30 Απρ 2024
READING

Πως η 200 ετών Brooks Brothers ενδιαφέρεται τους Millennials

4 MIN READ

Πως η 200 ετών Brooks Brothers ενδιαφέρεται τους Millennials

Πως η 200 ετών Brooks Brothers ενδιαφέρεται τους Millennials

Η Brooks Brothers, η εταιρεία που ντύνει  αμερικανούς προέδρους και γιόρτασε το 200ο έτος ηλικίας της φροντίζει να παραμένει φρέσκια ​​και “σχετική”.

Με τις εταιρείες μόδας να ελπίζουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τους βοηθήσει να μελετήσουν τα δεδομένα για να ικανοποιήσουν τις εξατομικευμένες απαιτήσεις των αγοραστών, η Brooks Brothers συνεργάζεται με την εταιρεία ORI της AI για να βοηθήσει να υπολογίσει τα πάντα, από το πόσα πουκάμισα θα πρέπει να έχει απόθεμα σε κάθε κατάστημα ως πως πρέπει να προωθήσει τις πωλήσεις.

Σχεδιάζει επίσης να υιοθετήσει τεχνολογία blockchain, σύμφωνα με την οποία η ORS δοκιμάζει και συνεργάζεται με καθηγητές του MIT σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Brooks Brothers είναι η πρώτη στον κλάδο που έχει υιοθετήσει μια πλατφόρμα “end-to-end AI-powered”.

Η τάση που γίνεται ορατή στη βιομηχανία είναι η καλύτερη προσαρμογή και μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση με τους καταναλωτές.

Η μόδα αλλάζει. Όλες οι αλλαγές συμβαίνουν ταχύτερα. Η δυνατότητα ταχύτερης αντίδρασης γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Η Brooks Brothers τώρα είναι σε θέση να παραδώσει online παραγγελίες από το καταστήματα με παράδοση την ίδια μέρα και έχει κάνει καλύτερη δουλειά για να διατηρήσει το απόθεμα αυτό που οι πελάτες θέλουν, συμβάλλοντας στην αύξηση των πωλήσεων και τη μετατροπή περισσότερων επισκέψεων σε αγορές.

Ο Del Vecchio, του οποίου ο πατέρας είναι ο ιδρυτής του ιταλικού οίκων γυαλιών, Luxottica και ο οποίος αγόρασε τους Brooks Brothers το 2001 από τον βρετανικό retailer Marks & Spencer, γνωρίζει τη σημασία της διατήρησης της Brooks Brothers σε αρμονία με τις απαιτήσεις των πελατών.

Αγόρασε την εταιρεία όταν ήταν σε παρακμή, αφού η χαμηλότερη ποιότητα των εμπορευμάτων είχε αποξενώσει τους βασικούς πελάτες της.

Αναγνωρίζει ότι τα τελευταία χρόνια η Brooks Brothers δεν παρακολουθούσε τις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των καταναλωτών.

Η μεγαλύτερη έκπληξη για τη βιομηχανία μόδας είναι η ταχύτητα με την οποία συμβαίνει ο μετασχηματισμός και ο τρόπος που οι πελάτες ψωνίζουν. Ως βιομηχανία, πήγε από το άνοιγμα ενός ακόμη καταστήματος στο κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος.

Η εταιρεία, με ετήσιες πωλήσεις περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παράγει περίπου το 30% των πωλήσεών της online και περίπου ισοδύναμο ποσοστό στο εξωτερικό.

Αν και πωλεί επίσης στους εμπόρους λιανικής όπως το Lord & Taylor, τη Macy’s και τη Bloomingdale, πάνω από το 90% των δραστηριοτήτων της είναι μέσω των δικών της λιανικών και online πωλήσεων.

Ακόμη και καθώς η εταιρεία επεκτείνεται online, o Del Vecchio αναμένει από την Brooks Brothers, με 300 καταστήματα στις ΗΠΑ και άλλα 300 στο εξωτερικό, να ανοίξει περισσότερα.

Η διαφορά είναι ότι το μέγεθος του καταστήματος θα συρρικνωθεί, είπε, προσθέτοντας ότι το AI θα βοηθήσει την εταιρία να αποθέσει καλύτερα εμπορεύματα για καθένα από τα μικρότερα καταστήματα.

Η Brooks Brothers, γνωστή για τα ρούχα της Made in America, κατέχει τρία εργοστάσια στις Η.Π.Α.

Περίπου το 95% των κοστουμιών της κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Μασαχουσέτης και στο εργοστάσιο της στο Long Island City στη Νέα Υόρκη.

Για να προσελκύσει τους millennials, η Brooks Brothers εισήγαγε το 2013 μια συλλογή ειδών ένδυσης Red Fleece με πιο σύγχρονο σχεδιασμό και χαμηλότερη μέση τιμή.

Η γραμμή έχει φτάσει στο 8% περίπου των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ενώ οι millennials αντιπροσωπεύουν το 60% των αγοραστών της.

Ενώ το 80% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας ανήκει στους άνδρες, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των αγοραστών του Red Fleece.

Η Brooks Brothers έχει επίσης διπλασιάσει την παρουσία της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και έχει δημιουργήσει video με πραγματικούς, νέους επιχειρηματίες.

Μετά το άνοιγμα του πρώτου καφέ του Red Fleece μέσα στο κατάστημα της στη γειτονιά Flatiron του Μανχάταν το 2016, η Brooks Brothers άνοιξε δεύτερο, στη ναυαρχίδα της Madison Avenue.

Η προσέλκυση των millenials  ως αγοραστών συνεπάγεται επίσης τη θέση τους σε διευθυντικές θέσεις. Η εταιρεία έχει ονομάσει έναν 27χρονο ως επικεφαλή των καταστημάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.