει συνεχώς, η συνήθεια των Millennials να κάνουν παράλληλες δουλειές φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από μια προσωρινή αντίδραση στις οικονομικές πιέσεις. Είναι μέρος μιας ευρύτερης στροφής προς την αναζήτηση ευελιξίας, ασφάλειας και πολλαπλών πηγών εισοδήματος.

Αυτή η γενιά επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό εργασιακό μοντέλο, δείχνοντας ότι η ύπαρξη μιας μόνο πηγής εισοδήματος δεν είναι πλέον ο μόνος δρόμος για την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ολοκλήρωση. Τώρα, το μεγάλο ερώτημα για πολλούς δεν είναι αν πρέπει να ξεκινήσουν μια παράλληλη απασχόληση, αλλά τι είδους παράλληλη δραστηριότητα να ξεκινήσουν σε αυτή την μεταβαλλόμενη οικονομία.

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.