27 Ιούλ 2024
READING

ΔΕΗ Blue: Τι είναι τελικά η νέα ιδέα του Γιώργου Στάσση;

6 MIN READ

ΔΕΗ Blue: Τι είναι τελικά η νέα ιδέα του Γιώργου Στάσση;

ΔΕΗ Blue: Τι είναι τελικά η νέα ιδέα του Γιώργου Στάσση;

Η ΔΕΗ, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Στάσση έχει αφήσει πίσω της… έτη φωτός τα δύσκολα χρόνια της τα οποία συνέπεσαν με αυτά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και έχει καταφέρει να μετεξελιχθεί σε έναν όμιλο που πρωτοπορεί σε μία σειρά από τομείς. Ένας από αυτούς, που μάλιστα εξελίσσεται σε γοργούς ρυθμούς, είναι η ΔΕΗ Blue. Το δίκτυο δηλαδή των προσβάσιμων φορτιστών που έχουν ως σκοπό να μετατρέψουν τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης σε ένα κομμάτι της καθημερινότητας που βιώνουν όλο και περισσότεροι οδηγοί.

Στόχος της ΔΕΗ είναι να προσφέρει στους πελάτες της μία σειρά από προσωποποιημένες υπηρεσίες, που βασίζονται στην πράσινη ενέργεια και δίνουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Προκειμένου να μπορέσουν οι οδηγοί να φορτίσουν τα οχήματά τους στο στο δίκτυο ΔΕΗ blue το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να «κατεβάσουν» την εφαρμογής ΔΕΗ blue, η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές Apple και Android.

Αφού το κάνουν αυτό και αποκτήσουν πρόσβαση στο ΔΕΗ blue app οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα και εύκολα το πλησιέστερο σημείο φόρτισης, να κάνουν κράτηση του διαθέσιμου ταχυφορτιστή που τους εξυπηρετεί, να φορτίζουν πληρώνοντας με το ψηφιακό τους πορτοφόλι και να οργανώνουν τα ταξίδια τους προγραμματίζοντας στάσεις και χρόνο φόρτισης.

Προκείμενου το app να γίνει πιο «αγαπητό», προσφέρει τη δυνατότητα στα εγγεγραμμένα μέλη του να λαμβάνουν αποκλειστικές προσφορές αλλά και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σκοπό να μετατρέψουν το ταξίδι τους σε μία ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία. Συγκεκριμένα, μέσω της υπηρεσίας «Ταξίδια ΔΕΗ blue» έχουν την ευκαιρία να οργανώνουν με ασφάλεια τις διαδρομές τους, προγραμματίζοντας τις στάσεις και τον χρόνο φόρτισης, ενώ μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στο οδικό δίκτυο, ώστε να κάνουν καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση της μπαταρίας του οχήματός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η υπηρεσία κράτησης ταχυφορτιστή είναι ότι βοηθά τους οδηγούς να απαλλαγούν από το -συχνό- άγχος εύρεσης διαθέσιμων σταθμών ταχυφόρτισης κατά την διαδρομή τους, ενώ μπορούν να καταχωρήσουν το μοντέλο του ηλεκτρικού οχήματός τους για τον εντοπισμό των κατάλληλων σημείων φόρτισης.

Περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης

Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφερόμενων σημείων φόρτισης αυξάνεται συνεχώς, καθώς αυτά είχαν ξεπεράσει τα 2.000 με το τέλος του 2023.

Επίσης, η εξέλιξη αυτή μαρτυρά την πρόθεση του ομίλου να σταθεί πραγματικά στο πλευρό των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων και να τους διευκολύνει στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αυξηθούν και τα σημεία που μπορεί κάποιος να φορτίσει το αυτοκίνητό του. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 2023 η ΔΕΗ blue διπλασίασε τις τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης προσθέτοντας 277 νέες τοποθεσίες στο δίκτυό της. Μάλιστα, όπως τόνιζαν οι άνθρωπο της ΔΕΗ, αρκετές από τις τοποθεσίες αυτές επιλέχθηκε να δημιουργηθούν σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τα ταξίδια μικρών ή μεγάλων αποστάσεων εύκολα για τους οδηγούς χωρίς να ανησυχούν για την εξάντληση της μπαταρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για εκείνους που αναζητούν το κάτι παραπάνω, υπάρχει κι άλλη μία επιλογή. Συγκεκριμένα, οι χρήστρες του δικτύου ΔΕΗ blue έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να χρησιμοποιήσουν για την φόρτιση του αυτοκινήτου τους τούς ταχυφορτιστές ισχύος έως 300 kW HPDC, οι οποίοι στο τέλος του 2023 ξεπέρασαν τους 230 πανελλαδικά. Ενδεικτικό της ευκολίας που προσφέρουν είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά οι οδηγοί μπορούν να φορτίσουν την μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματός τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους χωρίς καθυστερήσεις.

