02 Μάι 2024
READING

Η Mastercard και το ¨ανορθόδοξο” branding

2 MIN READ

Η Mastercard και το ¨ανορθόδοξο” branding

Η Mastercard και το ¨ανορθόδοξο” branding

Η Mastercard συνεργάστηκε με τον παραγωγό Niclas Molinder και τη Σουηδέζα τραγουδίστρια Nadine Randle σε ένα full pop single που περιέχει το ακουστικό της σήμα.

Το “Merry Go Round” είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Radio.com και το YouTube και σύντομα θα κυκλοφορήσει σε πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Αυτό είναι το πρώτο single στο οποίο η Mastercard σχεδιάζει να είναι ένα πλήρες άλμπουμ με τίτλο “Priceless” αυτή την χρονιά.

Το άλμπουμ βασίζεται στην κίνηση της Mastercard πέρυσι για να δημιουργήσει μια ηχητική ταυτότητα-μελωδία που παίζει όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κάρτα τους για να κάνουν αγορές.

Το 2020, η Mastercard θα συνεργαστεί με τον Molinder και τους καλλιτέχνες που δεν είναι γνωστοί από διάφορα μουσικά είδη σε επιπλέον τραγούδια.

Αφού έχει κάνει παντού γνωστό το όνομά της με το κόκκινο και το πορτοκαλί λογότυπό της, η Mastercard εργάστηκε για να επαναπροσδιορίσει τη σημασία του brand-building πολύ πέρα ​​από τα όρια του παραδοσιακού marketing.

Η νέα πρωτοβουλία της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και το αρχικό της άλμπουμ στοχεύει να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο εμπορικό σήμα που συνδυάζεται με εμπειρίες ποιότητας που καθίστανται δυνατές μέσω της χρήσης των πιστωτικών καρτών.

Για να προωθηθεί αυτή η τοποθέτηση, η Mastercard υποστηρίζει την στρατηγική να προσφέρει αισθητικές εμπειρίες με ήχο και γούστο, παρέχοντας στους καταναλωτές αξέχαστες εμπειρίες.

Η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με τη γαλλική ζαχαροπλαστική Ladurée σε δύο γεύσεις macaron – με κόκκινους και κίτρινους κύκλους – κατά τη διάρκεια του The New York Times Food Festival τον Οκτώβριο για να επεκτείνει την τοποθέτηση της Mastercard γύρω από τις γευστικές εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια των βραβείων Grammy του περασμένου έτους, ο έμπορος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ανέδειξε το νέο του ηχητικό branding σε ένα τραγούδι με μια παράσταση της Camila Cabello.

Η Mastercard αποκάλυψε ότι η κλασική της μελωδία είναι πλέον μέρος των περισσότερων από 7,6 εκατομμυρίων σημείων πληρωμής παγκοσμίως.

Περίπου 77% των καταναλωτών ανέφεραν ότι ο ήχος τους κάνει να εμπιστεύονται το περιβάλλον πληρωμής περισσότερο από ό, τι χωρίς ήχο, σύμφωνα με έρευνα της Mastercard και της GfK Global.

Σε αυτήν την τελευταία προσπάθεια πλήρους άλμπουμ, η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προσπαθεί να διεισδύσει περαιτέρω στον κόσμο του ήχου.

Ο ήχος είναι το επόμενο σύνορό για την έκφραση της μάρκας και ένας ισχυρός τρόπος για να φτάσουν τα brands στους καταναλωτές μέσα από τα πάθη που συνδέουν όλους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.