1 MIN READ

Ahold Delhaize: Έως 250 εκατ. ευρώ χαμένες πωλήσεις από κυβερνοεπίθεση

Ahold Delhaize: Έως 250 εκατ. ευρώ χαμένες πωλήσεις από κυβερνοεπίθεση

Μείωση πωλήσεων από 200 έως 250 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο αναμένει η Ahold Delhaize από το περιστατικό κυβερνοασφάλειας του Οκτωβρίου. Ο όμιλος σούπερ μάρκετ, στον οποίο ανήκει η ΑΒ Βασιλόπουλος, εκτιμά παράλληλα επιβάρυνση λειτουργικών κερδών από 75 έως 100 εκατ. ευρώ. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων συνοδεύτηκε από αναθεώρηση των ετήσιων προβλέψεων, καθώς η διακοπή λειτουργίας συστημάτων επηρέασε την εξυπηρέτηση πελατών και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 23,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2,6% σε δημοσιευμένη βάση και κατά 1,9% με σταθερές ισοτιμίες. Τα δημοσιευμένα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 976 εκατ. ευρώ και το υποκείμενο λειτουργικό περιθώριο το 4,1%. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% σε δημοσιευμένη βάση. Το περιστατικό του Οκτωβρίου επηρέασε κυρίως τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε Μπενελούξ και ΗΠΑ και την εφοδιαστική αλυσίδα στη Μπενελούξ.

Η μεγαλύτερη έκταση των διαταραχών περιορίστηκε εντός δύο εβδομάδων, αλλά η πλήρης αποκατάσταση συνεχίζεται. Για το σύνολο του 2026 ο όμιλος προβλέπει πλέον ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου 2,1 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενου στόχου τουλάχιστον 2,3 δισ. ευρώ. Η αναθεώρηση λαμβάνει υπόψη τόσο το κυβερνοπεριστατικό όσο και νέους κανόνες πληρωμών προμηθευτών στη Σερβία. Παραμένει προγραμματισμένη επαναγορά ιδίων μετοχών 1 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2027.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
THETOTALBUSINESS
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.