01 Μάι 2024
READING

Με «δυνατά φτερά» πετάει η Sky Express

5 MIN READ

Με «δυνατά φτερά» πετάει η Sky Express

Με «δυνατά φτερά» πετάει η Sky Express

Σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας φαίνεται πως κινούνται οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες. Αυτή τη φορά, την ανοδική πορεία επιβατικής κίνησης, αλλά και εσόδων της Aegean Airlines, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, έρχεται να ακολουθήσει η Sky Express, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία, προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα του επιβατικού κοινού.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την εταιρία, σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία μεταφράζεται σε συνολική αύξηση επιβατικής κίνησης 15% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023. Το 5% από αυτό το ποσοστό αφορά την αύξηση του επιβατικού κοινού από το εσωτερικό, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο της έντονης προσέλκυσης κοινού από το εξωτερικό, με μία εντυπωσιακή αύξηση που «σκαρφάλωσε» στο 42,5%. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει ενισχύσει και τον αριθμό των πτήσεών της σε ένα καλό ποσοστό της τάξεως του 7%.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα οδήγησαν όπως είναι εύλογο σε αύξηση της κερδοφορίας για την εταιρία, η οποία ανακοίνωσε άνοδο των εσόδων κατά 26%. Οι καλοί οιωνοί βέβαια είχαν εμφανιστεί ήδη από το 2023, οπότε και ο αριθμός των επιβατών της τετραπλασιάστηκε, αγγίζοντας σχεδόν τα 4,5 εκατομμύρια, ενώ η αύξηση του μεριδίου της έφτασε στο +12,5%.

Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρία, το 2024 ο στόλος της αριθμεί συνολικά 27 αεροσκάφη που ταξιδεύουν το ελληνικό brand name σε όλο τον κόσμο.

Όπως φαίνεται, η ζήτηση είναι μεγάλη και – λαμβάνοντας υπόψιν και τις θετικές προβλέψεις, όπως τα πρώτα «κύματα» τουριστών να έχουν ήδη φτάσει στη χώρα, αλλά και τις εκτιμήσεις που «βλέπουν» αύξηση της τουριστικής κίνησης για τη θερινή σεζόν του 2024 που θα ξεπεράσει τα υψηλά επίπεδα που σημειώθηκαν ακόμη και προ πανδημίας – η Sky Express προσαρμόζεται άμεσα στα δεδομένα, με στρατηγικές κινήσεις όπως η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων που αφορούν τους πιο βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς σε ποσοστό της τάξης του 26%. Ποιοι είναι αυτοί; Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, περισσότερα θα είναι τα διαθέσιμα δρομολόγια στο εξής από Αθήνα προς Ρώμη, Μιλάνο και Μόναχο. Η ενίσχυση των δρομολογίων δεν αφορά βέβαια μόνο την πρωτεύουσα ως αφετηρία, αλλά και το Ηράκλειο της Κρήτης – λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί και έδρα της εταιρίας – προς το Παρίσι, αλλά και τη Λάρνακα της Κύπρου. Προς την πόλη του φωτός θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται και επιβάτες από τη Ρόδο.

Ακόμη, όσον αφορά στους διεθνείς προορισμούς, η εταιρία προσθέτει νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Βαρσοβία. Συνολικά, οι προορισμοί αναφορικά με το διεθνές πτητικό πρόγραμμα τακτικών πτήσεων, έχουν φτάσει τους 15, ενώ η εταιρία θα προσθέσει περισσότερες από 3.000 πτήσεις charter από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους tour operators.

Η εταιρία σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία μεταφράζεται σε συνολική αύξηση επιβατικής κίνησης 15%.

«Greece is Bliss» με προνόμια και premium υπηρεσίες

Η Sky Express όμως δεν περιορίζει τη στρατηγική της στην προσθήκη δρομολογίων, καθώς προσπαθεί να μεγιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την κίνηση, συνεπώς και το έσοδό της, με την προσθήκη επιπλέον προσφερόμενων θέσεων. Ειδικότερα, η αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει το 10%. Με σύνθημά της το «Greece is Bliss», η εταιρία ποντάρει περισσότερο στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Επτάνησα, προσφέροντας αύξηση θέσεων που αγγίζει το 11%.

Η ποσότητα των δρομολογίων και οι τεχνικές καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού όσον αφορά το πτητικό πρόγραμμα και τις διαθέσιμες θέσεις, πάει «χέρι – χέρι» και με την ποιότητα των υπηρεσιών, όπως φαίνεται, με την εταιρία να δίνει έμφαση στη Business Class, ή αλλιώς «BLISS», όπως έχει ονομαστεί, και τους επιβάτες που αναζητούν το κάτι παραπάνω από την ταξιδιωτική εμπειρία. Περιλαμβάνει προτεραιότητα σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, πρόσβαση στα VIP lounges, δωρεάν επιπλέον αποσκευές, ψυχαγωγία, deli menu και υπηρεσία pre order, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό customer experience.

Η Sky Express «μεταμορφώνει» το Αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε Αεροπορικό Hub

Πάντως, παρά τη δυναμική στρατηγική της για εξάπλωση του brandname της σε όλο τον κόσμο, η Sky Express δεν «λησμονεί» και τη βάση της, που δεν είναι άλλη από το Ηράκλειο της Κρήτης, στοχεύοντας μάλιστα αρκετά υψηλά γι’ αυτό, αφού μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις προσδοκά να το μετατρέψει σε αεροπορικό hub διεθνούς βεληνεκούς. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, εγκαινιάζει από 16 Μαίου την απευθείας σύνδεση του Ηρακλείου με τη Λάρνακα, με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ ήδη συνδέει την πόλη της Κρήτης με προορισμούς του εξωτερικού όπως Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Μολδαβία, και βέβαια η Κύπρος.

Ειδικότερα, το πτητικό πρόγραμμα αναφορικά με το Ηράκλειο έχει διαμορφωθεί με έως και πέντε καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο προς και από Αθήνα, καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο προς και από Θεσσαλονίκη, καθημερινές πτήσεις προς και από Ρόδο, τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς και από Λάρνακα, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς και από τον Νέο Αγχίαλο, τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς/από Βρυξέλλες, τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς/από Παρίσι, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς/από Νάντη, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς/από Μασσαλία, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς/από Λυών, μία πτήση την εβδομάδα προς/από Λιλ.

Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η εταιρία δίνει τη δυνατότητα για πρωινή διασύνδεση μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας, ώστε να διευκολύνεται η μετεπιβίβαση προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, χωρίς δηλαδή αναμονές. Έτσι απαλλάσσει τους επιβάτες από την απαραίτητη διανυκτέρευση στην Αθήνα μία μέρα νωρίτερα από την πτήση που έχουν προγραμματίσει, σύμφωνα με τα προηγούμενα δεδομένα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.