Προσφέροντας ακόμα περισσότερα

Όπως σημειώσαμε, οι άνθρωποι της ΔΕΗ επαναλαμβάνουν ότι στόχος τους δεν είναι να προσφέρουν απλώς μια υπηρεσία αλλά να μετατρέψουν την φόρτιση του αυτοκινήτου σε μία εύκολη και ευχάριστη εμπειρία για τους οδηγούς. Για τον λόγο αυτό, το 2023 η εφαρμογή ΔΕΗ blue εμπλουτίστηκε με ακόμη περισσότερες υπηρεσίες, εκτός από τη δυνατότητα κράτησης ταχυφορτιστή που σημειώσαμε πιο πάνω.

Ενδεικτικά, σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα σύνδεσης ιδιωτικού φορτιστή, ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη απέκτησαν πρόσβαση σε μια σειρά από προνόμια και επιβραβεύσεις, όπως η Οδική Βοήθεια με κάλυψη σε περίπτωση αποφόρτισης οχήματος, εκπτώσεις Energy Fridays και Energy Nights, και άλλα προνόμια. Η προσπάθεια αυτή και έγινε αντιληπτή, και επιβραβεύτηκε από τους οδηγούς, καθώς το 2023 σημειώθηκε υπερδιπλασιασμός της βάσης των οδηγών που εγγράφηκαν ΔΕΗ blue, αλλά και υπερδιπλασιασμός των συνεδριών φόρτισης μέσα από την εφαρμογή.

Η συνεργασία με τη VISA

Η ΔΕΗ δε σταματά να επεκτείνει τις συνεργασίες της και πρόσφατα ανακοίνωσε άλλη μία, με την VISA.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ blue, στο πλαίσιο των δράσεων “Re charge | Re ward” και σε συνεργασία με την Visa, προσφέρει την δυνατότητα στους οδηγούς που είναι μέλη της εφαρμογής PPC blue να φορτίζουν και να κερδίζουν απευθείας πίστωση στο ψηφιακό τους πορτοφόλι (digital wallet), πληρώνοντας με χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες Visa που έχουν συνδέσει με την εφαρμογή PPC blue.

Όσο αυξάνονται οι kWh που φορτίζει ο χρήστης κάθε μήνα, αντίστοιχα μεγαλώνει και το ποσό επιβράβευσης. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν επιβράβευση έως 14€ κάθε μήνα και να την αξιοποιούν για τις επόμενες φορτίσεις των οχημάτων τους. Οι χρήστες της εφαρμογής PPC blue μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τις αντίστοιχες επιβραβεύσεις, στην νέα ενότητα PPC blueDeals .

Τέλος, στους οδηγούς προσφέρεται η δυνατότητα να πληρώσουν μέσα από το δίκτυο πληρωμών της Visa.

Το περιβάλλον στο επίκεντρο

Η πρωτοβουλία ΔΕΗ blue δεν είναι μόνο μια επιχειρηματική κίνηση. Είναι και μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, με φροντίδα για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι φορτίσεις που πραγματοποιήθηκαν στο δημόσιο δίκτυο της ΔΕΗ blue έγιναν με 100% πράσινη ενέργεια, προερχόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, Σστο τέλος του 2023, η ΔΕΗ blue να έχει πρωταγωνιστήσει στην εξοικονόμηση, αθροιστικά περισσότερων από 1.460 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, αυξάνοντας το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ηλεκτροκίνησης.

Η ΔΕΗ blue αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα

ΔΕΗ blue: Με ανανεωμένη κοινή εφαρμογή ηλεκτροκίνησης «PPC blue» σε Ελλάδα και Ρουμανία

Η ΔΕΗ blue, μέσα από τις επενδύσεις της, έχει καταφέρει και αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ομίλου, θα συνεχιστούν οι επενδύσεις, προσθέτοντας συνεχώς νέους φορτιστές και ενισχύοντας την υπάρχουσα υποδομή, ώστε οι φορτιστές της υπηρεσίας ΔΕΗ blue να φτάσουν σε ακόμη περισσότερα σημεία σε όλη τη χώρα με ολοένα και μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.