16 Ιούν 2024
READING

Έτσι θα είναι οι κατοικίες που θα παραδοθούν εντός του 2026 στο Ελληνικό

4 MIN READ

Έτσι θα είναι οι κατοικίες που θα παραδοθούν εντός του 2026 στο Ελληνικό

Έτσι θα είναι οι κατοικίες που θα παραδοθούν εντός του 2026 στο Ελληνικό

Οι εργασίες για την υλοποίηση των επιμέρους αναπτύξεων του Ελληνικού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και, ομολογουμένως, μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με το μεγαλεπήβολο έργο της «μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη», όπως έχει χαρακτηριστεί, που συζητούνταν για χρόνια, να παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά.

Και μπορεί τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που σχεδιάζονται (Riviera Galleria, Vouliagmenis Mall, αλλά και το retail park του ομίλου Φουρλή) να αποτελούν ορόσημα της συνολικής επένδυσης και να εκτιμάται πως θα γυρίσουν σελίδα στον κλάδο του εγχώριου retail, όμως οι οικιστικές αναπτύξεις της επένδυσης συγκεντρώνουν ίσως το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής αυτή τη στιγμή, κυρίως λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει εδώ και καιρό από την πλευρά των αγοραστών, με μεγάλο αριθμό ιδιοκτησιών να έχουν βγει sold out πριν καν ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Riviera Tower (Πύργος Κατοικιών), Cove Residences και Cove Villas, αλλά και η πολυσυζητημένη «Μικρή Αθήνα» (Little Athens) βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στόχος για την τελευταία είναι να ξεκινήσει το 2024 και να ολοκληρωθεί το 2027.

Κάποιες από τις πιο εμβληματικές οικιστικές αναπτύξεις όμως, έρχονται ήδη από το 2026. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Lamda Development στα Cove Residences, έχουν βγει προς πώληση 115 ιδιοκτησίες, με 105 να έχουν «κλείσει» με συμβόλαια ή προσύμφωνα. Από τις πολυτελείς βίλες Cove Villas, έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής 27 και για όλες έχουν πέσει οι υπογραφές από τους αγοραστές. Αναφορικά με τον Πύργο των Κατοικιών, στην αγορά έχουν βγει 173 κατοικίες, από τις οποίες έχουν υπογραφεί 167. Πρόκειται στην ουσία για τις κατοικίες οι οποίες, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, θα παραδοθούν εντός του 2026, με τα Cove Residences μάλιστα να είναι έτοιμα για τους αγοραστές το πρώτο εξάμηνο του συγκεκριμένου έτους, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Οι οικιστικές αναπτύξεις της επένδυσης συγκεντρώνουν ίσως το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, κυρίως λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει εδώ και καιρό από την πλευρά των αγοραστών

Τα Cove Villas

Οι κατοικίες Cove Villas θα αποτελούν συγκρότημα από ανεξάρτητες βίλες που θα προσφέρουν ιδιωτικότητα και θέα στη θάλασσα. Όπως έχει αναφέρει η Lamda Development, θα αποτελούν κορυφαίας αξίας και κύρους κατοικίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ενώ θα σχεδιαστούν αποκλειστικά για κάθε αγοραστή, από μία ομάδα διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικών γραφείων εγχώριων και μη, και συγκεκριμένα τα: K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη, Tombazis, το γραφείο που σχεδίασε πρώτο «ηλιακές» κατοικίες στην Ελλάδα, Oppenheim – με έδρα το Μαϊάμι και τη Βασιλεία -, ISV Architects – με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο – και SAOTA, ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία της Νότιας Αφρικής. Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα κάθε κατοικίας θα αποτελεί αυτό της σύμπραξης και συνεννόησης, μεταξύ αγοραστή και αρχιτεκτόνων, με εξατομικευμένες κατευθύνσεις, κάτι που δεν έχουμε δει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να συμβαίνει στα άλλα οικιστικά projects της επένδυσης.

Τα Cove Residences

Ακριβώς πίσω από τις βίλες, θα βρίσκονται οι πολυτελείς κατοικίες που έχουν ονομαστεί Cove Residences, ένα οργανωμένο συγκρότημα χαμηλών διαμερισμάτων και διπλοκατοικιών, που θα έχουν άμεση πρόσβαση στην παραλία και προορίζονται κυρίως για οικογένειες. Για τα Cove Residences, ή αλλιώς Condos, έχουν υλοποιηθεί οι πρώιμες εργασίες εκσκαφών και η σκυροδέτηση. Στα δύο από τα τέσσερα οικόπεδα που υλοποιείται μέρος του The Cove Residences, η ΕΘΝΟΚΑΤ δημιουργεί επτά πολυτελείς πολυκατοικίες, τρεις στο ένα οικόπεδο και τέσσερις στο άλλο, οι οποίες θα αποτελούνται συνολικά από 45 υψηλού επιπέδου διαμερίσματα. Η καθαρή δομημένη επιφάνεια αυτού του μέρους του έργου ανέρχεται στα 19.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ, λόγω των φυτεμένων δωμάτων που θα δημιουργηθούν, μαζί με τους εξώστες και τα υπόγεια πάρκινγκ, η συνολική επιφάνεια θα φτάσει περίπου τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Το υπόλοιπο κομμάτι των Condos στα άλλα δύο οικόπεδα, έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ, η οποία έχει ξεκινήσει τις πρόδρομες εργασίες.

O ουρανοξύστης Riviera Tower

Ο ουρανοξύστης Riviera Tower – σήμα κατατεθέν της συνολικής επένδυσης – έχει αρχίσει ήδη να κάνει την εμφάνισή του, με τις κατασκευαστικές εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τους πρώτους ορόφους να είναι εμφανείς ήδη, ενώ ανάρπαστα έχουν γίνει τα 171 διαμερίσματα που θα τον συνθέτουν. «Φτάνουμε σε νέα ύψη. Οι εργασίες για τον Riviera Tower συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και οι πρώτοι όροφοι του πύργου είναι ήδη ορατοί από την λεωφόρο Ποσειδώνος», είχε αναφέρει πρόσφατα χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ενημέρωσής της για την πορεία των έργων Lamda Development, καθώς αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι εργασίες κατασκευής του ισογείου.

Ο ουρανοξύστης θα έχει ύψος 200 μέτρων και 50 ορόφων, ένα κτίριο το οποίο έχει σχεδιαστεί  από το γνωστό διεθνώς αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners  με την κατασκευή να έχει αναλάβει η κοινοπραξία Bouygues Bâtiment International και Intrakat. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα θεμελίωσης του Riviera Tower ακολουθεί τα πρότυπα μελετών και κατασκευών των αντίστοιχων ψηλότερων κτιρίων στο κόσμο, όπως του Burj Khalifa και Petronas Towers.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.