02 Μάι 2024
READING

MINISO: life is for fun

3 MIN READ

MINISO: life is for fun

MINISO: life is for fun

Ενώ η κινεζική εταιρεία fast fashion Shein έχει κατακλύσει την παγκόσμια βιομηχανία ρούχων και κυριαρχεί όλο και περισσότερο στους τίτλους των εφημερίδων, μια άλλη κινεζική επωνυμία lifestyle προϊόντων αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το πουθενά. Παρουσίασε την τελευταία της ναυαρχίδα στο Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα, αλλά οι επισκέπτες της Times Square στη Νέα Υόρκη και της Oxford Street στο Λονδίνο ίσως να έχουν ήδη δει το Miniso ή να έχουν αναρωτηθεί από πού προέκυψε.

Οι νέοι στην Ανατολική Ασία λατρεύουν το lifestyle κι αυτό αποτέλεσε από την αρχή στρατηγική της λειτουργίας των σούπερ καταστημάτων Miniso σε μεγάλες πόλεις πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου. Η φιλοδοξία του ήταν να γίνει ένα lifestyle superbrand που δίνει χαρά στους πελάτες όλου του κόσμου.

Αλματώδης ανάπτυξη και flagship stores

Το παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας ξεπέρασε τα 6.000 καταστήματα με το 60% αυτών να βρίσκονται στην Κίνα και τα υπόλοιπα σε αγορές του εξωτερικού. Η εταιρεία αναμένεται να προσθέσει 350-450 νέα καταστήματα το 2024.

Το τελευταίο μεγάλο κατάστημα βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, είναι το μεγαλύτερο της μάρκας στην περιοχή και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο iSquare. Το κατάστημα, όπως πολλά από τα flagships stores, είναι ένα ζωντανό ροζ κατάστημα και προσφέρει περισσότερα από χίλια προϊόντα lifestyle με μια καλή δόση ασιατικού κιτς. Διαθέτει επίσης θεματικές σειρές με την Barbie, τον Snoopy, τα Pokémon, τη Hello Kitty και άλλους αγαπημένους παιδικούς ήρωες.

Τα εγκαίνια των flagships stores έρχονται εν μέσω της θεαματικής αύξησης πωλήσεων της Miniso, η οποία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 είχε σημειώσει τζίρο 520 εκατ. δολαρίων, 37% αυξημένο από την προηγούμενη χρονιά.

Οι πωλήσεις από την εγχώρια κινεζική αγορά αυξήθηκαν κατά 35% στα 342 εκατ. δολάρια και οι πωλήσεις από τις αγορές του εξωτερικού εκτινάχθηκαν +41% στα 177 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την παρουσία της στα social media και κατά τη διάρκεια του 2024.

Κατά τις δηλώσεις εκπροσώπων της, στο μέλλον θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται σε μακροπρόθεσμους στόχους για την υλοποίηση της στρατηγικής παγκοσμιοποίησης, την ενίσχυση των προσφορών μας και τη βελτιστοποίηση του δικτύου καταστημάτων τους. Οι εξελίξεις σε αγορές, όπως η Βόρεια Αμερική, είναι εξαιρετικές με τα έσοδα τους να έχουν αυξηθεί κατά 160% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το Χονγκ Κονγκ ήταν πάντα ένας παγκόσμιος παράδεισος αγορών, με ισχυρή καταναλωτική δύναμη, γνωστό ως μια κεντρική και δημοφιλής τοποθεσία για ψώνια, με τεράστιες ευκαιρίες για επιχειρηματική ανάπτυξη και προβολή των brands.

Η στρατηγική τοποθεσία και η ζωντανή ατμόσφαιρα θα συμβάλουν στην ενίσχυση της εικόνας και τη φιλοσοφία της ευτυχίας της Miniso. Στόχος της είναι να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της ίδιας και των προϊόντων της μεταξύ των νέων και ανυπομονεί να ανοίξει ακόμη μεγαλύτερα καταστήματα. Από ότι καταλαβαίνουμε, ένα όμορφο ροζ κατάστημα έρχεται σύντομα σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά μας.

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.